Jordanië =Palestina

Het begrip “kolonistenkolonialisme” is met bijna unieke felheid tegen Israël gebruikt. Maar het feit dat Joden de inheemse bevolking van de Zuidelijke Levant zijn, kan met gemak worden bewezen. Daarentegen blijkt uit historisch en genealogisch bewijsmateriaal dat de Palestijnen hoofdzakelijk afstammen van drie primaire groepen: Moslim invallers, Arabische immigranten, en de lokale bevolking die zich bekeert tot de Islam. De islamitische verovering van Byzantijns Palestina in de 7e eeuw is een schoolvoorbeeld van kolonisatie, evenals de daaropvolgende immigratie, met name in de 19e en 20e eeuw onder het Ottomaanse en Britse Rijk. De toepassing van het begrip op joden en zionisme door Palestijnen is zowel ironisch als nutteloos.

Jordanie is Palestina.

(175) the truth behind the “palestinian state” האמת מאחורי המדינה הפלסטינית – YouTube

Hoe Jeruzalem heilig werd voor moslims

Hoe Jeruzalem heilig werd voor moslims

Jeruzalem staat vooral sinds 1967, toen Israël het oostelijke stadsdeel heroverde, in de schijnwerpers. 

Hoe Jeruzalem heilig werd voor moslims | Mens en Samenleving: Politiek (infonu.nl)

Israël ‘onderdrukt’ de Palestijnen en de Palestijnse gebieden moeten zo snel mogelijk worden ‘bevrijd’, zo heet het dezer dagen. 

OpinieZ De onderdrukking van christenen in de Palestijnse gebieden

Help de NAVO door Hamas ter verantwoording te roepen voor terroristische oorlogsmisdaden!
Elke keer dat Hamas onschuldige burgers gebruikt om zijn wapens en strijders te beschermen tegen rechtmatige aanvallen, begaat het een oorlogsmisdaad, een schending van de Vierde Conventie van Genève.

Help NATO by Holding Hamas Accountable for Terrorist War Crimes | The National Interest

Indrukwekkende column van Prof. dr. Afshin Ellian, rechtsgeleerde van Iraanse afkomst in Leiden:

”Gaza is een bezet gebied, bezet door jihadisten. Israël is na de Holocaust opgericht om een schild te zijn voor Joden. Het conflict tussen Israëliërs en Palestijnen is in de islamitische wereld niet de grootste of de meest aangrijpende gewelddadige affaire. Anderhalf jaar geleden doodde de Iraanse regering binnen een paar dagen ruim tweeduizend ongewapende protesterende burgers. Afgelopen zaterdag kwamen in Kabul tientallen moskeegangers om het leven bij een jihadistische aanslag.Emoties waren niet te zien, niet in onze media en evenmin bij de islamitische activisten of extreemlinkse figuren. Zij werden emotioneel niet geraakt door de aanslag op een meisjesschool in Kabul (ruim een week geleden). Dat geldt ook voor de westerse media. Bij de aanslag kwamen 85 schoolmeisjes om het leven. Op het moment dat ik dit schrijf, wordt waarschijnlijk elders een aanslag gepleegd door jihadisten. En ik heb het nog niet gehad over de gewelddadige toestand waarin de Turkse of Iraanse Koerden verkeren.Hier rijst de vraag waarom een confrontatie tussen Palestijnen en Israëliërs woede en emotie veroorzaakt. Alle andere, en dus de meest inhumane toestanden betreffen moslims die andere moslims doden.

Zo bracht een Afghaanse geestverwant van Hamas met een bom 85 moslimmeisjes om het leven. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan mag zonder luidruchtige emotionele protesten van Denk de Koerden wegbombarderen, omdat ze in zijn ogen terroristen zijn. Overigens belt Erdogan van tevoren de Koerden niet om hun huizen te verlaten, voordat hij F-16’s op hen afstuurt. Israël is het enige land op aarde dat zijn bloeddorstige vijanden en hun familie informeert voordat een bombardement begint. Antisemitisch hoefijzer. Onze vraag is nog niet beantwoord: waarom worden onze media, linkse partijen en activistische moslims geëmotioneerd door de confrontatie tussen Israël en Hamas? Er is een fundamenteel verschil tussen dit conflict en alle andere gewelddadige conflicten waarbij moslims betrokken zijn: Joden. Benjamin Netanyahu is, in tegenstelling tot de Iraanse leider Ali Khamenei of de Turkse president Erdogan, van Joodse afkomst. Israël is ook de enige Joodse staat op aarde. De obsessie met Joden is kennelijk een verbindende kracht, waardoor westerse media, islamisten en extreemlinks bijeen worden gebracht. Binnen de omtrek van het antisemitische hoefijzer naderen de islamisten en neonazi’s elkaar.

Israël werd zonder aanleiding gebombardeerd door de terreurbeweging Hamas. Twee misverstanden moeten we eerst wegnemen: Gaza, waar Hamas de baas is, wordt niet bezet door Joden, maar het is wel bezeten van het jihadisme. Er wonen nul Joden. Die zijn allemaal weggejaagd bij de overdracht van de macht aan de Palestijnse autoriteit, die later door Hamas ten val werd gebracht. In 2006 gooide Hamas sommige leden van de Palestijnse autoriteit van de daken af. Ten tweede valt Jeruzalem buiten Gaza, fysiek en administratief. Hamas werd dus niet aangevallen, en had ook geen reden om een aanval te beginnen.

In 2008 zei de toen net gekozen Amerikaanse president Barack Obama in een toespraak: ’Als iemand raketten zou sturen naar mijn huis, waar mijn twee dochters ’s nachts slapen, zal ik alles doen wat in mijn macht ligt om dat te stoppen. En ik zou verwachten dat de Israëliërs hetzelfde zouden doen.’ Ook nu vuurt Hamas in een paar dagen ruim 2700 raketten af op de inwoners van Israël. Geld en raketten, of onderdelen daarvan, komen uit Iran. In een andere toespraak zei Obama later dat Israël het recht heeft om zichzelf te verdedigen tegen de raketaanvallen van Hamas. Menselijk schild. Wat we tot nu toe zien, wijst er wederom op dat Hamas de Palestijnse burgers als een menselijk schild gebruikt tijdens de oorlog tegen Israël. Dat is een oorlogsmisdaad. Bovendien vuurt Hamas willens en wetens raketten af op burgerdoelen. Ook dit is een oorlogsmisdaad: het opzettelijk, en dus niet per vergissing, bombarderen van burgerdoelen.

’Het zwaard van Jeruzalem’, de codenaam van de Hamas-operatie (de raketoorlog), dendert door. In het Midden-Oosten bekommert men zich niet om de oorlogsmisdaden. Een mensenleven interesseert de jihadisten niet. In vergelijking met Erdogan of Khamenei treedt Israël soft op tegen de raketbeschietingen. Ook China zou dat nooit hebben kunnen aanvaarden. De Chinese regering zou van de hele Gazastrook een heropvoedingskamp hebben gemaakt: zie het verschrikkelijke lot van miljoenen Oeigoeren. Vreedzame existentie en onderhandelingen vormen de fundamenten van een rechtvaardige toekomst voor beide volkeren. Hamas maakt de Palestijnen alleen maar ongelukkig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s