De geschiedenis herschreven?

Een nieuwe kijk op de ontdekking van Amerika, door Bram Krol. 10-06-2015

Heeft Columbus Amerika ontdekt? Ja, maar hij was niet de eerste. De Vikingen dan? Ja, maar ook zij waren niet de eersten. De eersten waren mogelijk de Aziaten, uit wie de indianen zijn voortgekomen. Maar ook daarna zijn er vele golven van ‘ontdekkers’ geweest. En dat was mij niet bekend. Ik neem aan u ook niet.

Columbus.

Het klinkt fantastisch. Maar in de tijd van David en Salomo vond je Hebreeën in Noord-Amerika, en niet zo weinig ook. Naast hen vond je ook anderen: Feniciërs, Egyptenaren, Kelten e.a. Voor hen waren de Sumeriërs er, na hen kwamen de Carthagers, en toen de Romeinen. De geschiedenisleraar op school neemt klas na klas in de maling met zijn verhalen over Columbus als nummer één, of voor de meer verlichte geesten onder hen de Vikingen als ontdekkers van Amerika. Je kunt het de arme zielen niet kwalijk nemen. Ook hen werd de waarheid onthouden.Inleiding

Het is de vraag waar je het eerst Christenen vond, in de Lage Landen of in Amerika. Een Noord-Amerikaanse inscriptie uit de eerste of tweede eeuw wijst op een Christelijke presentie, vele eeuwen voordat de Vikingen daar kwamen. Gebeiteld in steen, dat wil zeggen de beste archeologische bewijzen die je je kunt indenken.

Columbus route

Ik hoop je aandacht te hebben gevangen. Dit past geheel in mijn these die ik in ‘Jesus Multinational’ ontwikkel (naast andere zaken), dat zowel het Jodendom als de Christelijke kerk in de eerste eeuw groter en wijder verspreid waren dan tot hiertoe aangenomen.

Hoe ik achter deze zaken ben gekomen? Door een heel dik boek, maar bijzonder slecht geschreven. Ik heb er tal van kritische aanmerkingen op, maar het opende mijn ogen voor een aantal dingen die ik niet wist. Ik viel zelfs van mijn stoel van verbazing. En toen ik wat achterdochtig het een en ander op internet opzocht, steeg mijn verbazing nog verder.

Columbus

In dit artikel behandel ik een aantal punten uit “Onbekend Israël”, geschreven door Steven M. Collins, in het Nederlands verschenen in 2012 bij Vlichthus te Oss, als vertaling van een boek uit 1995 verschenen in de USA. Ik geef alleen datgene door wat ik als niet te betwisten of zeer waarschijnlijk beschouw. De rest van de theorieën van Collins laat ik buiten beschouwing. Wat redelijk vast lijkt te staan is al verbazingwekkend genoeg. Hier en daar voeg ik een opmerking van eigen hand toe; dit is geen boekbespreking, maar eerder een beschouwing naar aanleiding van het boek van Collins. En dan behandel ik alleen maar de eerste helft. Hij geeft namelijk erg veel nieuwe informatie in zijn boek van 480 pagina’s.

http://www.bramkrol.com/gemeentegroei/artikelen/188-een-nieuwe-kijk-op-de-ontdekking-van-amerika

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s