MOSLIM MANIFEST

MOSLIM MANIFEST. Door Bram Krol.

Sharia

Beste moslims,

Hoe ziet ‘mijn Islam’ eruit? De meesten van jullie verkopen je religie als vreedzaam en goed voor ieders ziel en zaligheid. Maar het dagelijkse nieuws lijkt dat te weerspreken. Horen al die extremisten, jihadisten, salafisten en dergelijke nu wel of niet tot jullie Islam? Zo niet, hoe komen ze er dan toe overal de Koran, de Islam en Allah bij te noemen? Zo ja, wat hebben we in de toekomst dan nog van jullie vrezen?

We zitten met een probleem. Jullie en ik. Wij dus. Een probleem van geweldpleging, oorlog, afpersing, dreiging en onrecht in de naam van de Islam. Jullie kunnen daar slachtoffer van worden, zij het dat je wat minder te vrezen heb dan ik, een Christen. Het zal je toch wel duidelijk zijn waarom de Islam de afgelopen jaren een zeer slechte naam heeft gekregen. En daarmee zijn jullie ook slachtoffer geworden van…? Ja, van wat. Van de Islam? Of toch van iets anders, extremisme, iets waarvan je kunt zeggen: “Niet mijn Islam”?

het-is-tijd-voor-khilafah-hizb-ut-tahrir-islam-agenda-ontdek-islam-affiche-campagne

Wie kun je aanzien op de tienduizenden die het afgelopen jaar zijn afgeslacht door Boko Haram, Al Shabaab, ISIS, Al Quaida, Al Nusra en tientallen andere bewegingen die islamitisch heten? Alleen de deelnemers aan die groepen? En hun financiers dan? En de maatschappijen waar ze uit voortkomen, en waarvan ze de religieuze idealen consequent ‘vertalen’? In dat geval is het misschien niet jouw Islam, maar het gaat wel om vele miljoenen orthodoxe Moslims. En hoe kan ik hen van jou onderscheiden? Kun je dat zelf wel? Kun je aangeven waarin die andere miljoenen, die zich net als jij ‘Moslim’ noemen, dwalen? En kun je me laten zien hoe je hen terugwint voor de waarheid die jou dierbaar is?

http://www.bramkrol.com/gemeentegroei/artikelen/265-moslim-manifest

ISLAM, WAARHEID OF LEUGEN?

Vragen over de Islam? Kritiek erop? Durf je de confrontatie aan? Even een paar punten op een rijtje. Voor nieuwsgierigen, bezorgden, leergierigen en geluksvogels, die de kans hebben vrij om zich heen te kijken en graag hun kennis willen opvijzelen. Of ben je misschien een moslim, die meent dat er hoegenaamd niets tegen de logica van zijn geloof valt in te brengen…? Lees dan even door, mijn beste. In veel landen (zeker islamitische) is dat niet goed mogelijk. Of misschien vind je dat het niet uitmaakt wat je gelooft? O godzalige ziel, lees dan geen regel verder. Ik wil je ongefundeerde geluk niet aan het wankelen brengen.

Dit is maar een bloemlezing uit jaren studie. Zou ik mijn aantekeningen uitwerken, dan wordt dat een heel dik boek, maar nu houd ik het kort voor wie wil weten waar de discussie met de Islam nu echt om draait.

islam is not a religion

http://www.bramkrol.com/gemeentegroei/artikelen/254-islam-waarheid-of-leugen

De “geopenbaarde missie” van de islam.

“De islam is de laatste openbaringsgodsdienst, aldus Mohammed de profeet. Dus is de islam de kroon op het werk van Allah die hem tevens de opdracht gaf de islam te verspreiden. Vraag niet hoe het kan dat, sinds de komst van Mohammed, God opeens van gedachten veranderde en het uitverkoren de Joden, net als christenen en niet-moslims opeens werden gedegradeerd tot “varkens, ezels en apen” en als vijand van Allah plaats moesten maken voor de islam en de moslims vanaf dat moment als herrenvolk door het leven plachten te gaan”.

http://politiek.forum2go.nl/post508.html#508

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s