Zwarte Piet en mijn Tante uit Marocco.

Ik heb een tante in Marokko en die komt, hiep-hoi.

Wie kent dat liedje uit zijn of haar kindertijd niet? Enige tijd geleden was er op de Facebookpagina van Liefde voor Holland een discussie dat het liedje denigrerend voor de tante en andere Marokkanen en dus racistisch zou zijn. Het zou kunnen, nooit iets van gemerkt of opgevallen. Het is zoiets als met een onschuldig kaartspelletje, totdat iemand opmerkt dat een spelletje kaart iets van de duivel is. Dan krijgt het opeens een negatieve lading, en krijg je het gevoel dat je iets spiritueels, iets macaber en verkeerds doet.

Zo ook met de ophef over Zwarte Piet, het is maar net wat je er in zien wilt. En nu gaat een klein clubje dat de kwestie bij de VN heeft gebracht voor miljoenen Nederlanders bepalen hoe die dat eeuwenoude kinderfeest moeten gaan zien. Dat clubje, dat uiteraard nazaten zijn van slachtoffers van de Hollandse slavenhouders op de Antillen en dus blijkbaar alles af weet van het schaamteloze Nederlandse slavernijverleden, blijkbaar overtuigd van het patent dat de blankman heeft op de slavenhandel, maar zich nooit heeft verdiept hoe die Hollandse en andere slavenhandelaren  in het Donkere Afrika aan hun “koopwaar” kwamen. Dat clubje gaat nu, met behulp van de VN, die immers alle kennis in huis hebben, bepalen dat wij de rasechte racisten zijn. En zo worden links en rechts de messen geslepen door lieden die hun eigen “zwarte” geschiedenis het liefst verloochenen en in bepaalde kringen zo gewaardeerd worden om de  “cultuurverrijking” van Nederland en heel Europa, om de cultuur die hen tot voor kort zo gastvrij was, aan te vallen en te vertrappen. Met alle respect voor de slachtoffers van de slavernij, maar “mijn Tante uit Marokko”, en Sinterklaas en Zwarte Piet zullen nooit meer hetzelfde zijn als voorheen, met dank aan een paar zeurpieten!

Read more: http://muzikum.eu/nl/123-364-12261/kinderliedjes/tante-in-marokko-songtekst.html#ixzz2ilOmT8iU

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3920408/2015/03/22/Roep-om-aftreden-zwarte-Belgische-minister.dhtml

https://ejbron.wordpress.com/2015/04/02/diversiteit-is-een-codenaam-voor-blanke-genocide/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s