Hongarije: “Wij zijn geen kolonie”.

The American Conservative.

Een bericht uit Hongarije: Wij zijn geen kolonie

Terwijl Amerikaanse liberalen in paniek raken over het bezoek van Tucker Carlson aan Viktor Orban, kijken de Hongaren toe.

Home/Artikelen/Politiek/Aantekening uit Hongarije: Wij zijn geen kolonie
POLITIEK (Door Alessia Pierdomenico/Shutterstock)
6 AUGUSTUS 2021: 12:00 PM
MARIANN ŐRY“Westerse liberalen kunnen niet accepteren dat er binnen de westerse beschaving een conservatief, nationaal alternatief bestaat, dat op het niveau van het dagelijks leven succesvoller is dan de liberale.”

De Hongaarse premier Viktor Orban noemde terecht de belangrijkste reden waarom ons kleine Centraal-Europese land in het middelpunt van de belangstelling van de wereld staat. In zijn toespraak tot Tucker Carlson vorige week, bereikte de premier miljoenen Amerikaanse kijkers.

Wij als Hongaren kunnen het belang van dit interview op Tucker Carlson Tonight onmogelijk overschatten. Eindelijk kregen Amerikaanse kijkers de kans om Orbans eigen woorden te horen, zonder de schaamteloze leugens en voortdurende belastering van de mainstream liberale media. Twee jaar geleden ontving president Donald Trump Viktor Orban in het Witte Huis, maar voorafgaand aan hun ontmoeting waren de meeste vragen van de pers gericht aan de president. Onze collega’s in D.C. hadden de gelegenheid om Orban zelf dingen te vragen, maar opnieuw bleek dat de liberale media niet echt geïnteresseerd zijn in feiten. Ze hebben een beeld van Orban geschetst en dat willen ze niet door de realiteit laten verpesten.

Liberale commentatoren zijn door het dolle heen sinds Carlson aankondigde dat hij in Boedapest is en met Viktor Orban spreekt. Plotseling lijkt het erop dat er meer Hongaarse experts in de Verenigde Staten zijn dan Hongaren in Hongarije. De meeste artikelen en tweets zijn voorbeelden van slordige journalistiek, arrogantie en aanspraak. Nepnieuws over Carlson’s bezoek werd gedeeld door mainstream outlets die trots zijn op hun strikte beleid van fact-checking.

Een van de meest verbazingwekkende dingen aan deze belachelijke artikelen was het idee dat Amerikaanse conservatieven en Trump-aanhangers het voorbeeld van Hongarije kunnen volgen. Hier zijn een paar onthullende voorbeelden: “De autoritaire premier Viktor Orban is alles wat Amerikaanse autoritaristen zouden willen dat Trump was,” waarschuwt Slate. “Tucker Carlson zendt uit vanuit Hongarije omdat zijn autoritaire, anti-immigranten leider een model heeft gesteld voor Amerika’s extreemrechts,” legde Insider uit. “Amerikaanse conservatieven verlangen naar het Hongarije van Orban,” merkt de Washington Post op. “Tucker Carlson’s Orban Lovefest is een donkere blik op de toekomst die MAGA wil,” voegt de Daily Beast hysterisch toe.

Nou, dit is vleiend, nietwaar? Wij zijn een Centraal-Europees land van 10 miljoen en onze premier kan blijkbaar de koers van de Amerikaanse politiek veranderen. Dit is best cool.

Volgens sommige tweets, is de mogelijkheid dat Amerikaanse conservatieven het voorbeeld van Hongarije volgen “huiveringwekkend”. Liberalen zijn doodsbang bij de gedachte dat meer en meer mensen beseffen dat er een succesvol conservatief alternatief is voor hun open samenlevingen. Illegale immigratie kan gestopt worden. Uw kinderen hoeven niet naar het verhaaluur van de travestiet te gaan. Uw identiteit, uw erfgoed, uw familie kan worden beschermd. Je wordt niet geroyeerd als je het niet eens bent met liberale dogma’s. Mensen kunnen regelmatig hun mening geven via de nationale raadplegingen en referanda om ervoor te zorgen dat de regering de steun van het volk heeft in de kwesties die de toekomst van het land voor meerdere generaties bepalen. Dit is allemaal mogelijk!

Maar voor liberalen is dit “huiveringwekkend”. Waarom zijn deze zogenaamde democraten bang voor het volk? Het lijkt een paradox, maar eigenlijk is het dat niet. Liberalen willen het volk vertellen wat het moet doen, omdat zij ervan overtuigd zijn dat zij beter weten wat goed voor hen is dan het volk. Ze willen natiestaten, identiteiten, families en elk obstakel dat hen in de weg staat afschaffen. Ze hebben het voortdurend over mensenrechten, maar in toenemende mate beginnen mensen in West-Europa en in de VS zich tweederangsburgers te voelen in hun eigen land. Ze bekritiseren Orban, maar in feite zijn zij het die de vrijheid van meningsuiting en zelfs de vrijheid van geweten afnemen.

De Hongaarse conservatieven willen geen enkel ander land vertellen hoe ze moeten leven. Premier Orban is daar altijd duidelijk over geweest. Als West-Europese landen hun demografische en arbeidsproblemen willen oplossen met massa-immigratie, dan is dat hun zaak. Maar dring dit niet aan ons op! En trouwens, dring dit niet op aan je eigen volk zonder het te vragen.

Hongarije geeft het goede voorbeeld. Het Hongaarse model is succesvol. Het is mogelijk om illegale migratie te stoppen en het is mogelijk om gezinnen te onderhouden en tegelijkertijd een groeiende economie te hebben. Socialisten en liberalen in Hongarije zeiden altijd dat we “klein moesten durven zijn”, maar wij durven groot te zijn.

Dit beangstigt Westerse liberalen omdat zij willen dat wij “onze plaats kennen”. Westerse liberale elites zijn eraan gewend geraakt de richting van de E.U. te dicteren en zij zijn doodsbang als hun eigen burgers vragen beginnen te stellen, zoals: Als Hongarije dat kan, waarom kunnen wij dat dan niet?

Toen ik de woedende tweets las over Carlson’s bezoek aan Hongarije, deden ze me sterk denken aan de houding van de Nederlandse premier Mark Rutte, die zei dat Hongarije zijn anti-LGBT-propaganda kinderbeschermingswet moest intrekken “en op zijn knieën moest gaan.” Viktor Orban herhaalde zijn opmerkingen die hij eerder maakte op een persconferentie over de weigering van het Hongaarse voetbalteam om voor de Eurowedstrijden de knie te buigen: “Hongaren knielen alleen voor God, het vaderland en de vrouw van wie ze houden.”

Dit is niet de houding die van ons verwacht wordt door de liberalen. Hoe durft dit kleine Midden-Europese – of in hun woordenschat, Oost-Europese – land zijn eigen gewicht te overwinnen? De eisen van Rutte, de woedende tweets over het bezoek van Tucker Carlson, dat is dezelfde energie. Als we onszelf willen beschermen tegen de aggresieve liberale kolonisatie van de geesten – en van de markten – moeten we echt geloven dat het mogelijk is die kolonisatie een halt toe te roepen.

Zoals Tucker Carlson concludeerde na zijn bezoek aan de grens, is het stoppen van illegale immigratie niet echt een kwestie van geld of technologie, het is in de eerste plaats een kwestie van politieke wil. Wel, die wil hebben we. De politieke competitie, zoals Orban zei in zijn interview, is nog steeds open, zelfs in West-Europa.

Deze strijd is nog niet voorbij. En we schieten naar de sterren.

Mariann Őry is hoofd van de buitenlandredactie van het Hongaarse conservatieve dagblad Magyar Hírlap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s