Het verhaal van Asia Bibi

Het verhaal van Asia Bibi

Asia Bibi

Christen uit Pakistan nog steeds in dodencel.

Waarom zat Asia Bibi gevangen?

Asia Bibi werkte samen met tien moslimvrouwen op het land en bood de andere vrouwen water aan. Die weigerden omdat dit door een christen was aangeraakt en daardoor onrein zou zijn. Asia zei toen: “Ik geloof in Jezus Christus, die voor de zonden van de mensheid aan het kruis stierf. Wat deed jullie profeet Mohammed om de mensheid te redden?”

Asia Bibi

Asia Bibi zat sinds 2009 in de cel. Op 7 november 2010 werd ze veroordeeld tot de dood door ophanging vanwege ‘blasfemie tegen de profeet Mohammed’. Op 31 oktober 2018 werd Asia Bibi vrijgesproken.

Brieven uit de gevangenis

In een van de brieven die Asia Bibi vanuit de gevangenis stuurde, schrijft ze aan haar man en kinderen:

“Mijn lieve Ashiq, mijn lieve kinderen. Jullie hebben te maken met een enorme beproeving. Ik weet niet wanneer ze me gaan ophangen, maar maak je geen zorgen. Mijn geliefden, ik zal mijn executie met opgeheven hoofd tegemoet gaan, zonder vrees. Want ik zal bij onze Heere zijn.”

Doodsbedreigingen

De drie rechters van het Hooggerechtshof hebben grote moed getoond met hun uitspraak. De leider van Tehreek-e-Labaik (TLP), een politieke partij die werd opgericht om de beruchte blasfemiewet te promoten, heeft opgeroepen tot de dood van opperrechter Saqib Nasir en de twee andere rechters. Aanhangers van TLP hebben wegblokkades opgezet in grote steden en de politie met stenen bekogeld.

‘De situatie op de wegen is erg gespannen’, vertelde een christen uit Lahore aan International Christian Concern. ‘Moslims blokkeren de wegen, steken autobanden in brand en zijn constant aan het demonstreren. Christenen voelen zich erg onveilig.’ In de hoofdstad Islamabad zijn scholen gesloten vanwege de veiligheidssituatie en in veel steden krijgen christelijke instellingen politiebewaking

https://www.jubileecampaign.online/single-post/2018/11/01/Asia-Bibi-is-vrij.

Het geval met Asia staat niet op zichzelf, het is slechts het topje van de ijsberg. Iemand die goed bekend is met de situatie in Pakistan is de Nederlandse journaliste/ambassadeursvrouw Betsy Udink. Zij woonde van 2002 tot 2005 in Pakistan. en schreef  een boek over haar ervaringen. “Allah en Eva”, een doordringend portret van een door en door corrupte samenleving.

Een recensie van het boek door Martien Penning. “Om de totale hel die de islam is te leren kennen, hoef je maar één boek te lezen over het moderne Pakistan. Die naam “Pakistan” betekent “het land van de puren”. Welke “puren”? De pure moslims natuurlijk. De moslims die in het wit gekleed gaan. Via een beschrijving van het onbeschrijflijke lijden van de vrouwen in dat onbeschrijflijk smerige land – geestelijk en materieel – laat Betsy Udink zien wat islam is in zijn pure vorm. Udink slaagt er inderdaad in het onbeschrijflijke te beschrijven. Wat was de leeservaring van ondergetekenden van dat boek? Je krijgt je geest er niet omheen. Je geest wil er niet aan. Je kan het alleen bij stukjes en beetjes lezen, tot je door laten dringen. Zó pervers, zó smerig, zó onrechtvaardig, zó wreed, zó buiten alle proporties stompzinnig, zó lelijk kan geen menselijk wezen worden als de moslim-mannen die Udink in dat boek beschrijft. Maar ze bestaan wel degelijk. En bij miljoenen. Misschien zou op middelbare scholen opnieuw een deel van de literatuurlijst verplicht moeten worden. Wij zouden er dan één boek op zetten:

Religieuze minderheden in een islamitisch land.

De verdwenen joden in Pakistan. Door Wilma van der Maten.

“We blijven zoeken in die metropool Karachi waar volgens de historicus Kalmatti nog enkele Joodse families wonen. Het zijn er niet veel. Ze leven ondergedoken of ze bekeerden zicht uit veiligheidsoverwegingen tot de Islam”.

https://www.freepressunlimited.org/nl/blog/de-nieuwe-joden-van-pakistan-karachi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s