De gevaren van Extreem Rechts

Het gevaar van extreem rechts nader bekeken vanuit een onverwachte verrassende hoek.

Neo-Nazi’s

Dit is een parafrase op de tekst van de auteur die oorspronkelijk bedoeld was als bagatelliserend antwoord op de door “Islamofobie rechtse gekkies” vermeende “islamisering” van Nederland. Alles waar oorspronkelijke tekst “islam” of “islam-extremisme” stond, is hier vervangen door extreem-rechts, dit om te controleren of het gevaar van de twee extremistische groepen langs dezelfde meetlat kan worden gelegd. De auteur ( die niet zo blij was met deze parafrase op zijn eigen betoog en me dreigde om zijn naam onmiddellijk uit dit verhaal te verwijderen) zag in een van de twee in ieder geval geen enkel gevaar.


Stelling: als de invloed van extreem rechts te groot wordt, staan de westerse waarden stevig onder druk.

Foto: “Ik zal handhaven”.

“Antwoord: Als ons land zo geweldig goed is als de mensen die deze stelling hebben vinden, dan zijn onze gedeelde waarden, instituten en overheid sterk en daadkrachtig genoeg om niet te vallen door een fantoom als dit. Al vind ik het een beetje raar dat dezelfde mensen die roepen dat Nederland het mooiste land allertijden ever is en daarom zó beschermd en gekoesterd moet worden, tegelijkertijd ook denken dat het land direct door een paar extreem rechtse idioten meer of minder in een smeulende hel-ruïne verandert.

Je zult moet kiezen: of Nederland zal direct bezwijken onder het gewicht van een paar bruine fascistische voetjes en is dus een zwak kutland, waarom zou je er in de eerste plaats dan iets om geven en iets in leven willen houden wat eigenlijk toch kreupel is en begint te meuren; of Nederland is een sterke staat met een goed zelfbesef die zodoende niet bedreigd zal worden door iets wazigs als “de normen en waarden van De Ander”. Sowieso, alsof we zelf niet een rijke historie hebben van naar andere landen gaan en ze eventjes een goed lesje Hollandsche Gezelligheid geven, lijkt wel alsof mensen bang zijn dat de karma-rekening binnenkort terugbetaald gaat worden. Terwijl dat óók weer de mensen zijn die ontkennen dat die rekening er überhaupt is… 🤔

Lang verhaal kort: jullie maken het allemaal veel te moeilijk voor jezelf man, chill. Niets aan de hand, gaat op gebied van “Umwanderung”en des-integratie best prima hier, we hebben het onder controle,  de  reïncarnatie van Hitler en Franco staan niet morgenochtend in je huiskamer met de vraag wat je komt doen in *hun* huis. We hebben hier in Nederland al genoeg reële problemen om aan te pakken om ons druk maken over de fictieve koortsdroom van dominantie van een  fascistische ideologie in een (van oudsher, in de grondwet verankerde)  democratische, bijna atheïstische staat. Je bent veilig hier in je thuisland.

Ook dat zal goed komen. Demografische veranderingen zijn sowieso niet zo desastreus als dat men wel eens stelt (cijfers bevestigen dit al jaren), en zelfs in het worstcase-scenario qua demografische verschuivingen zal het niet leiden tot het doemscenario: het grootste deel van de fascisten is nog altijd niet dom genoeg om eenzelfde soort staat te willen als die waaruit ze voor goede redenen uit vertrokken. De Nederlandse democratie heeft superveel problemen, zonder twijfel, maar het ontbreekt niet aan flexibiliteit, daadkracht, en een groot inventaris aan middelen die waar nodig de fundamenten van onze staat te bewaken of zelfs repareren. Er is een reden dat de Nederlandse rechtsspraak wordt gezien als toonaangevend voor de wereld, mét alle fouten meegerekend, en hetzelfde geldt voor ons onderwijs, wetenschap, enzovoorts. Komt allemaal wel goed.

Sowieso leven we in een land dat vanuit de diepste fundamenten sinds onze creatie zo giga-radicaal is in diens liberalisme dat we nota bene meningen tot heilig hebben verklaard – tot op het problematische af. Het zit in de Nederlandse roots om iemand die zonder enig recht van autoriteit of spreken zegt “jij gaat nu dit doen” te beantwoorden met “beter idee: krijg jij effe fijn de pestcholera”, of dat nou een pauper is of een koning. Wat dat betreft heb ik nu al medelijden met die beruchte Spookfascist die eenmaal hier denkt wel eventjes een “Dritte Reich” te kunnen stichten, want dan sjeest heel Nederland massaal zijn huis uit om ‘m met pollepels een dusdanig episch pak voor de broek te geven dat het hele Pro-Westerse liberale Verlichte Wereld zich ineens héél erg druk begint te maken over wanneer *wij* onverwachts op de koffie komen. Staat er ineens een politieke groep op die bang is voor Nederlandse Nazi’’s die iedereen wil forceren “Sieg Heil” te roepen ofzo, lachen.

Grappen terzijde: Nederland is sterk genoeg om bedreigingen vanuit binnen uit te weren, is het altijd al geweest want het is altijd ons kleine kikkerlandje tegen de rest geweest – en we hebben het tot nu toe altijd glansrijk overleefd. Wat dat betreft heeft het land historisch gezien meer problemen gehad van buitenaf, en gezien een letterlijke fascist  in 1940 openlijk onze democratische instituten en pijlers probeert te slopen, denk ik dat mensen die bang zijn voor Enge Bruine Fascistische Mensen eens moeten nokken met binnen de grens te navelstaren om te spotten of de fantomen al in aantocht zijn. Beter draaien ze zich om en kijken ze naar buiten, want dáár zijn de écht gevaarlijke problemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s