Biden of Kamela Harris?

Column Leon de Winter. 19 januari 2021. De Telegraaf.

Leon de Winter.

“Obama kroont woensdag Kamala Harris tot eerste vrouwelijke president VS”

“Ondanks het verzet van de partijelites maakte Donald Trump zich in 2016 meester van de Republikeinse partij. Hij was de ultieme anti-establishment kandidaat die de culturele, academische en politieke elites de oorlog had verklaard namens de miljoenen burgers in ’middle America’ die niets hadden gewonnen met globalisering, racialisering en identiteitspolitiek, maar massaal banen, gemeenschapszin en tradities hadden verloren.In 2020 is het ook bizar: het doet er niet toe dat de gekozen president Biden in een aftakelingsproces verkeert. Het gaat om de man in zijn „mansion” in de sjieke wijk Kalorama, Barack Obama, de ultieme kandidaat van het hele establishment. De wetten staan niet toe dat hij een derde termijn krijgt, maar vicepresident Kamala Harris wordt door Obama in gereedheid gebracht om Biden op te volgen en Obama’s politiek te herstellen.

Relschoppers.

President Biden.

De Democraten vormen een brede coalitie, en wat hen vooral verbindt – de onderlinge verschillen zijn groot – is niet de liefde voor Biden maar de haat voor Trump. Dus werd Trump voor de tweede keer ge-impeacht nadat de rellen in het Capitool hem konden worden aangerekend. Op die fatale zesde januari had hij opgeroepen vreedzaam en vaderlandslevend te demonstreren maar het was een zware misrekening honderdduizenden aanhangers naar het Capitool te sturen; daarmee werd hij medeverantwoordelijk voor de chaos en drie doden (onder wie een politieman die werd geslagen met een brandblusser en later stierf aan een hersenbloeding), veroorzaakt door enkele honderden relschoppers. De kans Trump definitief te veroordelen lieten de Democraten niet lopen. Op de achtergrond van Bidens overwinning is de hand zichtbaar van Obama. Na zijn presidentschap bleef Obama in Washington wonen – de laatste die dat deed, uit gezondheidsredenen, was een eeuw geleden Woodrow Wilson – en bouwde een brede campagne op ter ondermijning van Trumps presidentschap.

Trump en Obama samen op Trumps inauguratiedag 20 january, 2017

Al op 8 juni 2020 beschreef researchjournalist Lee Smith in een artikel op de uitstekende website Tablet Magazine hoe Obama zich steeds duidelijker ging manifesteren als de ’de facto’ leider van alle linkse krachten in Amerika. Achteraf gezien is het duidelijk: Obama zag de enorme kansen van het virus, dat aanleiding zou geven de stemregels diepgaand aan te passen.Vijf maanden voor de verkiezingen schreef Smith dat Obama opeens was opgehouden met het tweeten van apolitieke dingetjes. Op 10 april uitte Obama zich drie keer positief over het ’stemmen-per-post’. Smith schreef enkele weken later: „Wat vandaag net zo duidelijk is als 240 jaar geleden en voor eenieder die dit ooit serieus heeft bestudeerd – stemmen-per-post is een uitnodiging tot fraude.”Obama werkte niet in een vacuüm. Sponsors als Zuckerberg en Soros investeerden in legioenen advocaten teneinde in de sleutelstaten de spelregels rond verkiezingen te veranderen. Stemmen-per-post zou Trump verslaan.

Valse beschuldiging.

Zo ongeveer alle nieuwsmedia steunen de Democraten. De linkse oligarchen die de sociale media beheersen, oefenen een feitelijke censuur uit op meningen en ideeën die hen niet aanstaan. De hele toplaag van de ambtenarij is Democratisch. En alle elites steunen het Democratische plan om elf miljoen illegalen een verblijfsvergunning te geven; als die staatsburger worden, kunnen de Democraten de VS veranderen in een eenpartijstaat. Geen dag heeft president Trump doorgebracht zonder de valse beschuldiging dat hij een agent van het Kremlin was. De media deden er alles aan die fantasie uit te vergroten en in het bewustzijn van links Amerika te hameren. Trump werd door de media niet alleen een racist en antisemiet genoemd, maar ook, direct na de verkiezingen, een illegitieme president. Alle kopstukken herhaalden jarenlang die kwalificaties, van Pelosi tot Hillary. De beschuldigingen legden vanaf het begin een donkere schaduw over Trumps luidruchtige, brutale en volkse presidentschap. Links heeft de verkiezingsuitslag van 2016 nooit aanvaard.

Loyaliteitscheck.

Rellen/bezetting Trump-supporters, Capitol Hill 6 januarie 2021.

Er bevinden zich nu meer dan 26.000 soldaten in DC, meer dan ten tijde van de Burgeroorlog. Er gaan stemmen op die soldaten aan een loyaliteitscheck te onderwerpen aangezien de meesten blanke jongemannen zijn, en die hebben in meerderheid op Trump gestemd. In de meest extreme linkse media wordt elke Trumpstemmer, elke medewerker en aanhanger van Trump, een ’domestic terrorist’ genoemd. Ze moeten voor het gerecht, of naar een heropvoedingskamp. De honger naar vergelding is groot. De symboliek van de militaire aanwezigheid in DC is overdonderend: de nieuwe heersers laten zien wie nu de macht heeft. De inauguratie van Trump in 2017 ging gepaard met rellen, plunderingen, brandstichtingen, een prelude van wat in de loop van 2020 in tientallen Amerikaanse steden, met 25 doden, door BLM en Antifa werd aangericht. Dat zal nu niet gebeuren. Vergeet Biden, ook al is hij op papier de meest populaire president ooit: vandaag kroont Obama Kamala Harris tot de eerste vrouwelijke president van de VS. Hillary heeft haar ’momentum’ gemist. Je kunt niet zeggen dat Obama terug is van weggeweest. Obama is nooit weggeweest.

Leon De Winter. 19 januari 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s