Stranger in paradise

Volgens een recent VN rapport heeft een derde van de ruim één miljard Afrikanen emigratieplannen naar Europa. Aangemoedigd door “uitnodigingen” van politici als Bondskanselier Angela Merkel, vluchtelingenorganisaties zoals Artsen Zonder Grenzen, en niet te vergeten de meedogenloze mensensmokkelaars die met mooie folders potentiële immigranten lokken en paaien, Europa zien als een soort paradijs. Eenmaal overtuigd, nemen zij een ingrijpende beslissing die het begin is van een gevaarlijke reis en niet zelden hun familie ook nog eens het hele vermogen kost.

Bootvluchteling.

De ontgoocheling is groot als ze de gevaarlijke reis hebben overleefd en men krijgt te horen dat ze geen recht hebben op een verblijfsvergunning. Bekijk de documentaire en zie hoe weinig kans deze migranten maken. Het openen van de grenzen, zoals velen voorstellen om de moeilijke reis legaal te maken, betekend een onvermijdelijk einde van de welvaartsstaat waar dezelfde mensen zo prat op gaan.
Op het snijvlak van documentaire en fictie onderzoekt ‘Stranger in Paradise’ op nietsontziende wijze de machtsverhouding tussen Europeanen en vluchtelingen.

http://www.2doc.nl/documentaires/series/2doc/2017/februari/stranger-in-paradise

 

Zie ook:

https://adintuitu.wordpress.com/2015/04/28/bootvluchtelingen-iv/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s