Abu Bakr Al-Baghdadi

*** Abu Bakr Al-Husayni Al-Qurashi al-Baghdadi. Laatste update: 18-12-2021

Beknopte biografie:

Abū Bakr al-Baghdadi (Arabic: أبو بكر البغدادي‎; Geboren als: Ibrahim Awad Ibrahim al-Badri[7][8][9] إبراهيم عواد إبراهيم علي محمد البدري السامرائي on 28 July 1971)

Foto: Al-Baghdadi geinterneerd in Camp Bucca, Iraq, 2004. Gearresteerd door de Amerikaanse strijdkrachten op 2 of 4 februari 2004 bij Fallujah, vrijgelaten als “laag risico gevangene” op 8 december 2004.

Abu_Bakr_al-Baghdadi,_2004

Ibrahim Awwad Ibrahim Ali al-Badri al-Samarrai (Arabisch: ابراهيم عواد ابراهيم علي البدري السامرائي) (Samarra, 28 juli 1971) is de leider van de jihadistisch-salafistische terroristische organisatie Islamitische Staat (afgekort ISIL, DAESH of ISIS). Sinds 29 juni 2014 is hij bekend als Kalief Ibrahim en staatshoofd van de gelijktijdig uitgeroepen “Islamitische Staat”, een niet-erkende staat welke pretendeert het kalifaat te hebben hersteld.

Tekst van de officiële verklaring van 16 mei 2010 waarin Abu Bakr Al-Baghdadi erkend wordt als “al-amir al-mu’mineen (the commander of the faithful or prince of the believers), “Commandant cq Prins van de Gelovigen”, ofwel de leider van de Islamitische staat.

https://kyleorton1991.wordpress.com/2017/12/30/the-official-declaration-that-made-abu-bakr-al-baghdadi-leader-of-the-islamic-state/

Uit een toespraak van Abu Bakr al-Baghdadi, ‘We roepen jou op om wapens te dragen en te vechten waar je ook bent. De islam is nooit een religie van vrede geweest. Islam is de religie van het gevecht. Niemand moet geloven dat de oorlog die wij voeren de oorlog is van Islamitische Staat. Het is de oorlog van alle moslims, die Islamitische Staat aanvoert. Het is de oorlog van moslims tegen ongelovigen.’

Deze Abu Bakr al-Baghdadi heeft zijn naam afgeleid van de eerste Kalief  Aboe Bakr as-Siddiq (Abdullah ibn Abu Qahafa), metgezel, cq volgeling en beste vriend van Mohammed, tevens vader van het zes jarige kindbruidje Aisha van de profeet. De huidige Aboe Bakr claimt een regelrecht nazaat van Mohammed te zijn. Heeft bij zijn inaugurele rede de volledige tekst van zijn zevende-eeuwse voorganger Abu Bakr (deze werd Kalief op 8 juni 632) overgenomen en uitgesproken.

Verklaring van oprichting, cq stichting van ISIL op 29 juni 2014 De dag waarop ISIL de vestiging van een wereldwijde Islamitische staat aangekondigde. Al-Baghdadi was de naam van haar Kalief.

De eerste regels van de rede:

“Ga voort O Mudjaheddin in het pad van Allah. Jaag angst aan, aan de vijanden van Allah en zoek de dood in de plaatsen waar u het verwacht te vinden, want aan de dunya (wereldse leven) zal een einde komen, en het Hiernamaals zal eeuwig duren. …”

“O mujahidin die het pad van Allah volgen, serieus is zaak van Allah’s religie en Zijn belofte. U hebt slechts één ziel en het moment van de dood is voor u bepaald, en zal noch versneld noch vertraagd worden. Het is een kwestie van paradijs of hellevuur, geluk of ellende. De religie van Allah zal  overwinnen. Allah heeft beloofd zijn de religie de overwinning te schenken. En wat betreft de bedoeling van Allah, dat is het kostbaar en waardevol. Ja, zijn zaak is kostbaar. Ja, zijn bedoeling  is het Paradijs. Wat de ziel betreft, wat een nederige, miserabel, ellendig is de ziel, als het niet zoekt naar Allah, en de religie van Allah niet ondersteunt”.

“Dus neem de wapens op, neem de wapens op, O soldaten van de Islamitische Staat!

Voor de complete tekst van deze speech zie onder.

IS leider Abu Bakr Al-Baghdadi was een lid van de de terreurorganisatie: The MuslimBrotherhood.

Hoofdkantoor: Turkije.

Partijleider: Mohammed Badie (in de cel)

Geschiedenis: Opgericht 1928, in Ismaïlia, Egypte.

Actief Wereldwijd, meest actief in Midden-Oosten en Noord- en Oost-Afrika maar ook in de Verenigde Staten en Europa.

Ideologie: Islamisme, antizionisme

Doelstelling: Een regering strikt gebaseerd op de Koran en de Soenna.

Tegengaan van westerse invloed in islamitische landen

Motto: God is ons doel, de profeet is onze leider, de Koran is onze wet, jihad is onze manier, sterven voor God is onze grootste hoop!

https://insidethejihad.com/2014/10/al-qaradawi-divulges-potentially-exploitable-details-about-al-baghdadis-background/

Op de zwarte vlag van de islamitische staat in het oud Arabisch: “la ilaha illa’llah, Muhammadun rasulu’llah”. De woorden betekenen: “Er is geen God dan Allah; Mohammed is de profeet van Allah”.

ISIS vlag

Het doel van ISIS was het herstel van het Kalifaat ten tijden van de hoogtijdagen ( rond de 12e eeuw) van de islam met Andalusië in volle glorie.

Geplande kaart van ISIS tegen 2020.

Wereldkaart ISIS

Volledige verklaring van oprichting, cq stichting van ISIL op 29 juni 2014 De dag waarop ISIL de vestiging van een wereldwijde Islamitische staat aangekondigde. Al-Baghdadi was de naam van haar Kalief.

“Ga voort O Mudjaheddin in het pad van Allah. Jaag angst aan, aan de vijanden van Allah en zoek de dood in de plaatsen waar u het verwacht te vinden, want aan de dunya (wereldse leven) zal een einde komen, en het Hiernamaals zal eeuwig duren. …”

“O mujahidin die het pad van Allah volgen, serieus is zaak van Allah’s religie en Zijn belofte. U hebt slechts één ziel en het moment van de dood is voor u bepaald, en zal noch versneld noch vertraagd worden. Het is een kwestie van paradijs of hellevuur, geluk of ellende. De religie van Allah zal  overwinnen. Allah heeft beloofd zijn de religie de overwinning te schenken. En wat betreft de bedoeling van Allah, dat is het kostbaar en waardevol. Ja, zijn zaak is kostbaar. Ja, zijn bedoeling  is het Paradijs. Wat de ziel betreft, wat een nederige, miserabel, ellendig is de ziel, als het niet zoekt naar Allah, en de religie van Allah niet ondersteunt”.

“Dus neem de wapens op, neem de wapens op, O soldaten van de Islamitische Staat!

Inderdaad, de ummah van de islam let op je jihad (strijd) met ogen van hoop, en inderdaad, je hebt broeders in vele delen van de wereld die de ergste soorten martelingen hebben ondergaan. Hun eer wordt geschonden. … De rechten van moslims worden met geweld in afgenomen in China, India, Palestina, Somalië, het Arabische schiereiland, de Kaukasus, Sham (de Levant), Egypte, Irak, Indonesië, Afghanistan, de Filippijnen, Ahvaz, Iran [door de rafidah (shia)] ], Pakistan, Tunesië, Libië, Algerije en Marokko, in het oosten en in het westen.

Dus verhoog je ambities, o soldaten van de Islamitische Staat! Want je broeders over de hele wereld wachten op je redding en anticiperen op je brigades. Het is genoeg voor je om alleen maar naar de scènes te kijken die je eerder vanuit Centraal-Afrika en van Birma hebben bereikt. Wat voor ons verborgen is, is veel erger.

Dus bij Allah, zullen we wraak nemen! Bij Allah, wij zullen wraak nemen! Zelfs als het een tijdje duurt, zullen we wraak nemen, en elke hoeveelheid schade tegen de oemmah zal met nog veel meer tegen de dader worden beantwoord. … Binnenkort, met de toestemming van Allah, zal er een dag komen waarop de moslim overal als een meester zal rondlopen, eer zal hebben, vereerd zal worden, met zijn hoofd verhoogd en zijn waardigheid behouden zal blijven. Iedereen die het aandurft hem te beledigen, wordt gedisciplineerd en elke hand die zich uitstrekt om hem te schaden, wordt afgesneden.

13872922_1134977723230623_4072976037216876489_n

Dus laat de wereld weten dat we vandaag in een nieuw tijdperk leven. … De moslims hebben vandaag een luide, donderende verklaring en beschikken over zware laarzen. Ze hebben een verklaring die ervoor zorgt dat de wereld de betekenis van terrorisme hoort en begrijpt, en laarzen die het idool van het nationalisme zullen vertrappen, het idool van de democratie vernietigen en de afwijkende aard ervan blootleggen.

Dus luister, o ummah van de islam. Luister en begrijp. Sta op en sta op. Want de tijd is nu aangebroken om jezelf te bevrijden van de boeien van zwakheid, en in het aangezicht van tirannie te staan, tegen de verraderlijke heersers – de agenten van de kruisvaarders en de atheïsten en de bewakers van de Joden.

O ummah van de islam, inderdaad, de wereld van vandaag is verdeeld in twee kampen en twee loopgraven, zonder aanwezigheid van een derde kamp: het kamp van islam en geloof, en het kamp van kufr (ongeloof) en hypocrisie – het kamp van de moslims en de Mujahidin overal, en het kamp van de Joden, de kruisvaarders, hun bondgenoten, en met hen de rest van de naties en religies van kufr, die allemaal geleid worden door Amerika en Rusland, en gemobiliseerd worden door de Joden.

Inderdaad werden de moslims verslagen na de val van hun Khilafah (kalifaat). Toen stopte hun staat met bestaan, dus de ongelovigen konden de moslims verzwakken en vernederen, hen in elke regio domineren, hun rijkdom en hulpbronnen plunderen en hen beroven van hun rechten. Ze hebben dit bereikt door hun land aan te vallen en te bezetten, hun verradelijke agenten aan de macht te stellen om de moslims te regeren met een ijzeren vuist en duizelingwekkende en misleidende slogans te verspreiden zoals: beschaving, vrede, co-existentie, vrijheid, democratie, secularisme, baathisme, nationalisme en patriottisme, onder andere valse slogans.

Die heersers blijven ernaar streven om de moslims tot slaaf te maken en hen weg te trekken van hun religie met die slogans. Dus ofwel trekt de moslim zich terug van zijn religie, ongelooft hij in Allah, en schandelijk onderwerpt hij zich aan de door de mens gemaakte shirk (polytheïstische) wetten van het oosten en westen, die verachtelijk en schandelijk leven als een volgeling, door die slogans te herhalen zonder wil en eer, of hij leeft vervolgd, gericht en verdreven, om uiteindelijk gedood, gevangen gezet of vreselijk gemarteld te worden, op beschuldiging van terrorisme. Omdat terrorisme niet in die leuzen moet geloven en in Allah moet geloven. Terrorisme is om te verwijzen naar de wet van Allah voor het oordeel.

Terrorisme is om Allah te aanbidden zoals Hij je heeft opgedragen. Terrorisme is het weigeren van vernedering, onderwerping en ondergeschiktheid [aan de kuffar-ongelovigen]. Terrorisme is voor de moslims om te leven als een moslim, eervol met macht en vrijheid. Terrorisme is erop aandringen dat je je rechten hebt en ze niet opgeeft.

Maar terrorisme omvat niet het doden van moslims in Birma en het verbranden van hun huizen. Terrorisme omvat niet het uiteenvallen en ontmantelen van de moslims in de Filippijnen, Indonesië en Kasjmir. Terrorisme omvat niet het doden van moslims in de Kaukasus en het verdrijven van hun land. Terrorisme omvat niet het maken van massagraven voor de moslims in Bosnië en Herzegovina en het slachten van hun kinderen. Terrorisme omvat niet de vernietiging van de huizen van moslims in Palestina, de inbeslagname van hun land en de schending en ontheiliging van hun heiligdommen en gezinnen. Terrorisme omvat niet het verbranden van masajid in Egypte, de vernietiging van de huizen van de moslims daar, de verkrachting van hun kuise vrouwen en de onderdrukking van de moedjahidin op het Sinaï-schiereiland en elders.

Terrorisme omvat niet de extreme foltering en degradatie van moslims in Oost-Turkestan en Iran [door de rafidah], evenals het voorkomen van het verkrijgen van hun meest elementaire rechten. Terrorisme omvat niet het overal vullen van gevangenissen met moslimgevangenen. Terrorisme omvat niet het voeren van oorlog tegen kuisheid en hijab (kleding voor moslimvrouwen) in Frankrijk en Tunis. Het omvat niet de verspreiding van verraad, prostitutie en overspel.

Terrorisme omvat niet het beledigen van de Heer der Machtigheid, het vervloeken van de religie en de spot van onze Profeet (vrede zij met hem). Terrorisme omvat niet het slachten van moslims in Centraal-Afrika als schapen, terwijl niemand weent voor hen en hun slachting hekelt.

Dit alles is geen terrorisme. Het is eerder vrijheid, democratie, vrede, veiligheid en tolerantie! Voldoende voor ons is Allah en Hij is de beste Disposer van zaken. … O moslims overal, blije tijdingen voor u en verwacht goed. Steek uw hoofd hoog op, want vandaag – bij Allah’s genade – heeft u een staat en een khilafah, die uw waardigheid, macht, rechten en leiderschap zullen teruggeven. Het is een staat waar de Arabische en niet-Arabische, de blanke man en de zwarte man, de oosterse en westerling allemaal broers zijn. Het is een khilafah die de blanke, Indiase, Chinese, Shami, Iraakse, Jemenitische, Egyptische, Maghribi (Noord-Afrikaanse), Amerikaanse, Franse, Duitse en Australische verzamelde. Allah heeft hun harten bij elkaar gebracht, en aldus zijn zij broeders geworden door Zijn genade, hebben zij elkaar liefhebbend omwille van Allah, staan ​​zij in een enkele greppel, verdedigen en bewaken zij elkaar en offeren zij zichzelf voor elkaar op. Hun bloed vermengde zich en werd één, onder één vlag en doel, in één paviljoen, genietend van deze zegen, de zegen van trouwe broederschap. Als koningen deze zegen zouden proeven, zouden ze hun koninkrijken verlaten en over deze genade vechten. Dus alle lof en dank zijn te danken aan Allah.

Daarom haast O moslims naar jouw staat. Ja, het is jouw staat. Haast, want Syrië is niet voor de Syriërs, en Irak is niet voor de Irakezen. De aarde is van Allah. {Inderdaad, de aarde behoort Allah toe. Hij laat het erven wie Hij wil van Zijn dienaren. En de [beste] uitkomst is voor de rechtvaardigen} [Al-A’raf: 128].

De staat (IS) is een staat voor alle moslims. Het land is voor de moslims, alle moslims. O moslims overal, wie in staat is om hijrah (emigratie) uit te voeren naar de islamitische staat, laat hem dat dan doen, want hijrah naar het land van de islam is verplicht. …

O soldaten van de Islamitische Staat, wees niet vol ontzag door de grote aantallen van uw vijand, want Allah is met u. Ik vrees niet voor u de aantallen van uw tegenstanders, noch ben ik bang voor uw behoeftigheid en armoede, want Allah (de Verhevene) heeft uw Profeet (vrede zij met hem) beloofd dat u niet zal worden weggevaagd door hongersnood en uw vijand zal zichzelf niet overwinnen en je land schenden. Allah heeft uw voorziening in de schaduw van uw speren geplaatst. Integendeel, ik vrees voor jou, je eigen zonden. Accepteer elkaar en betwist niet. Kom samen en maak geen ruzie. Vrees Allah in privé en openbaar, openlijk en in het geheim. Blijf weg van zonden. Verdrijf uit uw rijen degenen die openlijk zonde plegen. Wees op uw hoede voor trots, hooghartigheid en arrogantie. Word niet trots op het behalen van enkele overwinningen. Verneder uzelf voor Allah. Wees niet arrogant jegens Allah’s slaven. Onderschat je vijand niet, ongeacht hoeveel kracht je wint en hoeveel je nummers laten groeien.

Ik herinner je er ook aan om met de goeden naar de moslims en de stammen van Ahloes-Sunnah (de soennieten) te luisteren. Blijf wakker bewaken zodat ze veilig en in rust kunnen zijn. Wees hun steun. Reageer met vriendelijkheid als ze je fout doen. Wees voorzichtig met hen en geef ze zoveel mogelijk vergeving als je kunt. Volhard, blijf en blijf gestationeerd. Weet dat je vandaag de verdedigers bent van de religie en de bewakers van het land van de islam. Je zult verdrukking en malahim tegenkomen (hevige gevechten). Voorwaar, de beste plaats voor uw bloed is te vinden op het pad om de islamitische gevangenen te bevrijden die achter de muren van de tawaghit gevangen zitten. Dus bereid je armen voor en zorg voor vroomheid. Volharden in het reciteren van de koran met begrip van de betekenissen en de praktijk van zijn leringen.

Dit is mijn advies aan jou. Als je je eraan vasthoudt, zul je Rome veroveren en de wereld bezitten, als Allah het wil. …

Bron.

‘CALIPH’ IBRAHIM’S INAUGURAL ADDRESS

Laten wij ISIS onderwerpen aan de eendentest. Is ISIS als islamitisch te beschouwen?

1. De organisatie noemt zichzelf ‘Islamitische Staat’.

2. De organisatie krijgt geld van moslims en islamitische landen.

3. Alle leden zijn moslims.

4. De leden leven strikt volgens de islamitische sharia.

5. De leden willen hun leven opofferen voor de islam, om volgens islamitische traditie als islamitisch martelaar in het islamitische paradijs te komen. Volgens die traditie zullen ze daar bediend worden door 72 maagden. Bovendien mogen de islamitische martelaren ook nog 70 familieleden aanwijzen om ook in het islamitische paradijs te komen.

6. De leden halen hun inspiratie uit de koran.

7. De organisatie wordt aanbevolen door (sommige) imams.

8. De organisatie streeft naar een islamitisch kalifaat.

9. Dat doet de organisatie door middel van jihad, de islamitische heilige oorlog.

10. De organisatie strijdt daarom tegen niet-moslims, ook burgers, die gedood mogen worden.

11. De leden worden geworven door moslims.

12. De leden roepen voortdurend ‘Allah Akbar’ (Allah is de grootste).

ISIS blijkt dus op maar liefst twaalf punten islamitische karaktertrekken te hebben. Dat betekent: ISIS is volledig geslaagd voor de eendentest. Overigens voldoen alle moslimfundamentalistische organisaties aan bovenstaande twaalf punten. Al-Qaida, Boko Haram, Al-Shabaab, de Moslim Broederschap, ISIS of Hamas; het maakt niet uit.Isis zijn moslims… De eendentest luidt: “Als iets eruitziet als een eend, zwemt als een eend, en kwaakt als een eend, dan is het waarschijnlijk een eend.”

Zie ook: https://www.mo.be/es/node/41014

En ook:

Iraqi Journalist Comes Out Against Claim That ISIS Has Nothing To Do With Islam

http://baumgarp.wixsite.com/paulsworld/single-post/2016/02/07/Iraqi-Journalist-Comes-Out-Against-Claim-That-ISIS-Has-Nothing-To-Do-With-Islam

HOW ISIS WAS CREATED.

1989 Abu Musab al-Zarqawi, Jordanian founding father of Islamic State, arrives in Pakistan to join the mujahideen, just as the Soviet army quits Afghanistan.

1992 Zarqawi returns to Jordan and is placed immediately under surveillance.

1999 Zarqawi leaves Jordan for Pakistan to pick up where he left off several years before.

2000

Zarqawi is in charge of a training camp in Herat, Afghanistan’s third-largest city, on the border with Iran, a camp that carried a sign that read “al-tawhid wal-Jihad” (Monotheism and Jihad) which would later become the name of his group in Iraq.

7 August 2003 Operatives from tawhid wal-Jihad bomb the Jordanian embassy in Baghdad and assassinate Ayatollah Mohammed Baqir al-Hakim, leader of the Supreme Council for Islamic Revolution in Iraq.

2003-2005

The Zarqawists are still a minority in IraqÂ’s insurgency landscape.

January 2006 Zarqawi announces the creation of the Mujahideen Advisory Council of Iraq.

7 June 2006 Zarqawi is killed in a US air attack, and the advisory council appoints Abu Ayyub al-Masri, an Egyptian national who used another nom de guerre, Abu Hamza al-Muhajir.

October 2006

Muhajir declares that his franchise is part of IraqÂ’s homegrown Islamic resistance movements, which he named the Islamic State of Iraq (ISI), to be led by Abu Omar al-Baghdadi, a native Iraqi.

April 2010 Both Abu Omar al-Baghdadi and Muhajir are killed.

May 2010 Abu Bakr al-Baghdadi is appointed leader of Isis. In August 2011, during Ramadan, Baghdadi dispatches half a dozen of his lieutenants to establish a franchise in Syria, which was formed in December under Jabhat al-Nusra li ahl al-Sham (the Support Front for the People of Syria).

April 2013 Baghdadi unilaterally declares a merger between Jabhat al-Nusra and ISI and calls it the Islamic State in Iraq and al-Sham (Isis).

28 June 2014 On RamadanÂ’s first day, Baghdadi abrogates Isis and heralds the birth of Islamic State.

http://www.theguardian.com/world/2015/jan/25/inside-isis-training-camps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s