Zwaard en kromzwaard.

Zwaard en kromzwaard Raymond Ibrahim.

Veertien eeuwen van oorlog tussen de islam en het westen.

Raymond Ibrahim (geb. 1973) is een Amerikaanse auteur, vertaler, columnist, islamcriticus en voormalig bibliothecaris. Zijn focus ligt op Arabische geschiedenis en taal, en actuele gebeurtenissen. Hij is de auteur van drie boeken, Sword and Scimitar: Fourteen Centuries of War between Islam and the West (Da Capo, 2018), Crucified Again: Exposing Islam’s New War on Christians (Regnery, 2013) en The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).

Een ingrijpende geschiedenis van het vaak gewelddadige conflict tussen de islam en het Westen, dat een onthullend licht werpt op de huidige vijandelijkheden.

Het Westen en de islam – het zwaard en de kromzwaard – botsen sinds het midden van de zevende eeuw, toen volgens de islamitische traditie de Romeinse keizer het bevel van de profeet Mohammed afwezen om het christendom te verlaten en zich tot de islam te bekeren, een eeuwenlange jihad ontketenend op Christendom.

Sword and Scimitar beschrijft de beslissende veldslagen die ontstonden uit deze eeuwenoude islamitische jihad, te beginnen met de eerste grote islamitische aanval op christelijk grondgebied in 636, door de islamitische bezetting van bijna driekwart van de christenheid, die aanleiding was voor de kruistochten, gevolgd door vernieuwing Moslim veroveringen door Turken en Tataren, naar de Europese kolonisatie van de moslimwereld in de jaren 1800, toen de Islam grotendeels op de terugtocht ging – tot de heropleving in recente tijden. Met behulp van originele bronnen in het Arabisch en Grieks beschrijft de vooraanstaande historicus Raymond Ibrahim elke strijd in levendig detail en legt uit hoe deze oorlogen en de grotere historische stromingen van de tijd de culturele breuklijnen tussen de islam en het westen weerspiegelen.

De meeste van deze historische ontmoetingen – inclusief de veldslagen van Yarmuk, Tours, Manzikert, de belegeringen in Constantinopel en Wenen en de kruistochten in Syrië en Spanje – zijn nu vergeten of worden als onbeduidend beschouwd. Maar vandaag, terwijl het Westen geconfronteerd wordt met een heropleving van deze voortdurende islamitische jihad, biedt Sword en Scimitar de benodigde historische context om de huidige relatie tussen het Westen en de islamitische wereld te begrijpen – en waarom de Islamitische Staat slechts het laatste hoofdstuk van een oude geschiedenis is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s