Allah en Eva in Pakistan.

Auteur: Betsy Udink, Samenvatting

Drie jaar lang verbleef Betsy Udink in Pakistan. In Allah & Eva vertelt ze over haar ontmoeting met eunuchen in Karachi en over haar bezoek aan een dorp in de Punjab, waar de inwoners hun schuld afbetalen met een nier. Ze beschrijft de feestelijke kanten van de islam en de groene heuvels van Islamabad, waar ze tussen Pakistani dagelijks haar lichaamsbeweging neemt. In de North West Frontier Province buitelt ze een skipiste af, achternagezeten door jongemannen die haar tot de islam willen bekeren. Op bijna vermakelijke wijze beschrijft ze hoe het is om te leven te midden van gevaar en terroristisch en sektarisch geweld.

download (9)

Enkele Recensies.

De Nederlandse journaliste/ambassadeursvrouw woonde van 2002 tot 2005 in Pakistan. In deze journalistieke impressies schildert zij een portret van het leven in dit streng islamitische land ‘waar je geen enkele kans hebt als je van lage afkomst bent, niet-moslim of vrouw’, aldus Udink in een interview. Ze schrijft over de corrupte politiebendes in Karachi, de honderden vaak gruwelijke eremoorden die jaarlijks in Pakistan plaatsvinden, dagelijks breed uitgemeten in de pers, over het leven van haar chauffeur die al werkt sinds hij zes is, over barbaarse vergeldingsgebruiken, de strenge blasfemiewetten die onder andere leiden tot de zelfmoord van een katholieke bisschop, en over het schoolleven van haar eigen dochter daar. Ze bezoekt een dorp waar de meeste volwassen bewoners een nier verkochten om schulden of bruidsschat mee te betalen, een congres waar zwaargesluierde fundamentalistische vrouwen de ideale moslimvrouw bejubelen en de vrouwengevangenis vol ‘overspelige’ jonge vrouwen. Udink schrijft in een mengeling van woede, humor en cynisme en neemt geen blad voor de mond in dit pessimistisch stemmende, indringende en fascinerende portret van een fundamentalistische samenleving vol geweld. Zij schreef ook ‘Achter Mekka’* over haar ervaringen als diplomatenvrouw in Saudi-Arabië.

AP_pakistan_clashes_03_jef_140902_4x3_992

Erger dan beestachtig

Niet lezen bij een zwakke maag, zwak hart of hoge bloeddruk. Gevoelens wisselen tussen walging en woede. Wat een achterlijk volk. Zo ziek, barbaars, hebzuchtig, hypocriet, arrogant, gemakszuchtig en ontzettend dom. Levend op stompzinnigheid en leugens helpen ze zelf hun land naar de afgrond. Zo zie je maar hoe fout religie kan zijn en hoe in en in slecht de mens kan zijn. Ik heb het boek meerdere malen weg moeten leggen, omdat het te erg was. Zelfs een paar keer helemaal niet meer willen uitlezen. Gelukkig na ongeveer de helft komen er ook nog wat minder zware onderwerpen aan bod. Moedig en onbegrijpelijk dat de schrijfster daar tussen wil zitten.

Foto: Peshawar School Attack.

PeshawarSchoolAttack

Pakistani volunteers remove the body of
Pakistani volunteers remove the body of a victim following a deadly car bomb blast at a market in Peshawar on October 28, 2009. A huge car bomb ripped through a bustling market in the northwestern city of Peshawar October 28 killing at least 86 people and underscoring the scale of the extremist threat facing Pakistan. The explosion detonated in a crowded street in the Meena Bazaar just hours after US Secretary Hillary Clinton arrived in Pakistan to bolster the two countries’ troubled alliance against Taliban and Al-Qaeda militants. AFP PHOTO / A MAJEED (Photo credit should read A Majeed/AFP/Getty Images)

“Wat een indrukwekkend boek! Hier schuilt het verhaal achter de ware Islam. Uddink beschrijft hoe, met name in Pakistan, door velen de islam wordt geïnterpreteerd. Gruweldaden, eremoorden, verkrachting maar ook homosexualiteit en travestie. Een boek dat je zeker niet in een keer uit kunt lezen. Af en toe ietwat taai door de beschrijving van politieke situaties en personen. Desondanks een aanrader.

Door Martien Pennings.

“Om de totale hel die de islam is te leren kennen, hoef je maar één boek te lezen over het moderne Pakistan. Die naam “Pakistan” betekent “het land van de puren”. Welke “puren”? De pure moslims natuurlijk. De moslims die in het wit gekleed gaan. Via een beschrijving van het onbeschrijflijke lijden van de vrouwen in dat onbeschrijflijk smerige land – geestelijk en materieel – laat Betsy Udink zien wat islam is in zijn pure vorm. Udink slaagt er inderdaad in het onbeschrijflijke te beschrijven. Wat was de leeservaring van ondergetekenden van dat boek? Je krijgt je geest er niet omheen. Je geest wil er niet aan. Je kan het alleen bij stukjes en beetjes lezen, tot je door laten dringen. Zó pervers, zó smerig, zó onrechtvaardig, zó wreed, zó buiten alle proporties stompzinnig, zó lelijk kan geen menselijk wezen worden als de moslim-mannen die Udink in dat boek beschrijft. Maar ze bestaan wel degelijk. En bij miljoenen. Misschien zou op middelbare scholen opnieuw een deel van de literatuurlijst verplicht moeten worden. Wij zouden er dan één boek op zetten:

Recensie op E.J.Bron.

https://ejbron.wordpress.com/2013/07/09/betsy-udink-allah-eva-een-boekrecensie/

Christenvervolging in Pakistan.

In Pakistaanse schoolboeken wordt het doden van christenen een “nastrevenswaardig doel” genoemd dat leden van deze minderheid helpt om het martelaarschap omwille van het geloof te verwerven.

Dat meldt AsiaNews op basis van een rapport van het Middle-East Media Research Institute (MEMRI) .

In het MEMRI-rapport wordt een lange lijst voorbeelden genoemd waarin niet alleen christenen en Joden, maar vooral ook hindoes als te bestrijden bevolkingsgroep worden genoemd. Kinderen wordt geleerd naar de Jihad, de Heilige Oorlog te verlangen.

http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/4640-pakistaans-schoolboek-christenen-doden-is-ok%C3%A9.html

Vidiadhar Surajprasad Naipaul (Chaguanas (Trinidad en Tobago), 17 augustus 1932), beter bekend als V.S. Naipaul, is een Brits schrijver. (Winnaar Nobelprijs vd literatuur 2001).

“Meer dan geloof“

Hierin analyseert hij, na een rondreis van 4 maanden de verandering in vier nieuwe moslim landen: Iran, Pakistan, Maleisië en Indonesië.

De islam is van oorsprong een Arabische godsdienst. Ieder die moslim is en geen Arabier is een bekeerling. De islam is eenvoudig weg een kwestie van geweten of particuliere overtuiging. Het is een godsdienst die imperiale eisen stelt. De wereldvisie van een bekeerling verandert. Zijn heilige plaatsen liggen in Arabische gebieden, zijn heilige taal is het Arabisch. Zijn gedachten over de geschiedenis worden gewijzigd, hij wijst zijn eigen geschiedenis af; hij gaat, of hij dat nou leuk vindt of niet, deel uitmaken van de Arabische geschiedenis. De bekeerling moet zich afwenden van alles wat van zichzelf is. Dat veroorzaakt een immense verstoring van diverse maatschappijvormen, een verstoring die zelf duizenden jaren nog niet is verdwenen. De mensen ontwikkelen nieuwe fantasieën over wie en wat ze zijn en in de islam van bekeerde landen vindt men ook een element van neurose en nihilisme. Die landen kunnen heel gemakkelijk tot een kookpunt worden gebracht.

Muslims In Pakistan Demand That A Pastor Be Given To Them, They Then Say, “We Will Cut Him Into Pieces And Send A Piece Of His Body To Every Christian Pastor In Pakistan.”

http://shoebat.com/2016/01/06/muslims-in-pakistan-demand-that-a-pastor-be-given-to-them-they-then-say-we-will-cut-him-into-pieces-and-send-a-piece-of-his-body-to-every-christian-pastor-in-pakistan/

Maps en statistieken over de positie van vrouwen wereldwijd.

http://www.womanstats.org/newmapspage.html

2 gedachtes over “Allah en Eva in Pakistan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s