Een dag te laat en 113 miljard dollar te weinig, New York Times erkent Oekraïne als een gebroken en corrupte natie.

Het is nu blijkbaar veilig om te zeggen dat Oekraïne wordt bestuurd door duivels en dat het misschien een beetje overhaast was om Amerikaanse belastinggelden onvoorwaardelijk in dit corrupte land te dumpen.

Misschien lopen we op de zaken vooruit, maar The New York Times nam dinsdag de tijd om te berichten over de ontslagronde van topambtenaren van de Oekraïense regering, een aansporing van president Volodymyr Zelensky(yyy) om “de Oekraïense bondgenoten – die miljarden dollars aan militaire hulp sturen – ervan te verzekeren dat zijn regering geen enkele vorm van corruptie tolereert…”.

Nou, dat was aardig van hem. Misschien zullen Democraten en zelfs idiote Republikeinen nu ophouden elke vraag over onze betrokkenheid bij Oekraïne te weerleggen door hun critici uit te roepen tot viezeriken voor Poetin.

De oorlogsminnende romantici van het Congres hebben nog geen dollar gezien die ze niet naar Oekraïne zouden willen sturen, ook al wordt het al jaren door non-profitorganisaties voor buitenlandse hulp en humanitaire organisaties beoordeeld als een van Europa’s meest corrupte landen, keer op keer.

De ontslagen en het ontslag betekenen inhoudelijk weinig. De regering van Zelensky heeft er geen verklaring voor gegeven, noch zijn er officiële details over specifieke bewijzen van corruptie, behalve dat een van Zelensky’s afgevaardigden door de stad reed in een door General Motors gedoneerde SUV die bedoeld was voor “humanitaire missies” (in plaats van bijvoorbeeld voor het bijwonen van een fotoshoot voor een Vogue-cover). Er is ook iets met het gebruik van overheidsgeld – dat wil zeggen, Amerikaanse belastinggeld – om eieren te kopen tegen een te hoge prijs, wat de ernstige vraag oproept: Waarom kochten ze eieren in Amerika?

In de loop van bijna een jaar hebben de VS 113 miljard dollar uitgegeven aan Oekraïne. Bij elke stap werd iedereen met een vraag over het waarom of voor wie of met welk doel weggescholden als een Poetin-sympathisant of afgedaan als antidemocratisch. En dan komt Zelensky ons vertellen dat we niet genoeg doen.

De Times erkent tenminste dat Oekraïne niet de brandschone operatie is die het Witte Huis, het grootste deel van het Congres en de media beweren. Misschien mogen we straks openlijk zeggen dat Oekraïne en de NAVO tegenwerkers waren van deze oorlog, en dat het voor onbepaalde tijd financieren ervan waarschijnlijk meer kwaad dan goed doet.

Eddie Scarry is de D.C. columnist van The Federalist en auteur van “Liberal Misery: Hoe de haatdragende linkerzijde de vreugde uit alles en iedereen zuigt.”

*** Vertaald met http://www.DeepL.com/Translator (gratis versie) ***

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s