Oorzaken van radicalisering

Opgroeien in de Europese beschaving

Er is geen tijd te verliezen: u bent ook verantwoordelijk!

 

 

Laat je niet sussen door klimaatverdragen en door voornemens van politici voor het jaar 2050: er is slechts één oplossing om onze planeet bewoonbaar te houden en dat is met z’n allen soberder gaan leven (maar dan wordt ons leven veel rijker).

Denk niet dat het met de globalisering en de multiculturele samenleving ooit goed zal komen. Er is slechts één weg om te voorkomen dat Europa het nieuwe Midden-Oosten wordt: dat is dat iedereen terugkeert naar zijn eigen cultuur om daar een beschaving op te bouwen.

Alleen door deze absoluut noodzakelijke veranderingen zal de 21ste eeuw geen veel dramatischer herhaling worden van de verschrikkingen van de 20ste eeuw. In mijn boek ’Een moslimvrij Europa voor wereldvrede’ wordt dit verder uitgewerkt (klik op de afbeelding)

OORZAKEN VAN RADICALISERING

In de wetenschappelijke literatuur worden wel vijftig verschillende oorzaken genoemd van radicalisering. Meestal wordt de nadruk gelegd op  (1) frustratie en (2) beïnvloeding. Maar die relatie is niet eenvoudig, want de meeste gefrustreerde jongeren die via internet aan allerlei invloeden blootstaan, radicaliseren niet en zullen nooit geweld plegen. Om de stap naar radicalisering en het gebruik van geweld te kunnen verklaren moeten we vooral kijken naar de wisselwerking tussen de persoonlijke omstandigheden en levensgeschiedenis, de sociale structuren en de politieke context. Sommige individuen bevinden zich naar eigen zeggen in staat van oorlog, hierin opgehitst door de media, de propaganda, het optreden van politie en justitie.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s