Het landverraad van de EU.

HET LANDVERRAAD VAN DE EU ~ JULIAAN VAN ACKER

“De gewone burger voelt zich in alles steeds meer tegengewerkt worden. Politieke beslissingen in Den Haag en Brussel, juridische oordelen bij de rechtbanken tot aan het Europees Hof aan toe: steeds worden eigen burgers benadeeld en worden banken, multinationals, overheden en immigranten bevoordeeld. De gewone burger wordt weggezet als xenofoob of racistisch, terwijl hij niets liever wil dan leven in vrede en geborgenheid, samen met mensen met wie hij een duizendjarige geschiedenis en cultuur deelt”.

Het landverraad

De EU heeft de Europeanen verraden: De euro is een onoverzienbare schuldenberg, de binnengrenzen worden weer opgebouwd om een desastreuze migratiepolitiek het hoofd te bieden, en de tegenstelling tussen Noord en Zuid is groter dan ooit. Om maar te zwijgen van toegenomen spanningen richting Rusland, China en het Midden-Oosten.

De EU, kortom, is voorbij. We leven nog virtueel in dit construct maar in werkelijkheid moeten we gaan nadenken over de vraag in welk Europa we willen leven na de EU.
Vreemd genoeg wordt hier nog heel weinig over nagedacht en Van Acker is een van de eersten die deze vraag uitwerkt. Het Europa van straks moet allereerst weer ethisch worden. Hij plaatst ethiek centraal in zijn programma voor het Europa na de EU. Tijdens zijn ‘ontdekking van een toekomstig Europa’ herbront hij zich op ons joods-christelijke verleden waarvoor de heilige boeken, maar ook bronnen als Spinoza, Kierkegaard en Levinas de weg mede hebben bereid. Van Acker wisselt zijn beschrijvingen uit zijn lange loopbaan in de pedagogiek, criminologie en sociologie af met filosofische beschouwingen.

Van Acker werpt een handschoen die niet alleen door politici moet worden opgepakt, maar die iedere burger zijn vrijblijvendheid afneemt. Hij breekt een lans voor een nieuw sociaal bewustzijn, voor dierenwelzijn en voor een Europa dat alleen op een heel andere manier weer een voorbeeld in de wereld kan zijn wanneer het eerst radicaal voor zichzelf kiest.

Juliaan Van Acker

BIOGRAFIE
prof. dr. Juliaan van Acker heeft een rijke carrière achter zich. Hij was achtereenvolgens pedagoog in Kongo, assistent aan de Vrije Universiteit Brussel, inspecteur van de jeugdgevangenissen, directeur van een jeugdgevangenis voor meisjes in België, onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam en adolescententherapeut aan het Pedologisch Instituut, directeur van een Instituut voor Zeer Intensieve Behandeling, hoogleraar aan de Radbouduniversiteit Nijmegen en hoofd van een project voor behandeling van ernstig gedragsgestoorde kinderen en jonge criminelen.

isbn 9789492161055
13,4 x 21 cm
240 pagina’s

Gevonden op: https://www.deblauwetijger.com/product/het-landverraad-van-de-eu/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s