Jeruzalem, twee politiemensen doodgeschoten

Abou Jah JahHoe durft ie het woord “bezetting” in de mond te nemen. Je hoeft alleen maar de ontstaansgeschiedenis van de islam te volgen.
Ooit was Medina een joods Arabische stad, die hebben die huurmoordenaars van de valse profeet de joden al afgepakt. Binnen drie jaar nadat Mo daar als vluchteling werd binnengelaten waren alle joden uitgemoord. Heel het Midden Oosten , Noord Afrika, een deel van Azië Zuid Europa werd binnen honderd jaar door de hordes van Mohammed onder de voet gelopen en bezet en zijn nog steeds bezet door de Mohammedanen
Vrouwen en kinderen als sex slaven verhandeld. Mekka en Medina zijn hun heilige steden SA is hun heilige land. In Jeruzalem en heel Israël hebben die woestijnnomaden van Mo helemaal niets meer te zoeken.  (1) Maar nee Jeruzalem moet en zal ook een Arabische islamitische hoofdstad worden. Dat schurftige geboefte heeft nooit genoeg.

14232629_1162373323824396_3712644731261998747_n

(1). Waar past Jeruzalem in de geschiedenis van islam? Moslims bidden niet in de richting van deze plaats, die overigens nooit bij naam wordt genoemd in gebeden, en de stad houdt geen verband met aardse gebeurtenissen in het leven van Mohammed. De stad is nooit de hoofdstad van een soevereine moslimstaat geweest, en nooit een centrum voor islamitische cultuur of geleerdheid. Maar weinig moslimpolitiek werd hier geïnitieerd.

Een vergelijking geeft dit zeer duidelijk aan. Jeruzalem komt 669 keer voor in de joodse bijbel, en Zion (wat meestal Jeruzalem betekent, en soms het Land Israels) 154 keer, dus 823 keer in totaal. De christelijke bijbel noemt Jeruzalem 154 keer en Zion 7 keer. Daartegenover, zo merkt de columnist Moshe Kohn op, komen Jeruzalem en Zion net zo vaak voor in de koran als “in de Hindoeistische Bhagavad-Gita, de Taoistische Tao-Te Ching, de Boeddhistische Dhamapada and the Zoroastriaanse Zend Avesta”— dat wil zeggen, niet éen keer.””

“Uit zijn heldere analyse kan een duidelijke gevolgtrekking worden gemaakt: net zoals een onverdeeld Mekka onder gezag van moslims staat, zo horen joden het gezag over een onverdeeld Jeruzalem te hebben.””Als de stad zo overduidelijk van miniem religieus belang blijkt, waarom rijst ze dan op tot het punt waarop een soort moslimzionisme lijkt te ontstaan? Waarom gaan Palestijnse demonstranten de straat op en schreeuwen “Wij zullen ons bloed en onze ziel opofferen, voor jou, Jeruzalem” en hun broeders in Jordanië “Wij offeren ons leven en onze ziel aan Al-Aqsa”? Waarom roept Koning Fahd van Saoedi-Arabië moslimstaten op om “de heilige stad ,die behoort aan alle moslims over de hele wereld” te beschermen? Waarom vonden twee enquêtes onder Amerikaanse moslims Jeruzalem het belangrijkste punt op de buitenlandse agenda?

Vanwege de politiek. Een historisch overzicht laat zien dat het belang van de stad, en de bijkomende emoties, voor moslims onherroepelijk groeit zodra Jeruzalem van politiek belang is. En anderzijds, wanneer het politieke belang van Jeruzalem vermindert, dan lopen haar status, en de passies voor haar, ook af. Dit patroon was voor het eerst te zien tijdens het leven van Mohammed in het begin van de zevende eeuw. Sindsdien is het nog vijf keer voorgekomen: aan het eind van de zevende eeuw, in de twaalfde eeuw tijdens de Tegenkruistocht, in de dertiende eeuw tijdens de Kruistochten, tijdens de Britse mandaatperiode (1917-48) en nadat Israël de stad innam in 1967. De samenhang geeft een belangrijk inzicht in de huidige confrontatie.

Lees verder:  http://nl.danielpipes.org/4253/de-islamitische-aanspraak-op-jeruzalem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s