Capitol Hill, 6 januari 2021

Op 6 januari 2021 werd, na oproepen van Trump aan zijn supporters om naar Capitol Hill te komen, het centrum van de macht in de VS bestormd door een woedende menigte. Woedende Trumpsupporters bestormen Capitol Hill na de “roekeloze” oproep van Trump de verkiezingsuitslag niet te accepteren.

Deze bestorming, de climax op een wekenlange strijd tegen de verkiezingsuitslag die in het voordeel van Biden uitviel, was bedoeld om de officiële benoeming van Biden als winnaar te boycotten. In alle media werd de actie beschouwd als een aanval op de democratie en was enkele dagen lang wereldnieuws.

Een paar commentaren van Trump supporters op de vorige verkiezing waar eveneens gesjoemeld en gefraudeerd was. Waar Nancy Pelosi een twitter de wereld in stuurde dat de verkiezingen waren gestolen.

https://mobile.twitter.com/SpeakerPelosi/status/864522009048494080

“Even een kleine terugblik.

Weet je nog dat in 2011 tienduizenden democraten het Wisconsin Capitol-gebouw in Madison binnenstormden en het fysiek meer dan twee weken bezetten? Er werd ons verteld: “Dit is hoe de democratie eruitziet.”

Weet je nog dat Obama in 2016 president was en honderden BLM ers de snelwegen blokkeerden en de politie gewelddadig aanvielen (waarbij er zelfs meerdere werden gedood)? Er werd ons verteld: “ Het is gevaarlijk en onverantwoordelijk om de acties van één persoon aan een hele beweging toe te wijzen. ” Herinner je je in 2018 tijdens de hoorzittingen in Kavanaugh toen een bende democraten het gebouw van het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC bestormden en met hun vuisten in woede op de deur. Er werd ons gezegd: “Het is begrijpelijk.”

Herinner je je de rellen van deze zomer in grote steden in het hele land toen groepen democraten door de straten marcheerden, gebouwen in brand staken, bedrijven plunderden, omstanders en politie mishandelden en zelfs doodden? Er werd ons verteld: “Dit zijn meestal vreedzame protesten.”

Weet je nog dat Democraten verschillende blokken van de wijk Capitol Hill in het centrum van Seattle in beslag namen en het tot een autonome zone verklaarden? Herinner je je de geweren, doden en totale vernietiging nog? Er werd ons verteld: “Het is een feestelijke sfeer.” Weet je nog dat een krankzinnige menigte zich verzamelde na de Republikeinse Nationale Conventie en Rand Paul aanviel, een zittende Amerikaanse senator? Er werd ons gezegd: “Geen gerechtigheid, geen vrede.” Weet je nog hoe de politie werd verteld af te treden, gouverneurs weigerden de nationale garde in te schakelen en democraten borgtocht betaalden voor gewelddadige demonstranten die werden gearresteerd? Er werd ons verteld: “Dit is de enige manier waarop onderdrukte mensen kunnen worden gehoord.”

Ik heb gewelddadige protesten en wetteloosheid elke keer dat ze werden gemeld veroordeeld. Ik veroordeel de acties van degenen die gisteren het Capitool bestormden. Maar ik weiger honderdduizenden vreedzame demonstranten te veroordelen omdat een handjevol (52 gearresteerden) ervoor koos wetteloos te zijn en alles te trotseren waar de overgrote meerderheid van de menigte voor stond. Conservatieven zijn verdedigers van de grondwet, de politie en de rechtsstaat. Omdat een relatief klein aantal mensen besloot iets stoms te doen, neemt de zorgen van velen niet weg. De echte boosdoener hier? De reguliere media vertellen ons al jaren dat geweld de enige manier is waarop mensen die zich onderdrukt voelen gehoord kunnen worden, het is de enige manier om gerechtigheid te krijgen, en zo ziet democratie eruit. Blijkbaar luisterden enkelen die woensdag in de menigte waren naar hen. De opruiende retoriek van links veroorzaakte dit, en het werd tijd dat democraten en de reguliere media de verantwoordelijkheid op zich namen om Amerikanen te verdelen en te proberen degenen te vernederen die de president steunen of hun conservatieve idealen.

Ze hebben mensen naar de rand of zelfs over de afgrond geduwd, zelfs terwijl ze beweerden: “Het is tijd voor eenheid.” Nee, het is tijd voor zorgvuldige reflectie en verandering aan beide kanten”.

God helpe ons! Gezien door Nancy om 1:00 uur

The rage against Trump.

“Alleen dode vissen zwemmen altijd met de stroom mee”. (Malcolm Muggeridge). “Tegen de stroom in zwemmen”. Dit geeft in het kort weer hoe alle trouwe Trump, niet revolutionaire supporters zich nu zouden kunnen voelen. Wie Trump nu nog verdedigd riskeert zijn reputatie voorgoed bij “True/Fake-Inquisiteurs”. Omdat ze tegen alle “bewijzen” in, dwars door de muur van negatieve publiciteit, het astronomische hoge aantal negatieve politieke cartoons artikelen en boeken, over Trump nog steeds iets goeds zien in wat hij voor Amerika heeft gedaan en wat hij voor 74 miljoen Amerikanen betekend.

Er zit inderdaad een niet te ontkennen causaal verband tussen de (roekeloze) oproep en toespraken van Trump om naar het Capitool te komen en de bestorming daarvan..Maar Trump heeft niet rechtstreeks opgeroepen tot die bestorming, (zoals de media schrijft), laat staan het geweld. Die schuld daarvoor, dat ligt bij de demonstranten zelf en enkele oproerkraaiers en de hoog oplopende emoties. In 2016 zijn, voor en na de verkiezingen, honderden (gewelddadige) rellen uitgebroken.

Zomer 2020: Oorlog in Washington DC ( en honderden andere steden) na de dood van George Floyd. Het trieste landelijke resultaat. 19 doden. 14000 arrestaties en 200 miljoen dollar schade. (2)

Wie zijn daar dan verantwoordelijk voor? Was diezelfde media toen ook zo direct en “hard” in het oordeel over de relschoppers als over Trump? Als BLM of Antifa ( die altijd heel subtiel gedekt worden door de media en met name de Democraten) demonstreert dan gaat dat gepaard met plunderingen, geweld, en brandstichtingen. Dan trekt links ook niet het boetekleed aan terwijl dat wel zou moeten. Er werd, in tegenstelling tot 4 jaar geleden, (hee) al maandenlang in de media gewaarschuwd voor rellen na deze verkiezingen. Tientallen miljoenen teleurgestelde Trump supporters hebben zich echter tot nu toe gedeisd gehouden en dit is de eerste echt concrete en trieste uiting van hun frustratie .

Het nieuws is ook maar beperkt, overwegend anti Trump en vaak eenzijdig links. De talloze, grappige maar ook zwaar overdreven karikaturen die in de media van Trump werden geschetst, belemmeren het zicht op de werkelijke problemen in de VS. Wat Trump daaraan poogde te doen en zijn patriottische daden vallen volledig weg in alle commotie en hysterische sensatie. (3)

Hieronder een goede, genuanceerde en diepgaande analyse van de politieke problemen in de VS. (4)

https://adintuitu.wordpress.com/…/07/trump-de-onbekende/

(2). https://www.washingtonpost.com/…/589471a4-a33b-11ea…

(3) https://adintuitu.wordpress.com/2020/09/01/deep-south/

(4) https://www.joods.nl/…/de-echte-schuldigen-van-de…/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s