Wilders is een slechte verliezer.

Wilders is een slechte verliezer

De uitspraak door de rechtbank gedaan in het ‘minder, minder, minder’-proces was heel correct en goed gemotiveerd. Wilders heeft geen zware straf gekregen, is niet diep door het stof gegaan, want van ‘haat zaaien’ is hij vrijgesproken, maar er is door de rechtbank wel een grens aangegeven tot hoever hij mag gaan in zijn uitlatingen. Het onderscheid dat Wilders niet heeft gemaakt tussen Marokkanen en criminele Marokkanen -die oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteitsstatistieken (evenals Antillianen)- was waar het de rechtbank om ging, evenals het doelbewust regisseren van het scanderen van ‘minder, minder, minder’ (Marokkanen) door zijn PVV-aanhang. Daar is hij voor veroordeeld en niet voor gebruikmaking van zijn vrijheid van meningsuiting, want Wilders mag nog steeds in alle vrijheid zeggen dat er een probleem is in ons land met criminele Marokkanen en dat de integratie in het algemeen mislukt is. Hij mag nog steeds adresseren dat er in ons land en in Europa parallelle samenlevingen zijn ontstaan waar mensen vaak radicale religieuze ideeën aanhangen die niet stroken met een democratische rechtstaat. Daarin is hij niet beperkt, enkel in zijn poging om een hele bevolkingsgroep weg te zetten vanwege een opzettelijk generaliserende uitspraak, waardoor ook goed geïntegreerde en welwillende mensen van Marokkaanse afkomst, die een positieve en opbouwende bijdrage willen leveren aan onze samenleving zich ongewenst voelen.

Geert Wilders Geverifieerd account@geertwilderspvv

“Drie PVV-hatende rechters verklaren Marokkanen tot ras en veroordelen mij en half Nederland.

Knettergek.” 02:39 – 9 dec. 2016

Het gedrag van Wilders na de uitspraak van de rechtbank op twitter en het filmpje dat hij uitzond zijn ronduit kinderachtig te noemen en hebben niet de bedoeling om het Nederlandse volk van zijn onschuld te overtuigen, maar om zijn eigen achterban te bespelen die toch al 24 uur per dag leeft met het idee dat de gehele overheid en het rechtssysteem één grote linkse samenzwering zijn. Ik ben zelf overwegend rechts in mijn ideeën, maar ik zie er absoluut geen heil in om het hele overheids- en juridisch apparaat verdacht te maken, omdat een politicus die de regels van het spel heeft overtreden het niet kan zetten dat hij hiervoor op correcte, en volgens mij ook heel milde wijze op de vingers is getikt. De aanklagende partijen hebben met instemming het vonnis aangehoord en zijn niet (zoals Wilders wel zou doen) gaan klagen dat hij niet genoeg gestraft is door die ‘slappe linkse D’66-rechters. Ze zijn tevreden dat er een grens is getrokken, die niet alleen een fatsoensnorm aangeeft bij hoe we het debat dienen te voeren, maar die nog belangrijker dan dat aangeeft dat de wet niet toestaat dat het debat onbehoorlijk en opzettelijk schofferend mag worden gevoerd, zodanig dat mensen die van goede wil zijn zich bij voorbaat uitgesloten voelen.

Wilders maakt van zichzelf een clown door in hoger beroep te gaan, omdat dan nogmaals minutieus en in voor iedereen begrijpelijke taal uit de doeken zal worden gedaan waar hij de fout in ging, ondersteund door (Europese) jurisprudentie van vergelijkbare zaken en dan zal nogmaals duidelijk worden voor redelijke mensen, dat Wilders niet is veroordeeld voor het vrij uiten van zijn mening, maar voor de geregisseerde manier van het publiek beïnvloeden zodat zij wordt aangemoedigd zich een negatief beeld te vormen van een gehele bevolkingsgroep, waarvan geen enkel lid is uitgezonderd. Kritiek op personen en hun gedrag is toegestaan, kritiek op subgroepen binnen een bevolkingsgroep is toegestaan, kritiek op radicale elementen binnen een bevolkingsgroep eveneens, kritiek op de woordvoerders van een bevolkingsgroep en hun functioneren is toegestaan, maar niet het zonder onderscheid des persoons wegzetten van alle leden van een bevolkingsgroep, zodat zij geen goed meer kunnen doen. In die zin is Wilders over een grens gegaan en niet per ongeluk. Het feit dat hij leider is van (in de peilingen) de grootste partij van Nederland wil niet zeggen dat dit een politiek proces is in de zin van het monddood maken van een eerlijk verkozen politicus met oneigenlijke middelen, want Wilders heeft dit over zichzelf afgeroepen in de overmoed van zijn verkiezingsoverwinning. Hij heeft zijn hand overspeeld en is daar nu voor terechtgewezen. Hij is geenszins monddood gemaakt, maar dient zich in het vervolg meer inhoudelijk uit te drukken over de integratieproblematiek en minder opruiend.

Sven Snijer

http://svensnijer-essays.blogspot.nl/2016/12/wilders-is-een-slechte-verliezer.html

Gerelateerd:

https://adintuitu.wordpress.com/2016/06/26/waar-wilders-de-fout-in-gaat/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s