Gerechtigheid.

Laatste update: 10-02-2018

Gerechtigheid.                                                                              

Geen buitenstaander die het ziet,

als de lucht zwanger is van verdriet.

Als machteloosheid, boosheid en onbehagen je  besluipt,

zodat je het liefst in een stil hoekje kruipt.

Dat peilloze verdriet dat maar aan komt drijven,

die verstikkende stem van vaders en moeders waarmee zij de laatste levenstekens van hun kind beschrijven.

Zoveel families,  maanden, soms jarenlang,  door vrees bevangen.

Gehoopt, gebeden en gesmeekt,

een nachtmerrie wordt realiteit, als het laatste levenslijntje breekt.

 

Enkele weken lang, van eind november tot begin december was er op de Duitse zender Radio Antenne een thema dat ging over ouders die een kind verloren hadden. Verdeeld over de dag kwamen er ouders aan het woord en hun verhalen, hun ervaringen, waren stuk voor stuk hartverscheurend. Wie heeft het van  nabij niet meegemaakt, dat ouders hun kind verloren. Door een noodlottig ongeval of ziekte, een minuscuul foutje in het DNA, tekort aan een een bepaald stofje in de hersenen, (1). een ongecontroleerde celdeling (2).of reproductiefoutje en men is ten dode opgeschreven. (3)

Begrafenis.

Waarom, waarom ik/hij of zij? Zoveel vragen, is er nog gerechtigheid? Zulke ouders zijn vaak getekend voor het leven, sommigen zijn mentaal veranderd in een wrak, vanwege de last die ze hebben te dragen. Ouders die hun kinderen naar het kerkhof dragen, dat verlies, is loodzwaar, niemand die het heeft gewild, niemand is schuldig, het is het wrede noodlot dat de mensen treft.

Een andere soort leed is wanneer je kind of naaste om komt door criminaliteit of wat men ook wel noemt: “zinloos geweld”. Ouders en nabestaanden krijgen te maken met een complexe manier van rouwverwerking wanneer moedwillig je kind of partner van het leven is beroofd. Hun enige hoop is vaak nog gericht op justitie, en of die alles op alles zal zetten om de daders op te sporen en te berechten. Eenmaal in de rechtszaal geconfronteerde met de dader, beleven de nabestaanden het hele drama vaak meerdere keren weer opnieuw. Ook al zal berechting van de dader nooit het verlies kunnen goedmaken, toch wordt veroordeling van de dader, alsmede de media aandacht voor het proces en alles erom heen, voor nabestaanden als een heel klein beetje gerechtigheid en compensatie ervaren. Hoe klein die compensatie ook mag zijn, hun verhaal en verdriet wordt gehoord.

Bijzonder schrijnend moet het zijn als je lot dat ontelbare malen tragischer is, door niemand wordt gehoord. Voor vele honderden miljoenen mensen is zelfs dit kleine beetje gerechtigheid onbereikbaar. Zij worden vervolgd, als opgejaagd wild, eigenlijk nergens veilig, vanwege hun overtuiging, geaardheid of afkomst. Ze zijn vogelvrij, zelfs naar de wetten van hun land. Hun vervolgers en moordenaars worden niet vervolgd en berecht, integendeel zij zijn vertegenwoordigers en uitvoerders van het systeem of ideologie dat onderdrukking en uitroeiing tot doel heeft. Alleen corrupte en verdorven staatssystemen of ideologieën brengen massaal zulk onrecht voort.
Nazi-Duitsland was zo,n ideologie, met de rassenwetten geschreven in “Mein Kampf”, beoogde AH de totale systematische uitroeiing van de joden. Nazi-Duitsland was zo,n ideologie, waar met afschuw op terug wordt gekeken, de herinnering levend wordt gehouden om tot in den einde voor te waarschuwen.

Maar vandaag kijkt de wereld weer weg voor de realiteit, alleen nu in een ander gedaante, maar niet minder gevaarlijk. In Noord-Korea, China en praktisch alle moslim-landen worden sluipenderwijs, maar onophoudelijk met name christenen, joden, Hindoes en boeddhisten en andere “staatsgevaarlijke elementen” systematisch onderdrukt gemarteld en vermoord.(4). De moordenaars zijn inmiddels zo brutaal dat ze hun eigen bewijsmateriaal filmen en op Youtube plaatsen.  (5).

Nieuws dat in de media wordt doodgezwegen, in Bangladesh zijn sinds de onafhankelijkheid ca 3 miljoen Hindoes, boeddhisten, christenen en animisten vermoord. (6).

Welke ideologie brengt vandaag nog zulke barbaren voort, die niet de daders maar de slachtoffers veroordelen? (7).

Welke ideologie brengt zoveel moordenaars, terroristen “martelaren” voort, die zich als dappere “strijders” beladen met met explosieven, tussen nietsvermoedende onschuldige burgers…. (8).

Nigeria: “In al die jaren worden aanvallers niet aangeklaagd of veroordeeld. Die straffeloosheid maakt christenen tot een gemakkelijk doelwit. Bewapende moslims kunnen christenen doden of ontvoeren om losgeld te krijgen zonder dat ze bestraft worden. De slachtoffers worden zelfs gearresteerd als ze een aanslag melden bij de autoriteiten.”
https://www.opendoors.nl/vervolgdechristenen/nieuws/2017/september/opnieuw-christenen-gedood/

(1).    Een (fatale) depressie is vaak het gevolg van een kleine onbalans in de stofwisseling in de hersenen.

(2). Een menselijk lichaam maakt ongeveer 10.000 triljoen celdelingen mee in zijn/haar leven. (Dat zijn er elke seconde 4000 miljard). Wetenschappers hebben ontdekt dat wanneer een cel klaar is om zich te delen, dan krijgt het een seintje, vóórdat de deling begint. Door een klein foutje ergens in het systeem begint die cel zich te delen zonder dat seintje vooraf, waardoor een ongecontroleerde celdeling begint.

(3). Ook eiwitmoleculen reproduceren zichzelf, pas als de polypeptiden, die de bouwstoffen zijn voor zo,n eiwitmolecuul zich op een bijzonder hebben gevouwen, waardoor het molecuul zijn specifieke functie krijgt is het eiwitmolecuul geschikt voor die functie. Wanneer daar iets misgaat kunnen er bepaalde ziektes uit voortkomen.
http://www.0095.info/nl/index_stellingen_thesennl_nl37.html

(4).   https://www.opendoors.nl/vervolgdechristenen/ranglijst-christenvervolging/

(5).       https://www.youtube.com/watch?v=lmUdVWF_N6s

(6).   http://ejbron.wordpress.com/2013/08/14/doodgezwegen-door-onze-media-moslims-jagen-op-en-doden-ook-massaal-boeddhisten-en-hindoes/

(7). http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/916737/2008/11/03/Meisje-van-13-in-Somalie-gestenigd.dhtml

(8).   http://politiek.forum2go.nl/actuele-lijst-terreuraanslagen-t117.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s