Sting en Bataclan.

“Bij de heropening van het Parijse theater Bataclan, toneel van de aanslagen vorig jaar, zijn twee bandleden van de Eagles of Death Metal geweigerd. Dit meldt persbureau AFP deze avond. De mede-eigenaar van het podium zou hebben gezegd dat “sommige dingen niet vergeven kunnen worden”. Hij vertelde in een interview dat ze vanwege eerdere uitspraken niet meer welkom waren. Volgens een journaliste van AFP zouden de uitspraken van bandlid Jesse Hughes, over de betrokkenheid van medewerkers bij de aanslagen de reden van de weigering zijn. In het Bataclan alleen al kwamen vorig jaar bijna 90 mensen om het leven bij een concert van de Eagles of Death Metal. De bandleden uitten later commentaar op de moslims, de samenleving in Frankrijk en de nu geweigerde Hughes suggereerde eerder dat moslim-medewerkers van het podium mogelijk een rol speelden bij de aanslagen”.

Hoor ik dat goed? Worden bandleden geweigerd omdat ze, als ooggetuigen, gewoon zeggen wat ze gezien hebben?

http://nieuws.tpo.nl/2016/11/12/eigenaar-bataclan-weigert-eagles-death-metal-bandleden-heropening/

De heropening werd begeleid door een nummer van Sting.

sting

De Engelse zanger Sting opende vandaag het theater Bataclan in Parijs een jaar na de bloedige aanslagen. Het optreden begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de mensen die hun leven in de zaal verloren. Sting zong ook een nummer Inch’allah, een nieuw nummer over de tocht van vluchtelingen over de Middellandse Zee.

“Inshallah”

Sleeping child, on my shoulder,
Those around us, curse the sea.
Anxious mother turning fearful,
Who can blame her, blaming me?Inshallah, Inshallah,
If it be your will, it shall come to pass.
Inshallah, Inshallah,
If it be your will…As the wind blows, growing colder,
Against the sad boats, as we flee,
Anxious eyes, search in darkness,
With the rising of the sea.Inshallah, Inshallah,
If it be your will, it shall come to pass.
Inshallah, Inshallah,
If it be your will…Sea of worries, sea of fears,
In our country, only tears.
In our future there’s no past,
If it be your will, it shall come to pass. Inshallah, Inshallah,
If it be your will, it shall come to pass.
Inshallah, Inshallah,
If it be your will…
Hiermee bracht Sting  in feite een ode aan de islam door het gebruik van de de woorden Inshallah (Als God het wil). Islamitische teksten bevestigen dat de  mens een vrije wil heeft, maar dat  Allah uiteindelijk beslist. Of heeft dit, volgens Sting,  betrekking op  het lot van de duizenden verdronken “bootvluchtelingen”,  die het lot zouden hebben getart door het risico te nemen  in gammele bootjes te stappen???? Dit is voor meerdere uitleg vatbaar. Op een Youtubefilmpje  uit Duitsland dat op internet circuleert,  is een boze moslim te zien die roept: “Duitsland behoort aan Allah”, ( Allah Akbar, God is Groot). De hele wereld behoort toe aan Allah, is de  islamitische retoriek.  In zijn woede roept hij de Duitser toe: “Als ik jou vermoord, is dat de wil van Allah”. Zie daar de legitimatie voor moslims om te doden. Zij zijn slechts een werktuig van Allah. Door  deze “soldaten van Allah”, zijn in de concertzaal van Bataclan ruim 80 mensen in koelen bloede neergemaaid, als vergelding voor de deelname van Frankrijk aan de strijd tegen IS. Achteraf bleek dat er niet ‘slechts’ neergemaaid is met kogels, tijdens de aanslag. Bezoekers zijn levend verminkt, ledematen en organen af/uitgesneden. Fragment van een verslag: “In Nice vonden ze een hoofd op een hek gespietst. Dat was de werkgever van de dader. In de Bataclan in Parijs is niet alleen geschoten. Ook daar zijn mensen onthoofd, of gewoon maar met messen toegetakeld, en vrouwen met messen verkracht en mannen gecastreerd en hun geslachtsdeel in de mond gestopt. Dat is zorgvuldig uit het nieuws gehouden, maar dankzij moderne ongecensureerde media hebben diverse nabestaanden verteld hoe ze hun kinderen terugvonden in het mortuarium. Het is een beestachtige slachting geweest, en we mochten het niet weten. Want o wee, de beeldvorming. We zouden eens negatief over die religie gaan denken. Dat kunnen we niet hebben! Maar de daders van de Bataclan waren geen ISIS strijders. Het waren jongens die daar geboren waren, opgegroeid, opgeleid op Franse scholen en opgevoed door hun ouders in haat naar alles wat westers is”.
Uit piëteit voor  andere moslims lieten de massamedia deze feiten achterwege in de berichtgeving.
Hoe denkt Sting dat de nabestaanden van de slachtoffers zich hierbij zullen voelen? Lees het commentaar van Annabel Nanninga:
bataclan

Vandaag was op de Duitse radio NDR1 ook een special over Sting zijn nieuwe album. Zie link onder. Daar werd een vraaggesprek met hem vertaald in het Duits . Een van de onderwerpen van hem was uiteraard de vluchtelingen dramatiek. Sting zei letterlijk dat de vluchtelingen op de vlucht waren voor wapens (geweld), armoede en de klimaatsverandering. Nu heb ik ook heel andere geluiden gehoor over de oorzaak van de mensenmassa`s op drift, maar goed. Speciale aandacht ging naar het onderwerp wapens. Mensen waren op de vlucht voor wapens, geproduceerd in o.a. Duitsland, Frankrijk, Amerika Nederland, Rusland en nog een paar andere landen. Wapens waar “wij” grof geld aan verdiend zouden hebben en dus eigenlijk de oorzaak zelf waren van de vluchtelingenstroom, vluchtelingen die we uiteraard als gevolg van ons eigen handelen met open armen moeten ontvangen. Hier zien we de geestelijke armoede van een overigens uitstekend muzikant. Want het zijn niet de wapens  die de oorzaak zijn van conflicten. Eeuwenlang hebben volkeren en stammen bij conflicten om een lapje grond of  andere bronnen,  elkaar de hersens in geslagen met stenen, zelf gemaakte knotsen, speren en messen ( nog erg populair bij een bepaalde groepering) zwaarden en kanonnen. Wapens moordden niet, opvallend is dat op plaatsen waar wapens het meest voorhanden zijn er relatief weinig gebeurt. Te denken valt aan het leger, het politiekorps, maar ook in elke keuken zit wel een of meerdere lades met een goedgevulde voorraad dodelijke wapens. Dat er ook wapens worden gemaakt en gebruikt om eventuele dictators en vijandige mogendheden te bestrijden, om voor eigen vrijheid te vechten….vergeet hij liever maar even.

Wapens doden niet, het is de mens die de wapens gebruikt om anderen te overheersen, om anderen hun ideologie op te leggen, in dit geval weer  de aanhangers van de islam.

Maar dat wil er bij progressieve idealisten als Sting maar niet in, helaas, simpel omdat ze niets van de wereld begrijpen.

http://www.sting.com/news/title/57th-and-9th-album-now-available-for-pre-order-tracklisting-revealed/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s