Monniken Burma willen alle moslims het land uit

Monniken Burma willen alle moslims het land uit

Door: Ate Hoekstra − 09/12/16, 20:07

© Hollandse Hoogte. Examen in het boeddhistische Masoeyein-klooster in de Burmese stad Mandalay. De extremistische leider Ashin Wirathu houdt toezicht.

Het Burmese leger verjaagt moslims. Volgens Burmese monniken is dat nodig om hun boeddhistische waarden te beschermen.

  • Als wij het boeddhisme niet beschermen, zal het verdwijnen

    Eain Da Set Ka

Iedere ochtend kruipt de boeddhistische monnik Eain Da Set Ka met een angstig gevoel uit bed. Dan vreest hij dat er nog meer moslims het land zijn binnengekomen om boeddhistische vrouwen in te pikken en Burma te islamiseren. “Die Bengalen moeten allemaal het land uit”, briest hij. “Er loopt bij ieder van hen extremistisch bloed door de aderen.”

http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/4431044/2016/12/09/Monniken-Burma-willen-alle-moslims-het-land-uit.dhtml#.WEvfsBDNAWE.facebook

 

West Misses Point—and Lesson—of Buddhist Anti-Muslim Sentiment

PJ Media

Ongoingreportsdecrying “anti-Muslim” Buddhists seem to miss the point: this antipathy did not appear out of thin air but rather in response to Islamic aggression—the same Islamic aggression the rest of the world is trying to cope with.

 

Read more.

http://raymondibrahim.com/2015/03/02/west-misses-point-and-lesson-of-buddhist-anti-muslim-sentiment/

 

5 gedachtes over “Monniken Burma willen alle moslims het land uit

    1. Het gaat er niet om dat individuele moslims fout zijn, dat staat er niet, dat schrijft niemand. Het gaat om het doel van de islam en alle islamitische organisaties doel, en dat ene doel. Dat is hun heilige opdracht. Okay Pala, Nederlandse voorman van de radicaalislamitische organisatie Hizb ut-Tahrir: “De islam is een volledige ideologie, gericht op aardse macht.” Hizb ut-Tahrir rust pas als haar doel werkelijkheid is: één alomvattend wereld­kalifaat volgens de regels van de sharia.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s