Salafisme is nu integratie

 

Ilse

Bij het lezen van dit bericht met video (van Omroep West) had Ilse van Zeeland voor de zoveelste keer weer dat gevoel: het wordt steeds absurder.

Kinderen radicaliseren steeds jonger, op zichzelf natuurlijk al een zeer verontrustend bericht. Op hun negende of tiende houden ze er al radicale gedachten op na, zoals het goedkeuren van aanslagen tegen ongelovigen.

Zo mogelijk nog verontrustender is de oplossing die wordt aangedragen. Hoe moeten we die radicalisering dan bestrijden? Nou, door de juf naar de koranschool te sturen, volgens genoemde pedagoog. Zodat de kindertjes leren dat de juf niet iemand is om gewantrouwd te worden. Oh ja joh, leren die kindertjes dat, hoe zou dat toch komen? Waar zouden ze dat überhaupt vandaan halen dan?

Misschien uit de koran, die predikt dat je ongelovigen vooral niet als vrienden moet nemen en dat jouw enige verbintenis fundamenteel met de moslimgemeenschap is. Dat die anderen toch maar brandstof zijn voor de hel.

sharia

Ja, het helpt vast om de juf dan naar de koranschool te laten gaan. Die kindertjes leren dan vast niet het volgende: dat de koranschool gewoon iets normaals is? Dat het prediken van een wereld opgedeeld in twee groepen, de fantastische moslimgemeenschap en die criminele ongelovigen, iets heel normaals is?

En dan kan de radicale As-Sunnah moskee ook mooi de klas in! Twee vliegen in één klap! Want dat bevordert de integratie. Ëén graadje minder radicalisering is nu al integratie. Want dan gaan ze tenminste niet bij ISIS, en is er een wereld gewonnen!

Het beangstigt me hoe laconiek de journalist dit overneemt, hoe makkelijk en kritiekloos ook de pedagoog het lijkt te zien als echte oplossing. De ziekte radicalisering wordt dan bestreden door nog meer ziekte, alleen vermomd als medicijn en ongetwijfeld aangeboden door een dokter die zegt de allerbeste bedoelingen te hebben.

Ik vraag me ook af wat de reactie zal zijn op wie daartegen protesteert. Wie zegt: nou, lijkt me geen strak plan want het is eigenlijk gewoon zwaar kut wat die moskee en koranschool prediken. De useful idiots die al lang niet meer zien hoe ernstig dit eigenlijk is, kunnen stellen: zie je wel, doet die aardige meneer van de moskee een keer een handreiking, weigeren ze het nog ook. En dan zeggen de moslims weer: zie je wel, ze moeten de islam niet. Enzovoorts, enzovoorts, enzovoorts.

We zitten in een soort absurde cirkel waar we niet meer uitkomen. Alles wat wij doen, wordt tegen ons gebruikt. Als we het zus doen, wordt het tegen ons gebruikt. Als we het zo doen, wordt het ook tegen ons gebruikt. Het enige wat we mogen doen, is de islam steeds verder accepteren. Zo niet, dan zijn we islamofoob en ligt het aan ons.

http://verenoflood.nu/salafisme-is-nu-integratie/

 

Wim van Rooy

Het politie correcte denken van zowat alle elites is homeopathisch van karakter. De islam (want islamisme is islam die haast heeft, naar het woord van Boualem Sansal) bestrijden met nog meer islam. Dat is van de gekke, en het loopt niet goed af.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s