Egyptische redacteur publiceert schokkend artikel over “Drie-eenheid van het kwaad” waarin Moslimbroederschap, Joden en Sjiieten op één hoop worden gegooid

(Shutterstock)

Egyptische redacteur publiceert schokkend artikel over “Drie-eenheid van het kwaad” waarin Moslimbroederschap, Joden en Sjiieten op één hoop worden gegooid

Gepubliceerd op 19 november 2019 – 08:14 GMT

Highlights

“De Drie-eenheid heiligt de geestelijken meer dan Profeten en Boodschappers, en hun woorden zijn heiliger dan de Heilige Schriften,” schreef Elhawary in het artikel.

De redacteur van een van de meest gelezen kranten van Egypte heeft een schokkend artikel gepubliceerd waarin hij de Moslim Broederschap, Joodse mensen en sjiitische moslims beschrijft als de “drie-eenheid van het kwaad in de wereld”.

Het artikel, getiteld “De Broederschap, de Joden en de sjiieten… drie-eenheid van het kwaad in de wereld”, werd zaterdag gepubliceerd in de Egyptische krant Youm7.

“Er is geen catastrofe in de wereld op dit moment die niet gerelateerd is aan een van deze kwaden: de Joodse lobby, de Moslim Broederschap terreurgroep, en de sjiieten met hun extremistische en gewapende vleugels,” schrijft redacteur van Youm7 Dandrawy Elhawary.

Elhawary gaat verder met wat hij beschouwt als overeenkomsten tussen de drie groepen.

“Toen Israël werd gesticht door Theodor Herzl, werd het gesticht op basis van religieus geloof. Hetzelfde religieuze geloof was aanwezig tijdens de Iraanse Revolutie in 1979. En evenzo werd de terroristische Moslim Broederschap opgericht met een religieuze insteek,” schrijft de redacteur.

“De drie-eenheid is het erover eens dat vijandigheid jegens Joden wordt beschouwd als antisemitisme, vijandigheid jegens sjiieten wordt beschouwd als een aanval op de familie van de Profeet van Allah, en vijandigheid jegens de terroristische Moslim Broederschap wordt beschouwd als islamofobie, alsof de drie-eenheid afgezanten uit de hemel zijn, naar de aarde gezonden om te spreken in de naam van de Heer.”

Volgens Elhawary zijn de drie ook vergelijkbaar in die zin dat zij het idee van een “thuisland” met vaste geografische grenzen niet erkennen. De “drie-eenheid” blinken ook allen uit in “rassendiscriminatie”, aldus de redacteur.

“De drie-eenheid heiligt de geestelijken meer dan Profeten en Boodschappers, en hun woorden zijn heiliger dan de Heilige Schrift,” schreef Elhawary in het artikel.

Dit is niet de eerste keer dat Youm7 onder vuur ligt voor controversiële koppen. Een voorpagina kop in 2014 beschreef “Zwarte terreurbendes in Caïro” met racistische taal, meldde de Huffington Post.

Analisten reageerden op sociale media vol ongeloof op het artikel en zeiden dat de krant “door de staat wordt gecontroleerd”.

De eerste democratisch verkozen president van Egypte, Mohamed Morsi, was lid van de Moslimbroederschap, maar sinds zijn omverwerping tijdens een militaire staatsgreep in 2013 zijn de leden van de beweging aan zware vervolging blootgesteld, waarbij duizenden zijn gearresteerd en gemarteld.

President Abdel Fattah-al Sisi, die de militaire omverwerping van Morsi leidde, heeft een grootschalig optreden gevoerd waarbij duizenden islamisten, seculiere activisten en zelfs bloggers en komieken gevangen zijn gezet.

Dit artikel is overgenomen uit de oorspronkelijke bron.

Tags: Egypte Moslim Broederschap Shia Moslims Joods

https://www.albawaba.com/editors-choice/egyptian-editor-publishes-trinity-evil-shock-article-lumping-muslim-brotherhood-jews

*** Vertaald met http://www.DeepL.com/Translator (gratis versie) ***

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s