Hete lucht.

Hete lucht.

Luchtballon.

Een piloot van een heteluchtballon was de weg kwijt. Hij liet zijn ballon dalen en zag toen een vrouw op de grond staan. Hij riep naar beneden: kunt u mij helpen? Ik weet niet meer waar ik ben. En ik had een vriend nog wel beloofd hem al een uur geleden te ontmoeten.. De vrouw antwoordde: ` u zweeft thans dertig voet boven de grond, uw positie is veertig graden noorderbreedte en zestig graden westerlengte`.
U bent zeker een ingenieur’, zei de ballonvaarder, want hoewel ik ervan overtuigd ben dat uw mededelingen correct zijn, kan ik er niets mee beginnen. Ik ben nog steeds verdwaald. En u heeft me alleen maar kostbare tijd gekost’.
De vrouw riep terug; ` u bent ongetwijfeld een manager`. Dat ben ik zei de piloot, maar hoe weet u dat?
Wel antwoordde de vrouw,` u weet niet waar u bent, of waar u naartoe gaat. U bent alleen opgestegen dankzij een grote hoeveelheid hete lucht. U heeft een belofte gedaan die u niet na kunt komen en u verwacht dat mensen onder u uw problemen zullen oplossen. En uiteindelijk krijgen die nog de schuld van de situatie.

Schapenherder en manager.

Schaapskudde.

Een herder hoedt zijn kudde schapen op een veld ver en verlaten als hij een blinkend nieuwe BMW 645 cabrio in een stofwolk ziet naderen.
De bestuurder, een man elegant gekleed in een pak van Versace schoenen van Gucci, een bril van Ray Ban en een stropdas van Yves Saint Laurent, stopt en leunt uit het raam.
“Als ik jou precies vertel hoeveel schapen jij hebt, krijg ik er dan eentje van je?”, vraagt hij aan de herder. De herder kijkt de yup aan en zegt: “ok, waarom niet”.
De yup trekt onmiddellijk zijn laptop van Dell op schoot en verbindt deze via bluetooth met zijn mobieltje van KPN. Hij maakt een gprs verbinding met internet, surft naar een website van NASA en selecteert een navigatie systeem om zijn exacte positie te bepalen.
Hij stuurt vervolgens de data naar een andere satelliet van NASA, die het hele gebied scant en hem een ultra scherpe foto stuurt.
De yup opent Adobe Photoshop en stuurt de foto naar een laboratorium in Hamburg dat hem na enkele seconden een E-mail stuurt op zijn Palm Pilot met de bevestiging dat de foto is bewerkt en opgeslagen.
Via een ODBC connectie maakt hij verbinding met een MS-SQL database en in een sheet van Excel met honderden ingewikkelde formules laadt hij alle data via de E-mail van zijn Blackberry. Na enkele minuten genereert het programma een antwoord van 150 pagina’s in kleur en de yup drukt deze af op zijn mini HP laserjet.
Hij kijkt de herder aan en zegt: “je hebt exact 1586 schapen”.
Dat klopt”, zegt de herder, “je mag dus een schaap uitzoeken”.
De yup stapt uit, zoekt een dier uit en doet hem in zijn achterbak.
Dan zegt de herder: “he, als ik jouw beroep raad, geef je dan m’n dier terug? De yup denkt even na en zegt: “ok, waarom niet”

Manager.
De herder zegt: “je bent een manager”.. “Ongelooflijk”, zegt de yup, “hoe weet je dat”. “Da’s niet zo moeilijk”, zegt de herder, “je verschijnt terwijl niemand daarom gevraagd heeft, je stelt een vraag waar niemand op zit te wachten en je wilt betaald worden voor het antwoord, terwijl ik dat antwoord al weet. Bovendien begrijp je geen flikker van mijn werk.
Dus geef mijn hond terug”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s