Bootvluchtelingen II

Buitenhof bewijst: Gutmenschen zijn massamoordenaars

Door Joost Niemöller

Zojuist kwamen in het programma Buitenhof weer eens de als Gutmensch vermomde massamoordenaars aan het woord die hebben gezorgd voor de internationale wetgeving welke zegt:

Wie goed kan zwemmen mag blijven.

Het was dus een discussie over de ‘bootvluchtelingen.’ Door gespreksleider Paul Witteman werd heel handig ingestoken dat vluchtelingen hetzelfde zijn als immigranten. En zo kon de discussie door Job Cohen geframed worden in de richting ‘we weten niet hoeveel het er zullen worden, want we kennen de uitkomsten van het conflict niet.’ Voor het gemak werd daarbij over het hoofd gezien dat een heel groot deel van de vluchtelingen uit West-Afrika komt, waar helemaal geen conflicten zijn.  De structurele discussie over immigratie werd zo niet gevoerd, en dat is natuurlijk precies de bedoeling van dit soort gesprekken bij Buitenhof. Alles moet gedaan worden om het geheel te bagataliseren. Een miljoen vluchtelingen op de totale bevolking van Europa, dat is toch wel te doen? Bij dit soort ‘berekeningen’ wordt dan ook maar voor het gemak over het hoofd gezien dat een zeer groot deel van deze asieleisers zich niet aanmeldt in landen als Italië. Waar Italië ook geen behoefte aan heeft, want zo’n aanmelding schept verplichtingen. Men reist dus door naar het Noord-Westen van Europa.

Maar dat is allemaal nog tot daar aan toe. Waar het werkelijk om gaat is dat deze wegkijkers en bagataliseerders al sinds jaar en dag van de Middellandse Zee een massagraf maken. Maar niemand spreekt ze daar op aan.

Lees verder op:

#Buitenhof bewijst: Gutmenschen zijn massamoordenaars

EBRU UMAR – MOET EEN TURK HET WEER ZEGGEN?

Nee, er is nog niet alles gezegd en geschreven over de (verdronken) bootvluchtelingen. Ja, er is schande gesproken over de vorm van de discussie, want dobbernegers zijn ook mensen. Een enkeling stelt zijn huis beschikbaar – waarom in hemelsnaam? Onder een brug wonen ook dakloze mensen, van het soort dat je kunt verstaan nota bene. Neem die dan in huis! Hebben wij mensen een morele verplichting om de andere mens te helpen? Zelfs ik ben geneigd om daar bevestigend op te antwoorden. Niemand echter die het lef heeft om de fysieke grenzen van die morele verplichting te verkennen. En niemand die het lef heeft om toe te geven dat het leed in de straat tastbaarder is dan dat om de hoek, laat staan over de grens. Maar gelukkig is er nog altijd een Volkskrant-columnist. Nooit te beroerd om een moreel oordeel te vellen over de ander. Mensen zoals Peter Middendorp, die door de ander te beschrijven – in casu een vrouw met een mening en een journalist met een moral fag missie – menen buiten de discussie te blijven, willen niets liever dan wijzen op hun eigen superieure houding. Maar ja, hoe doe je dat, zonder al te veel opzien?

Eenvoudig: laat de lezer een oordeel vellen over een ander: over een vrouw die uit Middendorps beschrijving naar voren komt als een racistische Mien Dobbelsteen. En een journalist die wil laten zien uit welk hout de gemiddelde Nederlander gesneden is.
Ja, de column van Middendorp veroordeelt met elke zin iedereen, die in niet mis te verstane woorden te kennen geeft niets te voelen bij verdronken vluchtelingen. Het dedain dat ervan druipt, is van dezelfde soort waarmee PVV stemmers door gutmenschen worden gekielhaald.

Deze columnist echter vraagt zich af waarom elitair Nederland neerkijkt op deze mensen; ook zij zijn Nederlanders, ook zij hebben stemrecht. Deze columnist vraagt zich af waarom deze mensen weggezet worden als racistisch kutvolk terwijl ze voor elitair Nederland de kastanjes uit het vuur halen door te zeggen wat ook zij denken. En wel: waarom moeten we in Nederland de wereld redden, terwijl ouderen zorg ontzegd wordt, politie wegbezuinigd, asielzoekers en vluchtelingen door alle regels te overtreden verzorgd blijven worden, werkloosheid nog steeds groeit, ZZP’ers uitgebuit worden, armoe in opkomst is, onderwijs achteruit gaat, zorg onbetaalbaar wordt – kortom: waarom moet de hele wereld gered worden terwijl er ook in Nederland voldoende ellende voor verbetering vatbaar is?

Deze columnist kent geen volk dat zo gul is als Nederlanders. Organiseer de komende week een Giro555-actie voor de dobberneger en de miljoenen zullen binnenstromen. Ja, deze columnist is nog nooit een Nederlander tegengekomen die niet bereid was om te delen – maar wel pas nadat ‘ie in zijn eigen behoefte had voorzien.
Waarom wordt deze überhollandse volksaard toch met zoveel minachting weggezet – anders dan de borstklopperij door hen die weten wat goed voor ons is?

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/04/moet_een_turk_het_weer_zeggen.html#more

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s