Bootvluchtelingen.

Bootvluchteling.

Wat zich daar bijna dagelijks in het Midden Oosten, Afrika en op de Middellandse Zee voltrekt overtreft de ergste horrorscenario,s. Weer bijna 900 mensen verdronken na het kapseizen van een boot met 950 vluchtelingen, het zoveelste drama in de schier onophoudelijke stroom vluchtelingen om het veilige Europa te bereiken. Geen enkel weldenkend mens zal het drama dat zich bijna dagelijks op de Middellandse Zee afspeelt afdoen als een futiliteit. Toch kwam er op de sociale media en met name uit de hoek van anti-immigratiebewegingen een golf van onverschilligheid en vijandigheid los over het drama.

Opmerkingen als: “Goed zo, weer 900 uitkeringstrekkers minder, maal 50 jaar”.

Hoe kun je zo gevoelloos reageren op een dergelijk drama, zo reageren op zoveel leed? Zijn ze murw geraakt door alle ellende dagelijks in de krant en op tv? Misschien speelt het volgende een rol, iets met het menselijk bevattingsvermogen? “Eén dode is een drama, 100 doden een humanitaire ramp, 1000 doden zijn nog slechts statistieken”.

De onverschillige, bijna racistisch getinte opmerkingen komen meestal uit de hoek van de tokkies, extreem rechts gepeupel en analfabeten, zo wordt geopperd door de bezorgde politici en medewerkers van hulporganisaties die zich het lot van de vluchtelingen wel aantrekken.

Maar elke “analfabeet” voelt op zijn klompen aan dat de aanhoudende stroom vluchtelingen naar Europa ook voor ernstige sociale ontwrichting zal zorgen op den duur, waar zij zelf het eerste het slachtoffer van zullen zijn. Nu al hebben in Nederland de erkende asielzoekers voorrang bij het krijgen van een huis. Binnen zes weken nadat hun asielaanvraag is goedgekeurd moeten ze een huis toegewezen hebben. Onlangs kwam Elsevier met een berekening dat elke toegelaten asielzoeker de staat ruwweg 26000 euro kost het eerste jaar. De afgelopen veertig jaar heeft het immigratiebeleid de staat al 250 miljard gekost en daar komt elk jaar 7 a 8 miljard euro bij. Dat wekt onrust en ongenoegen onder de gewone Nederlanders die steeds meer gedwongen naar de voedselbank moeten en/of op straat gezet worden. Het probleem is dat die “tokkies” dat onbehagen dan natuurlijk wel erg lomp onder woorden brengen en daarmee tegelijk in de racistische hoek worden gedrukt door al die politici en multiculti-elite die volledig zijn gefocust op de vluchteling, maar voor hun eigen volk geen oog heeft.

Over dit gedrag van onze politiek elite schreef Pim Fortuyn al het volgende:

Pim Fortuyn

”De bovenklasse, de elite internationaliseert in rap tempo en blijkt Nederland dus niet echt interessant te vinden. Zij wordt in rap tempo Europeaan en als het even kan wereldburger. Haar oriëntatie in cultureel en economisch opzicht is de wereld, letterlijk. Zij laat de onderklasse en grote delen van de middenklasse die dit perspectief niet hebben, verweesd achter. Zij vindt het zelfs niet nodig haar een perspectief te schilderen, een beleid te ontwikkelen waarin de regio, de natiestaat en de groter verbanden op Europees niveau een plek krijgen, waardoor de wereld ook voor hen, die grote sprongen niet kunnen maken, herbergzaam blijft. Het afzweren van het maakbaarheids-ideaal genereert een egocentrische, verantwoordelijkheid ontlopende en onverschillige elite. Het bevordert de segregatie van ons soort samenlevingen, tast de samenhang aan en leidt tot een uitermate gevaarlijk cultuurrelativisme”.

Duidelijker kan het niet, is het raar dat die “tokkies” dan de voorkeur voor een partij als de PVV hebben?

Hoe zat dat nou precies met het drama met de kotter waarop bijna 900 mensen verdronken.

download (8)

Hier het commentaar van een hulpverlener die aardig op de hoogte is met de situatie in Afrika. Ik citeer letterlijk: “De vluchtelingen op die betreffende boot kwamen uit Ivoorkust, Ghana, Nigeria, Senegal, Guiée, Bissao en Mali. In slechts twee van die landen is een burgeroorlog gaande, en de grootste delen van beide landen zijn veilig. In de andere landen is er vrede, weinig welvaart, maar je kunt er redelijk leven. Dus toch: economische vluchtelingen, allen of vrijwel allen”.

Nog een commentaar van een journalist die er blijkbaar als een havik bovenop zit.

“Inmiddels begrijpen we meer over de strategie van de mensensmokkelaars. Neem nu de kapitein van het schip met de asieleisers uit Lybië. Zo’n 850 zouden er omkomen, deels omdat de luiken van de laadruimte gesloten waren. Deze kapitein, de Tunesiër Mohammed Ali Malek, belde naar de Italiaanse kustwacht om te zeggen dat hij eraan kwam. De Italiaanse kustwacht reageerde daarop door het dichtstbijzijnde vrachtschip, de King Jacob op het kennelijk ‘in nood zijnde’ immigrantenschip te sturen. Of het schip ook werkelijk in nood was, kon niet worden vastgesteld, maar dit is nu eenmaal een plicht op zee. Toen de King Jacob het immigrantenschip was genaderd, ramde de kapitein ervan met opzet zijn ‘redders.’ Met als gevolg dat het immigrantenschip kapseisde. Toen was het dus zeker in nood”.

Door de EU veerdienst gaan nog veel meer mensen verdrinken

Tot zover deze conclusie, maar goed het aanhoudende geweld is een goed excuus en de gewetenloze mensensmokkelaars maken daar dankbaar gebruik van. Waar ik me aan stoor zijn de onophoudelijke commentaren dat Europa niet genoeg doet om een veilige oversteek te maken, moet Europa een dagelijkse gratis veerdienst opzetten dan ? Helemaal bont maakt de commentator in DVHN het met zijn eenzijdige analyse en commentaar over de situatie in Afrika:

” In groter delen van het Midden Oosten en Noord-Afrika heerst inmiddels de totale anarchie. In (delen) van Libië, Mali, Somalië Irak, Jemen en Syrië zij mensen overgeleverd aan de willekeur van goed bewapende stammen, terreurgroepen en facties”.

Tot zover helemaal juist, daar ligt immers grotendeels de oorzaak van het probleem, maar de naam van grootste storende factor krijgt hij niet over de lippen.

Een Citaat van Sylvain Ephimenco in Trouw: “In Libië worden de koppensnellers van Islamitische Staat met de dag sterker. Zonder hun goedkeuring en die van andere milities lijkt de massale bootmigratie bijna niet mogelijk. Een paar maanden geleden werden telefoongesprekken van IS-leden afgetapt, waarin werd besproken hoe migranten massaal op zee moesten worden ingezet om Europa te destabiliseren. IS dreigde de Italiaanse regering om 500.000 migranten op duizenden boten vanuit Libië op haar kust af te sturen. Zondag noemde de Franse president de mensensmokkelaars in Libië ‘terroristen’. Misschien moeten we dit letterlijk opvatten”.

http://www.trouw.nl/tr/nl/6849/Sylvain-Ephimenco/article/detail/3970348/2015/04/21/We-zullen-tot-aan-onze-ellebogen-in-de-Libische-chaos-moeten-wroeten.dhtml#.VTZtPHnFZPI.facebook

Vergis u niet, ISIS en alle andere islamterreurorganisaties hebben een duidelijke gemeenschappelijke missie!

http://politiek.forum2go.nl/post508.html#508

Zou die dreiging van ISIS nog net zo effectief zijn als Europa het beleid van Australië zou uitvoeren???

NO WAY

noway

Hier kan Europa nog wat van leren.
Willen we een écht humaan asielbeleid, dan moeten we voorkomen dat duizenden vluchtelingen met gammele bootjes de oversteek van Noord-Afrika en het Midden-Oosten naar Europa maken. Dat dringt helaas nog niet tot iedereen door.
We kunnen wat dat betreft nog wel wat leren van Australië. Het land voert al een hele tijd een campagne om migrantenboten tegen te houden en terug te sturen. Uit de Volkskrant van vanochtend:
De Australische premier Tony Abbott heeft dé oplossing voor de ‘vreselijke tragedie’ op de Middellandse Zee. Hij raadde de EU-lidstaten dinsdag zijn No Way-aanpak aan: alle migrantenboten tegenhouden en terugsturen. Abbott is er trots op, want vrijwel geen migrantenboot weet Australië sinds 2013 nog te bereiken.
Abbott: “De enige manier om de sterfgevallen te stoppen, is de mensenhandel stoppen. De enige manier om de sterfgevallen te stoppen is, in feite, de boten tegenhouden. Daarom is het hoog tijd dat Europa beleid aanneemt dat de mensensmokkel op de Middellandse Zee beëindigt.”
Australië houdt niet alleen de boten fysiek tegen, ze proberen nieuwe bootvluchtelingen ook al tegen te houden via filmpjes op internet, zoals deze van de No Way-campagne (vertaald in onder andere Arabisch, Vietnamees en Indonesisch):

Citaat van de Australische generaal Angus Campbell uit de video:
“Deze regels gelden voor iedereen: gezinnen, kinderen zonder begeleiding, hoogopgeleide en geschoolde personen. Er zijn geen uitzonderingen. Geloof de leugens van mensensmokkelaars niet. Deze criminelen zullen uw geld stelen en het leven van u en uw familie in gevaar brengen, voor niets.”
Wanneer gaan de Europese landen deze succesvolle Australische aanpak overnemen? Het lijkt me onvermijdelijk als we willen dat er niet nog meer mensen verdrinken op de Middellandse Zee.

Bron: http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/04/op-deze-succesvolle-manier-pakt-het-strenge-australie-de-boten-vol-asielzoekers-aan/

Behoort u ook tot die mensen die denken dat de vluchtelingenstromen zomaar lukraak naar ons toekomen? Dan kent u waarschijnlijk nog niet het zakenmodel dat hier in Europa zogenaamd in de toekomst op de Afrikaanse migranten wacht. In ieder geval zijn het feiten die de oren doen spitsen. . .

https://ejbron.wordpress.com/2015/04/23/het-uitschot-van-afrika-wat-de-politiek-en-de-media-verzwijgen-over-vluchtelingenstromen/#more-87602

Schokkend! Limburgse krant vergelijkt vluchtelingendrama met de holocaust.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/04/schokkend-limburgse-krant-vergelijkt-vluchtelingendrama-met-de-holocaust/

2 gedachtes over “Bootvluchtelingen.

 1. Mag ik u een vraag stellen:
  U gebruikt de uitspraak “Eén dode is een drama, 100 doden een humanitaire ramp, 1000 doden zijn nog slechts statistieken”.
  Ik meende deze uitspraak te kennen als: “Een dode valt te betreuren, duizend doden is statistiek”.
  Omwille van duidelijkheid op een discussieforum vroeg ik mij af van wie deze uitspraak komt want ik kan deze nergens vinden.
  Als u het weet zou ik het graag weten. Overigens zonder iets te polariseren. Alleen voor een verduidelijking.
  Dank u voor uw antwoord.
  Janneke Woonderwoald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s