Palestijnen: Het “land” waar misdaad een officiële baan is

door Yves Mamou
28 Augustus 2016
Oorspronkelijk Engels Item: Palestinians: The “Country” Where Crime Is an Official Job
Vertaald door W.J. Jongman en H. Sleijster

De Palestijnse samenleving is volledig gebouwd en georganiseerd op basis van “verzet”. Het is een samenleving waar banen, roem en geld gaan naar mensen die er in de Israëlische gevangenissen zitten of jarenlang hebben gezeten. Legitimiteit gaat naar de mensen die worden beschouwd als “martelaren”.

In 2016 wordt niet minder dan 300 miljoen dollar (tussen 7 en 10% van de begroting) toegewezen aan gevangenen en gezinnen, en aan gezinnen van “martelaren”.

In juni kwam een onafhankelijk rapport, in opdracht door het Department for International Development, en concludeerde dat het geven van salarissen door de PA aan terroristen, de Britse steun voor de PA de anti-Israëlische terreur “meer waarschijnlijk” had gemaakt.

Criminaliteit is iets waarvan men niet verondersteld dat het in enig land zal worden uitbetaald, maar voor de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever, zal een misdaad hem helpen een openbaar ambtenaar te worden.

In dit kleine stukje land, onder leiding van Mahmoud Abbas en de Palestijnse autoriteit (PA), heet elke moordenaar van een joodse Israëlische burger een “martelaar”. Dit woord “martelaar” betekent dat telkens als een Palestijn een Jood neersteekt, hij voldoet aan een daad van vrome deugd. En omdat de moordenaar een goede Palestijnse islamiet is, komt zijn familie in aanmerking voor regelmatige uitbetalingen van de Palestijnse Autoriteit uit het “Martelaren Fonds”. Dit fonds wordt gebruikt voor het financieel compenseren van Palestijnse gevangenen en de families van de “martelaren”.

Nadat een 17-jarige Palestijn, Mohammed Tarayra, het 13-jarige slapende Israëlische meisje, Halleel Yaffa Ariel, in haar bed in de stad Kiryat Arba had doodgestoken, werd het huis van de terrorist versierd met Fatah- en de PLO-vlaggen. Ongetwijfeld zal de familie binnenkort op de lijst van betalingen staan van de Palestijnse “Matelaren Fonds”.

Hier volgt een analyse door Eli Lake van Bloomberg:

Lees verder op:

https://nl.gatestoneinstitute.org/8801/palestijnen-misdaad

 

Palestijnen die in de Israëlische gevangenissen worden vastgehouden, “staan model voor een gevoeligheid en vormen de nationale cultuur welke een pijler is voor de oprichting van een Palestijnse staat.” Deze verheerlijking van Palestijnse gevangenen, van wie velen achter de tralies zitten voor het vermoorden van Joden, werd vorige week weergegeven door Fayez Abu Aitah, een hooggeplaatste vertegenwoordiger van President Mahmoud Abbas in zijn Fatah factie.

https://nl.gatestoneinstitute.org/10443/palestijnen-diploma-terreur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s