‘Europeanen plegen demografische zelfmoord’

(Dit is een artikel uit het archief. Dit interview met professor Israeli werd in 2007 in het RD.nl gepubliceerd.)

Raphael Israeli gelooft dat de Europeanen een hoge prijs gaan betalen voor hun naïviteit. In zijn vier jaar geleden verschenen boek “Islamikaze” gaf hij voorbeelden van de opmars van de radicale islam in Europa. Over enkele maanden komt bij Vallentine Mitchell in Londen een nieuw boek van hem uit, met de titel “The Third Islamic Invasion of Europe” (De derde islamitische invasie van Europa). Volgens de Israëlische hoogleraar maakt de islam goede kansen Europa te overvleugelen.

future-must-not-belong-to-those-who-slander-prophet-islam-mohammad-barack-hussein-obama-muslim

De eerste invasie vond plaats in de zevende eeuw, vertelt de islamoloog in zijn kantoor op het Harry S. Truman Instituut van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. “De moslims veroverden toen Spanje, Portugal en het zuiden van Frankrijk. In 732 stopte Karel Martel de opmars bij Portiers. Als dat niet was gebeurd, zou Europa vandaag de dag islamitisch zijn geweest. Achthonderd jaar later werd de islam uit het zuiden van Europa verdreven. In 1492 werd de terugtrekking afgerond bij Granada, onder de druk van de Spaanse reconquista”, aldus Israeli.

De tweede invasie vond plaats in de vijftiende eeuw, toen de Ottomaanse Turken Europa vanuit het oosten aanvielen. “De Turken veroverden de Balkan en rukten op tot aan de poorten van Wenen, waar ze in 1683 werden verslagen. De terugtrekking verliep langzaam. Pas in de Eerste Wereldoorlog werd de Turkse heerschappij helemaal gebroken.”

De derde invasie vindt volgens Israeli op een totaal andere wijze plaats. Hij gebruikt het Arabische woord “dawa”. De islam rukt volgens hem op “door penetratie, propaganda, bekering en demografische veranderingen.” De gezinnen van de autochtone Europeanen zijn klein. Zelfs in rooms-katholieke landen is de groei van de bevolking teruggelopen. “De Europeanen plegen demografische zelfmoord”, luidt zijn conclusie.

Sharia

Lees verder op: ‘Europeanen plegen demografische zelfmoord’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s