Prooi

Uit een reisverslag.  laatste update: 02-08-21

“Links schijnt maar niet te begrijpen waar al die tokkies zo bang voor zijn. De Duitsers hebben daar een mooie uitdrukking voor:  “Sie wollen es nicht wahr haben”.   Ze willen het niet weten. Maar de cijfers spreken voor zich:  zo’n 41000 vrouwen in Nederland zijn BESNEDEN!!. Dat is de huiveringwekkende werkelijkheid.  Links wil niet geloven dat er in Afrika en het Midden Oosten een andere cultuur heerst, dat het voor die mannen daar veel normaler is om je aan vrouwen te vergrijpen, alleen of in groepsverband.  Ayaan Hirsi Ali schreef er al over in haar boek  “Mijn Vrijheid”. Dat ze met haar moeder verhuisde naar een of ander vreemd Afrikaans (?) land.  Als je daar als vrouw alleen over straat loopt en je wordt verkracht zeggen ze: “dat krijg je ervan als je alleen de straat op gaat”. Ik kwam het ook tegen in het boek van Fyona Campbell, “Te voet de wereld rond”. Die schreef  dat het overal bij die zogenaamde toeristische routes in Afrika hetzelfde was. Ze schreef over haar tocht door Marokko: ” Ik voelde me nu zo dichtbij, dat ik wellicht verderop, om de hoek of over dat duin, het dal van mijn eigen volk zou zien liggen. Het kwam daarom min of meer als een schok toen de mensen in het volgende dal hun kleren openmaakten, in plaats van hun armen uitspreidden hun piemels tevoorschijn haalden en me  vergastten op hun kwakjes. Zelfs met mijn  kaffiyeh en lange jurken bleven ze me hun erecties tonen. De ene helft in mij wilde niet weten in wat voor een groot gevaar ik me bevond, de andere helft wilde alles weten, de angst voelen en er doorheen gaan. Vooral wanneer het er twee waren of zelfs EEN”. 

Prooi is het nieuwste boek van Ayaan Hirsi Ali.

De these van dit even scherpzinnige als controversiële boek is simpel. Hirsi Ali stelt dat de recente instroom van mensen uit een islamitische samenleving een gevaar vormt voor de rechten van vrouwen, niet alleen van migranten maar ook van vrouwen uit de westerse cultuur. De rechtsstaat erodeert, justitie kan de enorme toename van zeden delinquenten, aanrandingen en verkrachtingen niet meer aan, het grootste deel wordt niet meer in behandeling genomen. Verkrachtingen wordt gedecriminaliseerd, rechters houden rekening met de andere cultuur van de daders. In Bristol werd een 18 jarige immigrant vrijgesproken van verkrachting van een 13 jarig meisje, die hij via FB had leren kennen. De rechter kwam tot het besluit nadat hij hoorde dat de dader een islamitische opvoeding had genoten, waardoor hij niet kon weten dat vrouwen en meisjes geen gebruiksvoorwerpen zijn. (1)

Daarover durft niemand openlijk te praten uit angst voor racist of extreem-rechts te worden uitgemaakt. Hirsi Ali wil het taboe doorbreken vanuit de gedachte dat als we er niet openhartig over praten, we de rechtspopulisten die het er wél over hebben en vaak schromelijk overdrijven en haat tegen migranten voeden, juist in de kaart spelen. Het betoog bestaat uit een mix van persoonlijke verhalen en getuigenissen, harde feiten, cijfers en kritiek op het integratiebeleid van Europese landen. Hirsi Ali is zich bewust van het gevoelige karakter van de dingen die ze zegt. Ze wil laten zien dat ontkenning van het probleem geen oplossing is. ‘Prooi’ biedt een aantal bijzonder overtuigende oplossingen voor de beschreven problemen – Hirsi Ali eindigt dus met een positieve noot: een oproep tot verandering.

Akelige ervaring. “Toen ik zelf in 1992 nog in Lunteren in het asielzoekers centrum doorbracht en over het terrein fietste, probeerde een Somalische man mij aan te vallen. Hij zei dat ik met mijn benen uit elkaar fietste zodat ik er om vroeg. Het hoofd van het asielzoekers centrum vroeg hem of zij er dan ook om vroeg omdat ze, net als de meeste Nederlanders dagelijks op de fiets zat. Zijn antwoord was ondubbelzinnig “Ja”!.

Fragment uit de inleiding. Ayaan Hirsi Ali: “Toen ik achter de balie in de wasserette stond om het wasgoed aan te nemen, kwamen er mannen die hun vuile kleren wilden laten wassen. Ze lieten hun lakens zien en wezen op de spermavlekken op hun lakens. Dan zeiden ze welk nummer hun caravan had en vroegen “Zullen we het vanavond doen? Mag ik je neuken”

(1).

Moslim verkracht meisje (13) “omdat vrouwen waardeloos zijn” | Bizar | hln.be

Een ander voorbeeld, naar aanleiding van misbruik van een stel meisjes door Brits-Pakistaanse mannen

”Those abused girls in Rotherham and elsewhere need to shut their mouth for the good of diversity” Naz Shah MP

(“Die misbruikte meisjes in Rotherham en elders moeten hun mond houden in het belang van diversiteit”)

 The MP both liked and retweeted the message from a parody Twitter account, as this screengrab shows

Sonja Dahlmans in:

Het evangelie volgens links: de blijde boodschap van diversiteit en het heilige zwijgen | ThePostOnline (tpo.nl)

Ali Hammuda, imam van de moskee in Cardiff, Wales, waarin drie islamitische terroristen gebeden hebben en daarna naar Syrië zijn vertrokken om voor de „Islamitische Staat“ te vechten, verklaart tijdens een preek tegenover islamitische kinderen en jongeren hoe men zou moeten omgaan met niet-islamitische vrouwen.

Imam: „Christelijke vrouwen zijn onze seksslaven“ | E.J. Bron (wordpress.com)

Elke dag worden in Duitsland gemiddeld twee meisjes of vrouwen verkracht door groepen mannen!

Dit is het schokkende resultaat van een BILD-onderzoek bij het Bundeskriminalamt (BKA). Volgens deze gegevens werden vorig jaar 704 gevallen van groepsverkrachting geteld.

Ter vergelijking: in 2019 waren het er 710, in 2018 slechts minimaal minder (659).

Een explosief feit: elke tweede verdachte had niet de Duitse nationaliteit. De mannen kwamen vaak uit islamitische landen: Afghanistan, Syrië, Irak.

Neue Schock-Zahlen des BKA: Jeden Tag zwei Gruppen-Vergewaltigungen (bild.de)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s