Waarom Erdogan zo gevaarlijk is.

“Volgens de Syrische moslim-filosoof Bassam Tibi (1) is er een belangrijk verschil tussen islam en het islamisme dat zich de laatste jaren zo sterk manifesteert op het wereldtoneel. De eerste is een veertienhonderd jaar oude religieus-culturele traditie, de laatste is een politieke religie die zich hiervan heeft losgemaakt met als doel het scheppen van een nieuwe wereldorde volgens een totalitaire ideologie”.

Anders dan Wilders en veel islamcritici denken is niet de islam zelf een totalitaire ideologie, maar de gepolitiseerde islam die begon met de oprichting van de Islamitische Broederschap in Egypte in 1928.

Islam will conquer the whole world.

 

Politiek-religieuze  indoctrinatie

Ook de AKP van Erdogan heeft zijn wortels in deze beweging, wat ieder jaar duidelijker wordt met het optreden van de nieuwe ‘grote leider’ van Turkije, die niet slechts een islamitische revival aanvoert van conservatieve snit, maar die een Ottomaans Rijk op het oog heeft dat qua omvang de oude grenzen moet herstellen van dit eens zo machtige imperium, plus een uitbreiding die Europa moet omvatten. Door het bespelen van de Turken in de ‘diaspora’, door onder andere te stimuleren dat ze veel kinderen krijgen met financiële voordeeltjes, is Erdogan naast zijn politiek-religieuze indoctrinatie ook bezig met een baarmoederoorlog. Journalisten zijn in Turkije niet meer van hun veiligheid zeker en de politieke tegenstanders van Erdogan verklaren dat hij het woord ‘democratie’ niet in zijn woordenboek heeft staan.

Zie ook:

https://www.groene.nl/artikel/we-gaan-het-land-zuiveren

De bekende ‘lange arm van Ankara’ is veel dreigender geworden dan in het verleden toen ze voornamelijk een Turks-nationalistische invloed vertegenwoordigde. De Turkse staatsislam Dinayet was een product van Kemal Atatürk, die een sterke scheiding wenste van kerk en staat in Turkije. Een andere Turkse religieuze organisatie Milli Gürös die in Europa erg actief is, was voorheen de ideologische tegenstander van Dinayet, maar sinds het aantreden van de zeer religieuze Erdogan groeien de twee naar elkaar toe. Dat betekent voor Europa dat de invloed van de Turkse overheid in toenemende mate een religieuze invloed is, of beter gezegd een nationalistische religiositeit met islamistische wortels. Hoe bedreigend dat is voor Europa met haar plurale samenleving en seculiere waarden wordt al jaren uitgelegd door Bassam Tibi en in zijn boek uit 2012 getiteld ‘Islamism and Islam’(2) besteedt hij uitgebreid aandacht aan de AK-partij van Erdogan.

Lees verder op:

 

Ottomaanse Rijk

 

http://svensnijer-essays.blogspot.nl/2015/10/waarom-erdogan-zo-gevaarlijk-is.html

Commentaar: Volgens mij is het net andersom als Syrische moslim-filosoof Bassam Tibi beweerd, de islam is een product van Mohammed. Mohammed benoemde zichzelf tot legerleider en staatshoofd en daarmee is de islam vanaf het allereerste begin een politieke en militaire macht. De religieuze beweging heeft zich losgemaakt van de militante en politieke macht die de islam oorspronkelijk was.Volgens de meest betrouwbare biografie van Ibn Hishäm (834 n Chr.), die zijn verslag baseerde op de verloren gegane Sïra van Ibn Ishäq (1) rond 750 na Chr. voerde Mohammed tijdens de tien jaren in Medina negentien roof en plundertochten uit die hem een rijke buit opleverden. en hem in staat stelden overeenkomsten te sluiten met stammen om uit zijn isolement te raken en zijn aanhang te vergroten wat hem weer in staat stelde om volgende stam aan te vallen en te onderwerpen.

alibabaende40rovers-thumb-300x300

 

Ook Mekka werd niet gespaard van zijn plundertochten. In 624 won hij de beroemde slag van Badr tegen de karavaan van Abü Sufyän en bij andere gelegenheden organiseerde hij overvallen op handelskonvooien die niet zonder gevaar waren uiteraard. Over de verdeling van de buit bestaan verschillende soera`s. Er wordt gesproken over het recht van Mohammed op één vijfde van de buit: “Zij zullen u ondervragen over de buitvoordelen. Zeg: de buitvoordelen behoren toe aan God en de boodschapper. Vreest dan God en verbeter uw onderlinge betrekkingen en gehoorzaamd God en Zijn boodschapper indien gij gelovig zijt”. Soera 8.1- De buitvoordelen: “”En weet dat het vijfde deel van wat gij buitmaakt toekomst aan God en de boodschapper en de aanverwant en de wezen en de behoeftigen en de zoons des wegs, indien gij gelovig zijn in God”. (ibid, 8,41).
Lees ook de gerenommeerde islamitische historicus Muhammad ibn Jarir at-Tabari (838-923) (2) over de moord op 700 tot 900 gevangenen van de joodse stam Banu Qurayza die zich niet wilden bekeren tot de islam, in het jaar 627: “De profeet liet een grote kuil graven op de marktplaats van Medina en ging aan de rand zitten. Hij gaf het bevel om alle joden te kelen. Ook de jongens die tekenen van puberteit vertoonden.” Dit allereerste gewelddadige begin was de blauwdruk voor de expansie van de islam de eerste vierhonderd jaar.

Verslag van de verovering van het Siberische schiereiland, Andalusië,

http://hoeiboei.blogspot.nl/2009/12/de-kracht-van-de-rede-2-oriana-fallaci.html

http://svensnijer-essays.blogspot.nl/2016/03/geweld-tegen-moslims-en-de-rol-van-de.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s