Europa`s zelfmoord

Fragment toespraak van Houari Boumédienne.  (Vierde president van Algerije, 23 augustus 1932 – Algiers, 27 december 1978) . Citaat uit 1974 in de assemblee van de VN : “Op een dag zullen miljoenen mensen het zuidelijk halfrond verlaten om het noordelijk halfrond binnen te dringen. En ze zullen dat zeker niet als vrienden doen. Want ze zullen het noordelijk halfrond binnendringen om het te veroveren. Ze zullen het veroveren door het te laten bevolken door hun kinderen. Het zal de baarmoeder van onze vrouwen zijn die ons de overwinning zal brengen.’

Antoine Bodar

Tien jaar geleden waarschuwde ook Antoine Bodar al.

EUROPA’S ZELFMOORD.

Europeanen hebben gebrek aan ruggegraat waar het gaat om cultuur en christendom. Ik lees het verslag van een in Jerusalem gehouden symposium over Europa en de Islam. Het raakt me tot eigen verbazing meer dan verwacht. Want het bericht staat gewoon in de krant. Onlangs dagelijks lezend en schrijvend over Europa had ik zelf dat vermoeden bevestigd gevonden. En ook zonder de berg door mij doorgekeken boeken is de gevolgtrekking natuurlijk onontkoombaar. Kerken worden gesloten en moskeeën geopend. Moslims zijn kinderrijk. Westerlingen, veelal kinderloos, maken carrière. De Islam zal weldra de overheersende kracht in Europa zijn: ‘Moslims zijn bezig Europa over te nemen. Zonder enig verweer geeft Europa zich over.’ Bewering van de gezaghebbende Amerikaanse Islamdeskundige Bernard Lewis. Europa strijdt niet voor eigen cultuur en eigen godsdienst. ‘Europeanen verliezen de band met hun geschiedenis en raken hun zelfvertrouwen kwijt.’ Europeanen zijn gevangen in zelfvernedering, politieke correctheid en multiculturalisme. Aldus de Jood Lewis. En zijn volksgenoot en ambtsbroeder Raphael Israeli: De derde Islamitische invasie van Europa gaat lukken. Na de twee vorige – de eerste in de zevende eeuw langs Spanje maar tot staan gebracht in Zuid-Frankrijk in 732, de tweede in de vijftiende eeuw tot aan de poorten van Wenen maar daar teruggeslagen in 1683 – geeft Europa zich nu eenvoudigweg over. De Islam krijgt nu de kans op te rukken in Europa door penetratie, propaganda, bekering en verandering in samenstelling van bevolking. ‘Demografisch plegen Europeanen zelfmoord.’ Israeli haalt een naar Zweden geëmigreerde Moslim aan die wel weet nu dezelfde rechten te hebben als andere Zweden, maar niettemin het kruis op de Zweedse vlag niet te verdragen acht wegens krenking van Moslimgevoelens. En hij haalt een naar Engeland geëmigreerde Moslim aan die reeds weet dat over twintig jaar bij Westminster en Downing Street de Islamitische vlag zal wapperen. Zo Israeli, omtrent wie ik zou wensen dat hij ongelijk heeft.

sharia

Hoe dit toekomstbeeld het hoofd te bieden? Door weer trots te worden op de eigen wortels van Europa. Door de christelijke cultuur opnieuw te leren kennen en die te koesteren. Door te ontwaken uit verwaten neo-heidendom en gemakzuchtige vadsigheid en terug te keren naar de samen bindende kracht van de Kerk die de christengemeenschap is. Zelfgenoegzaamheid heeft ons lui gemaakt. Materiële rijkdom heeft ons versuft. Zelfzuchtigheid heeft ons verblind. We hebben onze waarden weggeredeneerd in verstikkend relativisme. Zonder pit pitten we door op de stranden van overgewicht en verwenning. Nieuw élan is nodig, nieuwe fierheid.
Zonder hoop geen toekomst. Niet zo maar is de hoop een christelijke deugd die stoelt op het geloof, op vertrouwen dus en zelfvertrouwen.

Antoine Bodar
KRO-Magazine 17 II 2007 – 23 II 2007

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s