Maken Amerikaanse indianen deel uit van de verloren stammen van Israël?

war-chief-638x1024-e1478001751299-637x437

Opperhoofd Kacike AmaHura, of Joseph Riverwind. Beeld: Breaking Israel News

Toen de Europeanen meer dan vier- á vijfhonderd jaar geleden voor het eerst in contact kwamen met de oorspronkelijke Amerikaanse inwoners, waren velen ervan overtuigd dat ze de verloren stammen van Israël hadden ontdekt. Bij nadere beschouwing is die visie zo raar nog niet.

Door Franklin ter Horst

Er bestaan bijzondere overeenkomsten tussen het Joodse volk en diverse indianenstammen. Zo zijn er onmiskenbare sporen te horen van het Joodse gebed wanneer Kacike AmaHura (Joseph Riverwind) het opperhoofd van de AmaHura indianen van de Noordelijke Arawak stam, zingt, “Shema, shema, nayena, popaska yah”. Hij vertaalde dit oude indiaanse lied voor BreakingIsraelNews met: ’Luister, luister, mensen, zoals u samenkomen, zullen we dansen voor de maker.’ Die woorden doen natuurlijk sterk denken aan het Joodse gebed Shema, wat letterlijk betekent ‘horen’. Wat AmaHura zingt is ook te horen bij de inheemse volkeren in Zuid-Amerika en het Caribisch gebied.

De stam waartoe Kacike AmaHura behoort, noemt God Yah Yah. ‘De Allerhoogste Geest der Geesten’. Volgens Kacike is dat zeer vergelijkbaar met de titel HEERE HEERE. “De voorouders van mijn vrouw, de AniKituwahYah (Cherokee), noemden God YoHeWaH.” Ze droegen een ark in de strijd, vierden zeven feesten, rustten op de zevende dag, hadden vrijsteden, en aten geen varkensvlees. Sommige oudheidkundigen geloven dat onder meer de Noord-Amerikaanse Cherokee indianen inderdaad afstammelingen zijn van de stammen van Israël.

Lees verder op.

https://messianieuws.nl/maken-amerikaanse-indianen-deel-verloren-stammen-israel/

Een gedachte over “Maken Amerikaanse indianen deel uit van de verloren stammen van Israël?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s