Jachtopziener als pispaaltje.

Terwijl op een afstand van twee tot drie uur vliegen door ISIS de wereld letterlijk verandert in een hel, en onthoofdingen aan de orde van de dag zijn, werden er in Den Haag Kamervragen gesteld over het afschieten van een paar everzwijnen.

Jachtopziener.

Laten we eerlijk zijn, het optreden van de jachtopziener verdient geen schoonheidsprijs en dat is misschien nog zacht uitgedrukt. Maar de ophef over een incident is mijns inziens buiten alle proporties.

Maar ohhh…gut gut gut, nou hebben de tere zieltjes zelfs een petitie gestart om die lustmoordenaar die een paar zwijntjes uit hun lijden verloste, die anders zeer waarschijnlijk enkele weken later aan longontsteking zouden zijn gestorven, zijn bevoegdheden te ontnemen. Zijn optreden werd zelfs vergeleken met de koppensnellers van ISIS. En weer is er een zondebok gevonden voor de massahysterie. Het enige wat de jachtopziener fout deed was die varkentjes af te knallen voor een draaiende camera. En uhh.. o ja, nog een heikel onderwerp, er mocht niet op zondag geknald worden, ahummm kuch, (sorry). De varkentjes hebben gewoon de domme pech gehad om overdag het ruime sop te kiezen. Wanneer de arme beestjes dit tegen de avond of in het donker hadden gedaan had niemand ze opgemerkt en waren ze allemaal jammerlijk verdronken. Geen haan die er naar kraaide. Het is net zoiets als met de kat van Schrödinger, wat niet weet wat niet deert, maar zodra er bewegende schokkende beelden op tv of internet verschijnen komen de moraalridders uit alle spelonken en holen tevoorschijn om de wereld te laten zijn hoe hoogverheven goed ze zelf eigenlijk zijn.

Het is een ijzeren natuurwet, dat de soort die het meest succesvol is de andere soort verdringt. Onze moderne gemakzuchtige levenswijze is nou eenmaal niet erg bevorderlijk voor het in stand houden van andere soorten. Misschien zijn er mensen die vrijwillig deze geriefelijke levensstijl willen verlaten, de auto inleveren en ruimte creëren voor meer natuur.
Liefhebbers??? Niet allemaal tegelijk en opstellen in rijen van vier aub!

Want het is, ook in dit geval de mens, die de meeste schade aanricht, maar wij zijn met elkaar wel zo beschaafd en verstandig om te proberen die andere soorten niet helemaal uit te roeien. Daarom hebben we democratisch besloten om deze dieren een bepaald gebied aan te wijzen waar ze in relatieve vrijheid kunnen bestaan. Daarbuiten geldt dat dan niet, ivm bv de verkeersveiligheid, schade aan landbouwgewassen en last but not least, het voorkomen van de gevreesde varkenspest in die gebieden. Daarvoor is Nederland nou eenmaal te dicht bevolkt. Om diezelfde reden wordt bij onze oosterburen elk jaar ruim een half miljoen everzwijnen afgeschoten.
Maar de liefde voor de natuur gaat bij sommige mensen erg ver, sommigen hebben maling aan die democratische regels en hun uiting van medeleven met de dieren gaat niet zelden gepaard met ordinaire scheldpartijen en gewelddadige verwensingen aan het adres van diegene die belast zijn met het handhaven van die regels, of het brutale lef hebben om hun tegen te spreken. Sommigen gaan nog verder en zetten hun gewelddadige verwensingen om in daden. Anderen hebben weer een meer consequentere theorie over de overbevolking, er bestaat al jaren een vereniging tot vrijwillig uitsterven van de mens.

http://www.vhemt.org/nindex.htm

Passief dan, wel te verstaan, gewoon door te zorgen dat er geen nageslacht komt.
Ik zou de ondertekenaars van deze petitie willen oproepen om dit gedachtegoed actief te steunen. Wees consequent en maak vrijwillig plaats voor een everzwijn, of….. zwijg voor altijd over deze schertsvertoning!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s