Met Tariq Ramadan op weg naar een Euro-islamisme ?

De Zwitserse moslimprediker Tariq Ramadan wordt met zijn Europese islam steeds populairder onder jongeren van Arabische herkomst en bij progressieven overal in West-Europa. Een gevaarlijke ontwikkeling, want Ramadan fungeert als wegbereider voor moslimfundamentalisten.

Tariq Ramadan

Ramadan is de kleinzoon van Hassan Al-Banna. Die richtte in 1928 in Egypte de fundamentalistische Moslimbroederschap op. Dat bleef een relatief kleine organisatie totdat Al-Banna zich in de jaren 30 sterk tegen de joden in Palestina begon te keren. Via antisemitisme wist de Broederschap uit te groeien tot een massa-organisatie die door de Egyptische staat als bedreiging werd gezien. Al-Banna werd in 1949 vermoord. Zijn zoon Saïd vluchtte eind jaren 50 naar Zwitserland en richtte in Genève het Islamitisch Centrum op, het hoofdkwartier van de Broederschap in Europa. Dat centrum wordt tegenwoordig gerund door Ramadans broer Hani. Tariq Ramadan zelf is filosofieprofessor en islamoloog. Met zijn trendy uiterlijk en vlotte babbel is de 42-jarige Zwitser zeer populair onder jongeren van Arabische herkomst. Hij heeft een eigen organisatie, “Présence muselmane”, en publiceerde al zo’n 20 boeken, 700 artikelen en 170 cassettebandjes over de islam. Van die bandjes worden er per jaar naar verluidt 50 tot 100 duizend verkocht. Ramadan doceert ook op het Islamitisch Centrum.

Lees verder op:

2 gedachtes over “Met Tariq Ramadan op weg naar een Euro-islamisme ?

 1. Aanvankelijk heeft u met uw art gelijk maar nogmaals AANVANKELIJK ………
  De echte Reden is dat Christenen van uit de Bijbel uitkijken naar de ANTCHRIST ….. en de moslims doen dat via de 13de Imaan !
  De RKK doet dat via Eucomene en de huidige Paus slaagt er als maar meer in die opdracht om centraal hier de aanspreek figuur te zijn /te worden omdat hij beschreven is als de laatste Pau s die de centrale figuur is om al wat godsdienst uitmaakt te verzamelen onder dezelfde paraplu …. lijkt vreem te zijn …. maar is dat vooral niet omdat zijn toekomende functie juist EXACT die is als HELPER (mederegeerder geloofsmatig) van de Antchrist (TEGEN-CHRISTUS) !!!
  Aangezien deze als de zichtbare Vazal van Satan bekleed word met zijn macht vertegenwoordig hij de uit de 10 Koningen die grote macht zullen krijgen ….. maar een kleine Hoorn die 3Koningen zal vervangen ….. VOILA >>> de ANTICHRIST<<< met ABSOLUTE macht bekleed en in deze functie zal zijn EIS zijn om ZELF aanbeden te worden …….. gemerkt worden indien men zich aan Hem onderwerpt en zal gedood worden bij weigering hieraan !

  Revolte nog veel meer absolut abnormale dingen maar die beschrijving kunt u vinden in wat men de Bijbel noemt …… ook de moslims wijzen in dat soort richting !
  IEMAND die vanaf vandaag daar meer wil van weten…….. eenvoudig u daagt het antwoord uit tenminste als je het echt wilt weten …… zul het te weten komen ……..
  WIE ZOEKT ……. DIE ZAL ZEKER VINDEN !!! Een riele boutade die nog altijd aan inhoud niets inboet !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s