Plaasmoorde’ drijven blanken Zuid-Afrika uit

De moord op de Nederlandse expat Peet van Es in zijn huis in Zuid-Afrika brengt de benarde situatie van de blanke Akrikaners of ‘Boeren’ opnieuw in de aandacht. Een toenemend aantal blanke Zuid-Afrikanen pakte ondertussen de koffers, op de vlucht voor geweld, armoede en corruptie. Gaat Zuid-Afrika dezelfde weg op als buurland Zimbabwe?

Racisme

 

Arine Prins en Peet van Es uit Schiedam trokken achttien jaar geleden naar Zuid-Afrika, op zoek naar een beter leven. Het Nederlandse koppel had een boerderij in Barberton, maar ervoer dat het de laatste tijd bergaf ging. De vliegtickets naar Nederland lagen klaar. Het gezin zou deze week terugkeren naar Nederland, maar daar beslisten vijf overvallers anders over. De hoge moordcijfers waaronder blanke Zuid-Afrikanen lijden doen sterke vragen rijzen over de rassenrelaties in de regenboognatie. De emigratiecijfers van blanke Zuid-Afrikanen verklappen dat er een white flight gaande is.

Moordstatistieken in Zuid Afrika hoog ( 7e op ranglijst) met 33 moordden per 100.000 inwoners maar moord op blanke boeren vier keer zo hoog als op de totale bevolking

 

https://sceptr.net/2017/04/plaasmoorde-drijven-blanke-afrikaners-land/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s