Zionisme

Zionisme is het (blijven) streven naar en behoud van een Joodse staat.

Anti-zionisme is dus het verzet tegen de enige joodse staat.

Behalve de genoemde landen met een islamitische meerderheid, zijn praktische alle andere landen, incl Israel, seculier, geen enkele religie is dominant en er is godsdienstvrijheid. Godsdienstvrijheid is één van de fundamentele rechten van een mens en dus een mensenrecht die in veel landen ernstig geschonden wordt.

Joods en toch seculier?

In Israël heerst vrijheid van godsdienst voor iedere staatsburger. Alle geloofsovertuigingen zijn voor de wet gelijk en alle heilige plaatsen zijn onschendbaar.

“Over de godsdienstvrijheid in Israel merkt hij op: ‘De situatie is niet perfect, maar de huidige staat Israel is een hedendaags wonder. Israel is een veilige haven voor Joden uit de hele wereld. En het is het veiligste en meest vrije land in het Midden-Oosten, ongeacht welk geloof je hebt of niet hebt”

Godsdienstvrijheid in het Midden-Oosten – MessiaNieuws

Wereldwijd worden duizenden mensen gevangen gehouden omdat hun geloof niet strookt met wat algemeen gangbaar is in hun land. Dat blijkt uit een rapport van de organisatie Human Rights Without Frontiers (HRWF), dat werd voorgesteld in het Europees parlement. De organisatie heeft 18 landen onderzocht.

In de Gevangenenlijst van het rapport van de ngo werden 316 namen volgens land en reden van opsluiting opgesomd. In het rapport werden 18 landen onder de loep gelegd waar gevangenen om hun geloof opgesloten zitten. Het gaat respectievelijk over Armenië, Azerbeidzjan, China, Egypte, Eritrea, Indonesië, Iran, Kazachstan, Kirgizië, Marokko, Nagorno-Karabach, Noord-Korea, Pakistan, Rusland, Zuid-Korea, Tadzjikistan, Turkmenistan en Oezbekistan. Het oost-Afrikaanse Eritrea staat bovenaan de lijst, maar volgens HRWF “moet daar eigenlijk Noord-Korea staat”. Daar bestaat immers amper informatie over de gevangenen en de reden waarom ze vastzitten. In praktijk is er geen godsdienstvrijheid in dat land.

De 18 slechtste landen om een afwijkend geloof te hebben – Wereld – Knack

Een gedachte over “Zionisme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s