Wie is er bang voor Mohammed?

Wie is er bang voor Mohammed?

Inleiding. Door Marcel Hulspas.

“Voor wie nieuwsgierig is naar de islam. Voor wie niet bang is voor de islam, maar ook geen boodschap heeft aan zoete verhaaltjes. Voor wie wil weten hoe de islam “werkt” en waarom veel moslims problemen hebben met moderne westerse waarden. Terwijl andere moslims uit naam van dat zelfde geloof onschuldige burgers vermoorden. Voor wie niet gelooft dat ‘de islam’ identiek is aan geweld en onderdrukking. Dat moslims ook maar gewone mensen zijn, maar weet dat de islam in een diepe crisis verkeert. Kortom, voor wie zelf durft na te denken”.

Samenvatting

Is de islam gevaarlijk? Wil ze echt de wereld veroveren? Kunnen terroristen hun gruwelijke daden écht rechtvaardigen met een beroep op de Koran? En zaken als eerwraak, kledingvoorschriften, uithuwelijken, lijfstraffen, jihadisme… hoe zit het daar mee? Is dat allemaal islam? Of is de islam een religie van vrede? En hoeveel vrouwen mag een moslim eigenlijk hebben?
In zijn vorige boek Mohammed en het ontstaan van de islam beschreef Marcel Hulspas hoe Mohammed dertien eeuwen geleden een nieuwe religie schiep, een eigen Arabische variant op het jodendom en christendom. In zijn nieuwste boek Wie is er bang voor Mohammed? gaat hij in op actuele ontwikkelingen. Hij legt uit hoe de islam ‘werkt’. Hoe imams omgaan met de bronnen van de islam, en zo tot controversiële uitspraken kunnen komen.
Hij beschrijft hoe islamitische intellectuelen in de negentiende eeuw de strijd aanbonden met het ongelovige Westen, en hoe hun oproep tot verzet uiteindelijk leidde tot het jihadisme. Over salafisten én over moslimgeleerden die de islam juist willen vernieuwen. Een boek, kortom, dat een hard maar eerlijk oordeel velt over een religie die na eeuwen van successen in een diepe crisis is terechtgekomen. (tekst bron: Bol.com)

Een recensie:

Ik moet Marcel Hulspas ruim twaalf jaar geleden hebben ontmoet. Hij vond me via het internet en vroeg me als meelezer van zijn boek En de zee spleet in tweeën, waarin hij de ontstaansgeschiedenis van de joodse Bijbel beschreef. Een mooi boek, ik kan het u aanraden. Niet dat Hulspas – ik ken niemand die hem Marcel noemt – altijd gelijk heeft, maar omdat hij verdraaid goede vragen stelde over het heilige boek.

https://mainzerbeobachter.com/2016/11/26/wie-is-er-bang-voor-mohammed/

De waarheid over Mohammed: Robert Spencer

Een openhartige kijk op zijn invloedrijke (en gewelddadige) leven en leer In De waarheid over Mohammed biedt de New York Times bestseller auteur en Islam expert Robert Spencer een eerlijk en veelzeggend portret van de stichter van de Islam – misschien wel het eerste dergelijke portret in een halve eeuw – niet begrensd door angst en politieke correctheid, onverbloemd, en bereid om de harde feiten over Mohammeds leven onder ogen te zien die onze wereld vandaag de dag nog steeds beïnvloeden. Van Mohammeds eerste openbaring van Allah (die hem met de schrik vervulde dat hij door demonen bezeten was) tot aan zijn sterfbed (vanwaar hij vervloekingen over Joden en Christenen afriep), het is hier allemaal verteld met uitgebreide documentatie uit de bronnen die moslims zelf als het meest betrouwbaar over Mohammed beschouwen. Spencer beschrijft in detail Mohammeds ontwikkeling van een prediker van hellevuur en verdoemenis tot een politiek en militair leider die zijn heerschappij gewapenderhand uitbreidde en zijn krijgers lugubere fysieke geneugten in het paradijs beloofde als ze voor zijn zaak werden gedood. Hij legt uit hoe de leer van de Koran over oorlogvoering tegen ongelovigen zich ontwikkelde – met een constante oorlog om de hegemonie van de Islamitische wet te vestigen als de laatste fase. Spencer geeft ook de waarheid over Mohammed’s handige openbaringen die zijn eigen losbandigheid rechtvaardigen; zijn vreugde in de brute moorden op zijn vijanden; en bovenal, zijn duidelijke marsorders aan zijn volgelingen om niet-moslims te bekeren tot de Islam of hen te dwingen als minderwaardigen te leven onder Islamitisch bestuur. In De waarheid over Mohammed, leert u – De waarheid over Mohammed’s meervoudige huwelijken (waaronder één met een negenjarige) – Hoe Mohammed wettelijke normen instelde die het vrijwel onmogelijk maken om verkrachting te bewijzen in Islamitische landen – Hoe Mohammeds voorbeeld jihad en terrorisme rechtvaardigt – Het echte Satanische Verzen incident (niet de Salman Rushdie versie) dat een schandaal blijft voor Moslims – Hoe Mohammed’s gebrekkige kennis van het Jodendom en Christendom de Islamitische theologie heeft beïnvloed – en de relaties van Moslims met Joden en Christenen tot op de dag van vandaag heeft gekleurd. Het erkennen van de ware aard van de Islam, betoogt Spencer, is essentieel voor het beoordelen van de vooruitzichten voor grootschalige Islamitische hervormingen, de effectieve vervolging van de Oorlog tegen Terreur, het democratiseringsproject in Afghanistan en Irak, en immigratie en grenscontrole om de Verenigde Staten te beschermen tegen terrorisme. Dit alles maakt het van cruciaal belang voor iedere burger (en beleidsmaker) die van vrijheid houdt om De waarheid over Mohammed te lezen en te overdenken.

The Truth about Mohammed, founder of the most intolerant religion.

https://www.bol.com/…/the-truth…/1001004006012042/…

*** Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie) ***

https://www.bol.com/nl/nl/p/the-truth-about-muhammad/1001004006012042/?bltgh=oY7mxKveXAZyKevTHVBFXA.4_12.14.ProductPage

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s