Saddam’s Secrets

Saddams geheimen,

een onthullend boek, door een van Saddams top generaals, Georges Sada.

Samenvatting.

Georges Sada was één van Saddams topgeneraals en belangrijkste militaire adviseurs. Een waarheidsverteller in een regering die de waarheid gevaarlijk maakte. Een vroom Christen in een Moslim land. En een man die opkwam voor wat juist was, zelfs met gevaar voor eigen leven.

In dit onthullende exposé deelt generaal Sada zijn bizarre maar verbazingwekkende reis als insider van een van de meest sinistere regimes in de geschiedenis. Ook onthult hij voor het eerst de verontrustende waarheid over Saddams complotten om Israël te vernietigen, massavernietigingswapens te verbergen en de Arabische wereld in te palmen.

Saddam Hoesseins interesse in het superkanon van Gerard Bull.

De man aan de andere kant van de lijn belde namens de leider van Irak, Saddam Hoessein. De dictator vroeg of Bull naar Bagdad wilde komen. Saddam was op dat moment de grootste opkoper van wapens ter wereld. Sinds de oorlog tussen Iran en Irak in 1980 was uitgebroken, had hij 50 miljard dollar aan wapens uitgegeven. Saddam was bezeten door het idee om van Irak een Midden-Oosterse grootmacht te maken, en hij wilde een ambitieus ruimteprogramma lanceren. Dat was in ieder geval het verhaal dat Bull en zijn zoon te horen kregen toen ze in januari 1988 afspraken met de Iraakse minister van Militaire Industrie.”

https://historianet.nl/techniek/wapens/gewetenloos-genie-bouwde-superkanon-voor-saddam

Ooggetuige

Als ooggetuige van de geschiedenis schetst Sada een pijnlijk waarheidsgetrouw beeld van Hoessein en zijn land dat tegelijk persoonlijk en alarmerend is, waarheidsgetrouw en meeslepend, openhartig en ontnuchterend. Het is een verhaal dat gegarandeerd schokgolven de wereld in zal sturen.

Generaal Georges Hormuz Sada was ooit een van de belangrijkste militaire adviseurs van Saddam Hoessein, maar is nu de huidige persoonlijke adviseur van de Iraakse premier Ayad Allewia en adviseur van het nieuwe Iraakse leger. Generaal Sada is ook de voormalige voorzitter van de Evangelische Kerken in Irak.

De voormalige Iraakse generaal Sada geeft een meeslepend verslag van de tirannie van Saddam Hoessein, inclusief de bevestiging van het bestaan en het verbergen van massavernietigingswapens. Ondanks dat Sada christen was en weigerde lid te worden van de Baath-partij, werd hij gepromoveerd tot Saddams binnenste kring vanwege zijn eerlijke adviezen. Sada bekritiseert de meeste landen en de Verenigde Naties (waarvan hij de medewerkers beschuldigt van het aannemen van steekpenningen) voor hun medeplichtigheid aan het propageren van Saddams regime. Maar hij prijst Operation Iraqi Freedom ten zeerste en wijst erop dat geen enkel ander land de eerste stap zou zetten. Het boek heeft een onverwacht religieuze invalshoek, is licht christelijk georiënteerd en paranoïde over de groei van de moslimbevolking in het Westen. Hoe dan ook, Sada verwijt Saddam de vernietiging van Irak, maar blijft hopen dat de natie een kans krijgt om een moderne samenleving te worden, die haar grote historische erfenis waarmaakt.

(24 jan.) Copyright 2006 Reed Business Information.

https://www.queenslibrary.org/book/Saddam’s-secrets-:-how-an-Iraqi-general-defied-and-survived-Sadda/990284

Opsporing massavernietigingswapens.

Na de Golfoorlog van 1991 werd een speciale VN-commissie opgericht om in het door oorlog verscheurde Irak de massavernietigingswapens van Saddam Hoessein op te sporen en te vernietigen of onklaar te maken.

Deze opmerkelijke Horizon volgt de spanning van elke beweging van de inspecteurs terwijl ze geheime militaire bases, Scud-raketlanceerinrichtingen, de beruchte vaten van het supergeweer, vervallen stortplaatsen voor chemische wapens en de overblijfselen van de nucleaire onderzoeksinstelling opsporen, listig verborgen tussen puin en het onschuldig ogende puin van de naoorlogse wederopbouw. In elke fase van het kat-en-muisspel met de Iraakse veiligheidstroepen moest het VN-team sluw en moedig zijn om zich een weg te banen naar geheime locaties.

Dag na dag legden zij hun vorderingen op video vast en brachten zij de spanningen van de diplomatieke confrontaties in kaart, terwijl de wereld twee keer dicht bij een nieuwe gewelddadige confrontatie in de Golf kwam. De moed van het VN-team, bestaande uit wetenschappers van over de hele wereld, wordt grafisch onthuld wanneer zij proberen de dodelijke aard van roestende blikken gifgas te peilen in Saddams vervallen opslagplaats voor chemische wapens.

Na de onmiddellijke successen werd het werk van de inspecteurs een gestaag uitputtingsproces, waarbij zij zich verzetten tegen de tegenwerking van hun gastheren. “Het wapenprogramma is als de lagen van een ui. Zo nu en dan stond Saddam ons toe er één af te pellen, maar er zat altijd meer onder.” Maar vijf jaar later hadden de inspecteurs nog steeds geen bewijs gevonden van het donkerste geheim van Saddam: zijn biologische wapenprogramma. Maar door nauwgezet speurwerk bleek dat enorme hoeveelheden van de media die nodig zijn voor het kweken van biologische organismen waren geïmporteerd, en Irak gaf uiteindelijk toe dat het grote hoeveelheden biologische wapens had, die goedkoper en eenvoudiger te produceren zijn dan nucleaire en chemische wapens, maar dezelfde vernietigende kracht hebben.

Geleidelijk aan kwamen de inspecteurs in de buurt van de laboratoria en dierproefstations waar de dodelijke gifstoffen waren geproduceerd. Naast de meest voorkomende biologische oorlogsorganismen, miltvuur en botulinum, ontwikkelde en testte Irak virusstammen die nooit eerder voor wapendoeleinden waren gebruikt. Dit maakte deel uit van een voortdurende internationale biologische wapenwedloop om nieuwe wapens te ontwerpen met behulp van gen-splitsende of filovirussen zoals Ebola, Hanta-koorts en andere.

Bron:

https://www.bbc.co.uk/science/horizon/1998/saddamsecrets.shtml

De giftige wapens van Saddam Hoessein

Terwijl in 1994 de meeste chemische wapens vernietigd zijn, is het steeds duidelijker dat het biologische wapenprogramma van Irak groter moet zijn dan het land heeft aangegeven.

In Syrië verloopt de vernietiging van Assads chemische wapens na een goed begin steeds moeizamer. Twintig jaar geleden was dat in Irak ook het geval. Saddam Hussein werkte mee aan de vernietiging van zijn massavernietigingswapens. Althans, zo leek het. Terwijl in de woestijn honderden tonnen mosterdgas en sarin werden vernietigd, hield Saddam wapens en wapenprogramma’s verborgen. Nederlandse wapeninspecteurs ontdekten lekkende vaten mosterdgas en verborgen anthraxfabrieken.

https://anderetijden.nl/aflevering/102/De-giftige-wapens-van-Saddam-Hoessein

“Uit door Wikileaks in december 2010 gepubliceerde geheime documenten blijkt dat Saddam Hussein wel degelijk massavernietigingswapens heeft gehad en van plan was om opnieuw te beginnen met het ontwikkelen van kernwapens als de aandacht voor zijn regime weer wat geluwd zou zijn. Er was dus wel degelijk yellowcake in Irak aanwezig, en niet zo’n klein beetje ook! In 2008 berichtte het onafhankelijke internationale persbureau Associated Press dat er in dat jaar maar liefst 37 vluchten voor nodig waren om de 3500 vaten (550 ton) van ‘het laatste restant van Saddam Husseins nucleaire programma’ uit Irak weg te halen. Uit de WikiLeaks documenten blijkt ook dat de Amerikaanse troepen in de loop der jaren op diverse plaatsen laboratoria voor chemische wapens hebben aangetroffen en letterlijk ‘massavernietigingswapens’ ontdekten. Hoewel Saddams chemische arsenaal tijdens de Golfoorlog grotendeels vernietigd werd waren restanten van deze wapens nog steeds te vinden op het Iraakse slagveld.

Er zijn verschillende verklaringen voor het latere stilzwijgen van de regering Bush over de Iraakse uraniumvoorraad. Waarom heeft Bush zijn critici niet de mond gesnoerd met dit volledig te verifiëren bewijs? Eén van de genoemde redenen is het feit dat de VS door geheimhouding wilde voorkomen dat de grote hoeveelheid uranium het doelwit zou worden van terroristische aanvallen, al dan niet gesteund door het naar kernwapens strevende Iran. Het geeft te denken dat het transport van deze uraniumvoorraad vrijwel geheel stil is gehouden in de Westerse media. De eenzijdige anti-Amerikaanse, anti-Bush verslaggeving is de laatste jaren niet van de lucht, en het feit dat er nu nauwelijks aandacht is geschonken aan zaken die Bush vrijpleiten van leugens, is eens te meer een indicatie dat de berichtgeving van de internationale media, met een korreltje zout dient te worden genomen.”

Bron: https://www.franklinterhorst.nl/Saddam%20Hoessein%20de%20Slager%20van%20Bagdad.htm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s