Fantastisch die Gaypride.

Fantastisch die Gaypride.

Gay

Vorig weekend was het weer de jaarlijkse Gaypride waar allerlei fleurig en kleurig feestelijk versierde bootjes door de grachten van Amsterdam voeren. Deze folkloristische optocht wordt hier ter lande wijd en zijd bejubeld en geprezen als zijnde een promotor en tevens een teken van acceptatie van homoseksualiteit, maar bovenal een maatstaf voor tolerantie en democratie (Trouw). Want laten we wel wezen, waar men ongestoord en veilig een dergelijke optocht kan houden, daar zijn we toch een paar stapjes verder op de ladder van beschaving dan daar waar men dergelijk tochten verbiedt, of waar men zelfs openlijk wordt discrimineert of vervolgd om zijn of haar geaardheid. En om eerlijk te zijn, in een (stille) tocht als protest tegen discriminatie en of openlijke vervolging van homoseksualiteit ben ik ook best bereid om mee te lopen. Waar het in een beschaafd democratisch land om gaat is dat je vrij moet kunnen zijn wie of wat je bent. Openlijke discriminatie, laat staan bedreiging of geweld vanwege iemands geaardheid is onverteerbaar en moet ten strengste worden afgewezen. Al zullen sommigen zich dan ook weer gediscrimineerd voelen zoals iemand met een onbedwingbare neiging om te stelen (dief) of een pedo, wat dan ook weer een zekere mate van rechtsongelijkheid met zich mee brengt. Zie: (1)  (Lees ook de reacties er op).

Dit jaar was het de beurt aan minister Jeanine Antoinette Hennis-Plasschaert van defensie om als prominente aanwezig te zijn bij de gayparade, mede om homosexualiteit in het leger te normaliseren en bespreekbaar te maken. Vorig jaar was het oa. Ronald Plasterk die als prominente afgevaardigde het schouwspel gade sloeg.

Dit jaar heb ik er weinig van gezien, maar vorig jaar was er ook kritiek, er waren beelden op tv te zien waar menig homo niet zo blij mee was.

Bron:https://www.rtlnieuws.nl/editienl/homos-herkennen-zich-niet-gay-pride

en ook de groep hoger opgeleide homo,s voelden zich niet vertegenwoordigd, cq konden zich niet vinden in het beeld wat daar in de grachten van Amsterdam werd getoond. Schaars geklede mannen en vrouwen, wulpse, obscene bewegingen oftewel, aanstootgevend gedrag, dat niets aan de verbeelding overlieten werden zonder géne de wereld ingezonden.

Nog niet zo lang geleden zouden er vanwege dergelijk gedrag talloze arrestaties zijn verricht vanwege overtreding van de wet op de openbare zedenschennis. (Artikel 239 richt zich vooral tegen seksueel exhibitionisme). Volgens mij is een exobionistische demonstratie van sexuele geaardheid geen culturele bezigheid.

gay-pride-news

Hoe je het ook wend of keert, ook zonder dat er figuurlijk bloot te zien is tijdens de parade, de soms obscene show tijdens de gay-parade laat weinig tot niets aan de verbeelding over en is mijns inziens duidelijk in strijd met de eerbaarheid zoals bedoeld in het wetboek van strafrecht. Dat veel mensen deze mening heimelijk delen, maar uiterlijk niet laten blijken, is naar mijn mening vooral te danken aan de angst voor afkeurenswaardige blikken en of meningen die iemand veroordelen als zijnde bekrompen, intolerant en niet meer van deze tijd, hoewel principiële normen en waarden universeel en van alle tijden zijn.

Ooit las ik ergens een pakkende tekst op ( als ik me niet vergis) tijdens een gay-pride, net nadat aids epidemische vormen begon aan te nemen. De tekst verraadde, zonder dat de bedenker of schrijver zich er bewust van was of er blijkbaar erg in had, het stereotiepe gedrag van de homoscene (uitzonderingen daargelaten).

De tekst luidde: “sinds wanneer moeten we als de dood zijn voor de liefde.”. Voor alle duidelijkheid, ook de homo of lesbiennes heeft bij een liefdevolle monogame relatie in de ware zin van het woord, helemaal niets te vrezen van de “liefde”. Maar het woord “liefde” werd hier gekaapt, misbruikt, en verkracht, verwisseld of ingeruild voor “lust” en voor het karretje oeps….. bootje van de homoscene gespannen, niet zozeer om het homo zijn, maar om het omstreden gedrag van de groep geaccepteerd te krijgen.

“In de Londense homoscene worden er steeds vaker weken durende, onveilige seksfeestjes gehouden. Omdat de feestgangers hun aderen vol crystal meth spuiten, zijn ze goed vol te houden”.

http://www.vice.com/nl/read/the-week-long-meth-fuelled-sex-parties-taking-over-londons-gay-scene

Zie ook Heemland 21, een citaat”: “Als twee mannen of vrouwen van elkaar houden heb ik daar op zich niets tegen. Persoonlijk heb ik eerlijk gezegd veel moeite met deze vorm van seksualiteit. Maar ik wil de homo’s hun geaardheid niet ontzeggen. Waar ik wel bezwaar tegen heb, is de enorm provocerende manier waarop homo’s tegenwoordig voor hun geaardheid uitkomen. Iedereen die wel eens beelden heeft gezien van de Gay-Pride parade in Amsterdam weet wat ik bedoel. Persoonlijk vind ik dat een walgelijke vertoning. Een enorme nadruk op (vulgaire) seks, die mij zeer afstoot. Deze sfeer hangt ook altijd bij homocafés en bij homo-ontmoetingsplaatsen. Het hele homo-cultuurtje is vaak ontzettend sterk gericht op seks, los van een onderliggende relatie. En ongehoorde promiscuïteit is het gevolg. Meer dan 100 partners per jaar is niet ongewoon in die kringen. En dat gaat helemaal in tegen mijn opvattingen”. http://www.heemland.nl/hl21-De_Imam.htm

Maar onze prominent Plasterk had natuurlijk niets “verdachts” of opvallends gezien en vond het allemaal fantastisch, waarmee hij het spektakel als een leuk en onschuldig volksvermaak beoordeelde. Echter, zou de Amsterdamse Gaypride een afspiegeling kunnen zijn van het gedrag van een deel van de homoscene, waarbij iedereen het met iedereen doet? (Uit niet bevestigde bron vernam ik dat de gemiddelde homo er naast zijn vaste partner nog 7 andere intieme relaties op na houdt. De gemiddelde levensduur van de duurzame homorelatie in de VS is een respectabele twee jaar).

Een brede kritiekloze acceptatie van de Amsterdamse Gaypride zegt iets over s`lands moraal, want als we het percentage kindermisbruik in een land als maatstaf nemen voor het moraal, dan maakt het liberale Nederland geen beste beurt. Gemiddeld wordt in de EU één op de vijf jongeren in meer of mindere mate misbruikt. In Nederland is dit één op de vier, bij meisjes zelfs 40 %. Dit komt neer ca. 50.000 gevallen per jaar of 144 per dag. (Uit het rapport: “‘Op goede grond”, uit 2014, door Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, Corinne Detmeijer, komen cijfers van 62.300 slachtoffertjes voor. Deze cijfers over het aantal slachtoffers zijn een extrapolatie  van een eerdere steekproef onder 323 jongeren  van 17 en 18 jaar uit 2011. Hierbij zitten ook “slachtoffertjes” die ongewenst in aanraking komen met afbeeldingen van geslachtsdelen en meisjes die een hand op de knie/been gelegd kregen.)

In het onderzoek naar het misbruikschandaal binnen de RK kerk, waarbij vooral in de jaren 1945 tot 2010 naar schatting 10.000 tot 20.000 jongeren werden misbruikt, (deze aantallen zijn gebaseerd op eenzelfde soort enquête) werd ook gezocht naar een oorzaak en gevonden waar dat uit blijkt de door het John Jay college uitgevoerde studie die in 2011 werd gepubliceerd, identificeert de lossere zeden in de VS in de jaren 60 en 70 als één van de belangrijkste oorzaken voor de omvang van het misbruik in die jaren. Mede door hun gebrekkige opleiding waren priesters volgens deze studie niet in staat goed om te gaan met de sociale onrust in deze periode, en nam het misbruik toe. Volgens dit onderzoek is deze sociale factor de enige goede verklaring voor de sterke toename van misbruik in de jaren 60, en de afname in de jaren 80. Factoren die al jaren stabiel waren, zoals het celibaat, kunnen volgens deze studie de piek in misbruik niet verklaren. En nu mag iemand me uitleggen dat de seksuele revolutie uiteraard alleen invloed heeft of had op het misbruik binnen de RK-Kerk.

Zoals u inmiddels het misschien wel voelt aankomen, er zit een niet te ontkennen verband tussen s`landsmoraal en het percentage kindermisbruik.

Ter preventie van de enorme emotionele schade als gevolg van kindermisbruik, komen we in Nederland niet veel verder dan hier en daar een meldpunt, maar ja wat wil je ook, als het geluk van de jeugd inmiddels bewaakt wordt door organisaties als het NVSH en het COC en de prioriteit ligt bij zaken zoals preventieve maatregelen tegen SOA,s en erectieproblemen bij mannen.

“Ze laten hun begeerte de vrije teugel en houden hun geweten in toom, terwijl ze het omgekeerde zouden moeten doen”.

Blaise Pascal.

(1)

De overeenkomsten tussen homofilie en pedofilie

Zie bv ook:

http://www.bramkrol.com/columns/88-homo-is-niet-hetzelfde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s