Zorg in de VS

Hoe is de zorg in de VS geregeld?

De gezondheidszorg in de VS is ingewikkeld. Er zijn regels die gelden voor de hele VS, maar de staten hebben ook hun eigen regels. Er is niet één publiek zorgstelsel voor alle Amerikanen. De kosten van zorginstellingen lopen erg uiteen en gezondheidszorg is over het algemeen een stuk duurder dan in Nederland.

https://www.oomverzekeringen.nl/zorgverzekering-in-de…/

Er is geen land ter wereld wat zo veel geld uitgeeft aan zorg als Amerika. Per hoofd van de bevolking spendeert de overheid €7.869,-. Ter vergelijking: in Nederland is dat €4.602,-. En toch is de levensverwachting in de VS lager en kunnen veel Europese landen betere zorg bieden.

Operaties en medicijnen

De overheid in Amerika laat instanties vrij om zelf de prijzen voor zorgdiensten te bepalen. Daardoor zijn de kosten voor bijvoorbeeld operaties en medicijnen veel hoger dan hier in Nederland. Zo kostte een ‘simpele’ bypassoperatie er in 2013 gemiddeld bijna €70.000,-. In Nederland betalen we hier gemiddeld €13.700,- voor.

De macht van de farmaceutische industrie is mede de oorzaak van de hoge zorgkosten in de VS..

https://sirelo.nl/verhuizen…/gezondheidszorg-in-amerika/

Ook gaat veel geld naar administratieve rompslomp. Zo heeft het Duke University Hospital in Raleigh, North Carolina, 900 bedden en 1.500 factureringsmedewerkers. Zij hebben te maken met een complexe mix van privépolissen, werkgeversverzekeringen, door de overheid gerunde ziekenfondsen en onverzekerde patiënten.

https://www.zorgwijzer.nl/…/5-4-miljoen-amerikanen-zijn…

5,4 miljoen Amerikanen zijn zorgverzekering kwijt

ZORGWIJZER.NL

5,4 miljoen Amerikanen zijn zorgverzekering kwijt

Als gevolg van de coronapandemie zijn maar liefst 5,4 miljoen Amerikanen hun zorgverzekering verloren. Dat meldt de New York Times op basis van onderzoek. Het gaat om een record: tijdens de financiële recessie in 2008 en 2009 kwamen 3,9 miljoen mensen zonder ziektekostenpolis te zitten. Vooral de s…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s