“Dit zijn geen echte moslims”; het eeuwige frame

Een geregeld gehanteerd argument na elke aanslag door IS is het frame ‘de daders zijn geen echte moslims’ of ‘dit zijn geen moslims’

“Moslims stelen niet, moorden niet, verkrachten niet, drinken geen alcohol” Dit werd ook als serieus argument op radio 1 gebruikt, bij de aanrandingen in Keulen. Dus het zijn geen moslims die het kwaad bedrijven.

GEWELDIG, een magische truc. Zo houd je alleen heilige boontjes over. En is de hele islam intrinsiek goed…en zo schep je ook nog een een tweedeling in de maatschappij: moslims zijn de goeden, niet-moslims daarentegen…

IS’ers zijn moslims, ze beroepen zich op een interpretatie van de godsdienst. En ook mensen die slechte dingen doen blijven moslim. Wie uit de islam weg wil, kan dat niet – daar staat wereldwijd de doodstraf op. Ook in Europa – hier niet in de wet, maar ex-moslims hier worden bedreigd.

“Dit zijn echte moslims” is een frame dat logisch niet klopt, behalve als je meegaat in het verhaal dat een moslim intrinsiek goed is en nooit iets fout doet.

Het is een sprookjesframe.
Maar u gaat het nog heel vaak horen.

Bron: “Dit zijn geen echte moslims”; het eeuwige frame

 

Zafer Senocak (Turkse schrijver):

“Ook al willen de meeste moslims het niet toegeven, de terreur komt uit het hart van de islam, hij komt rechtstreeks uit de koran”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s