Wees Afgrondelijk!:

Fragment uit zijn lezing: “Schrijven is leven. Andersom is ook waar. Mijn leven sluipt mijn schrijfwerk binnen. Sinds mijn promotie op de Democratie en haar Media (2017) publiceerde ik boeken en academische publicaties. Ik won prijzen, debatteerde in parlementen en in spraakmakende en nationaal bekende televisieprogramma’s. Mijn ziel en denken zijn deel van een doorlopende maatschappelijke ontkenning. Telkens heb ik op deze platformen nog nét voor het sluiten van de markt mijn analyses kunnen bespreken. Waar ‘woke’ wiskunde hoogtij viert, blijft geen ruimte voor ideeën. De seculiere staat biedt allang niet meer de garantie om te kunnen geloven en denken volgens je eigen bevindingen en geweten. De vrijheid van meningsuiting heeft inmiddels dezelfde erkenningseis en reikwijdtebepaling als religie.

Het is de hysterie van het niets-zijn. Niets-zijn, hoe doe je dat? Dat vereist klakkeloos aannemen en gedwee zijn. Sloeg het woord ‘windvaan’ vroeger nog op een enkele politicus, tegenwoordig gedragen hele volksstammen zich zo. “I support the current thing”, zoals Elon Musk het zei. Het is de NPC, Het Non-Playable Character uit een computerspel, geprogrammeerd om te doen wat de programmeur wil. Hoort de NPC dat hij boos dient te zijn op klimaatverandering, institutioneel racisme, antivaxxers of Rusland – of op Sid Lukkassen – dan stromen vanuit alle schaduwrijke plekken de NPC’s toe om hun kunstmatige verontwaardiging te botvieren. Gaat u de straat op voor andere zaken, dan bent u plots een moordenaar, want Covid.

De hysterie van niets-zijn maakt dit leven tot een grote clownshow. Van hogerhand wordt gestuurd waarover de mensen boos mogen zijn en waarop ze hun angsten mogen afreageren. Nóóit tegen de orde, nooit tegen de macht. Zodra de NPC beseft dat zijn woede uitging naar een hype, zit hij alweer op de volgende hype trein”.

Lees verder op : https://www.dagelijksestandaard.nl/opinie/sid-lukkassen-de-hoop-en-het-leven

Wees Afgrondelijk!: Een korte beschouwing van de scheppingskracht van Dr. Sid!

Bron: https://www.guidofox.nl/223-wees-afgrondelijk-een-korte-beschouwing-van-de-scheppingskracht-van-dr-sid/

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Ik heb zeer verheugd kennisgenomen van het nieuwe boek van de bekende filosoof Sid Lukkassen: Wees Afgrondelijk – Emancipatie van de ondeugd!

De heer Lukkassen neemt ons in zijn levenslustige creatieve scheppend-initiërend enthousiasme mee in zijn filosofische denkbeelden. Hij durft op afgrondelijke wijze te breken met conformisme én aan alles te durven twijfelen. Zijn autoriteitsgevoelens zijn in dit boek vrijwel nihil – tot de grond gezakt, waardoor niemands denkbeelden bij hem nog veilig zijn. Ego’s gestoeld op externe validaties maken plaats voor Nietzscheaanse creatieve zelfmanifestaties – met egoloze wedergeboortes, het doorgronden en verdwijnen van sentimentalistische drogredeneringen en introspectieve krachten tot gevolg.

Met de introspectieve afgrondelijkheid van de heer Lukkassen zal de heelheid van de persoon herstellen, zoals Plato dat in zijn bespiegelingen van de verheffing van de ziel verkondigde. De Nietzscheaanse wil tot macht is niets anders dan de wil tot zelfoverheersing, zelfrealisatie, zelfverwerkelijking, tot verheffing van de ziel, het ondergaan van goddelijke macht, om zo diezelfde heelheid van de persoon te kunnen herstellen – Osho had gelijk.

De levenslang lezende lerende heer Lukkassen neemt ons verder mee in de spanningsvelden tussen centralisme/globalisme/kosmopolitisme/caesarisme versus decentralisme/nationalisme/patriottisme/identitair bewustzijn, seksuele vrijheid & genot (atomisme) versus verheffende sublimatie/beschaving (Unwin/Freud) & duurzame romantische verbondenheid/hechting (Houellebecq), overheidsuitdijing versus de creatieve kracht van de (nog) bezittende (ondernemende) middenklasse – de nodige Rijnlanders met punctuele actie-ondernemende niet-vervreemdende vakmanschap (Mill) én conservatieve reactionaire primitieve natuurkrachten (Sade/Reich) versus civiliserende ‘deugbalstende’ invloeden op het menselijk handelen.

De heer Lukkassen wijst ons ook nog op de eeuwige Westerse religieuze schuld-slaven-slachttoffer-zondeval-invloed/moraal (cultuurmarxisme), die de emancipatie en de meester zelf-assertie als mens kunnen blokkeren (Marx & Feuerbach).

Zie ook: #171 – Leef als Rousseau’s wilde vrije mens: een korte samenvatting van de lezing ‘Sid Lukkassen #4. Filosofische lezingenserie over de democratie en haar media’

Idem: Books #158 / Avondland & Identity! (English)

Idem: Books #156 / Diversity, Identity & Culture Wars! (English)

Idem: Books #70 / Links & Rechts in Dialoog – Een Maatschappelijke en Spirituele Beschouwing!

Idem: Talks #1 / Sid met Willem en GuidoFox (Schrijver Social DayLove) over de Seksualiteit & Samenleving!

Greetz,

GuidoFox PhD – Evolve your Life!

mr. dr. drs. G.G. Vos

Spiritual Life Coach

http://www.GuidoFox.nl

https://www.guidofox.nl/223-wees-afgrondelijk-een-korte-beschouwing-van-de-scheppingskracht-van-dr-sid/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s