De angst van de islamologen. Strijd over bronnen van de islam

De omstreden bronnen van de islam.

De angst van de islamologen,  de strijd over de omstreden bronnen van de islam. Het rommelt in islamologenland. Revisionistische wetenschappers stellen kritische vragen bij het traditionele verhaal over Mohammed en het begin van de Islam. Hoewel hun antwoorden niet altijd even overtuigend zijn, is de reactie uit de traditionele hoek opvallend fel.

Lees verder op:

https://frankgbosman.wordpress.com/2009/07/17/de-angst-van-de-islamologen-strijd-over-bronnen-van-de-islam/

Een kritische kijk op de koran en het ontstaan van de islam door Bram Krol.

1.Bijbel of Koran?

“Joden en Christenen hebben de Bijbel, grotendeels hetzelfde geschrift. De Islam heeft de Koran, waarvan men aanneemt dat het de meest betrouwbare Godsopenbaring is. Is dat zo?

De Koran noemt, naast Mohammed, 28 profeten. Van drie is weinig bekend, 25 komen uit de Bijbel. Maar hun geschiedenissen haspelt hij in tientallen gevallen door elkaar. (Voorbeeld: Mirjam, de zuster van Mozes, wordt gezien als Maria, Jezus’ moeder. Maar tussen die twee ligt een tijdsverschil van 1500 jaar.) 1)

Sommige dingen, die geen Christen gelooft, worden in de Koran aan Jezus toegeschreven. Hij zou als kleine baby hebben gesproken en kleiduiven tot leven hebben gewekt. 2) Die verhalen stammen niet uit de Bijbel, maar uit latere legenden. De Koran ziet dit als een goddelijke waarheid. Mohammed kon volksverhalen en de Bijbel niet uit elkaar houden. Maar hoe betrouwbaar is de Koran dan”?

http://www.bramkrol.com/gemeentegroei/artikelen/254-islam-waarheid-of-leugen

Een gedachte over “De angst van de islamologen. Strijd over bronnen van de islam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s